Обращение к россиянам от друга россиян

Vetoomus venäläisille venäläisten ystävältä”, otsikoi kansanedustaja Jussi Halla-aho (PS) videopuheensa, viestinsä venäläisille.

(Kuva: Perussuomalaiset rp.)

Kansanedustaja Halla-aho on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

30 minuutin puhe on tekstitetty englanniksi.

Videointi: Jussi Halla-aho.

6 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  26.2.2022 21:34

  Presidenttiainesta.

  Vastaa
  1. Juu-u
   26.2.2022 23:09

   Kyllä, mutta onneksi ei Suomen.

   Vastaa
 2. Puolueeton
  26.2.2022 23:33

  Halla-aho pilasi maineensa järkevänä tyyppinä. Hän sanoo, että sota on aiheeton. Kuitenkin sodalla on selvä syy, tarkoitus lopettaa Donbassin alueen sisällissota, jossa on 8 vuodessa sota vaatinut 15000 uhria. Ukraina ei noudattanut Minskin sopimusta, jonka mukaan rajalla piti elää sotimatta ja saada neuvotteluratkaisu.
  Aivan oikein Saksa teki invaasion Helsinkiin 1917 lopettaakseen Suomen sisällissodan. Silti sisällissodassa kuoli 1% Suomen väestöstä. Ukrainan sisällissota ei ollut oikeiston ja vasemmiston välinen vaan etnisten ukrainalaisten ja etnisten venäläisten välinen. Saksa tuli suomeen oikeiston puolelle ja Venäjä tietenkin oli etnisten venäläisten puolustaja. Saksan väliintulo lopetti sodan ja olisi säästänyt kuolleita, jos suomen oikeisto olisi ollut inhimillisempi.
  Jos myös Nato maat olisivat halunneen tilanteen päätyvän sopuisasti, se olisi ollut varmaa. Mutta Nato maat vain kiihdyttivät karmeaa loppua kiistoille. Halla-aho on selvä Nato kiimainen ja valehtelee tietäen kyllä tilanteen. Halla-ahon puheesta on suuri haitta Suomelle lisätessään Nato kiimaa. Luultavasti meidän itärajalla alkavat myös suuret sotaharjoitukset, jotka ovat varoitus. Pietarin kulttuurikaupunki on 50 km Suomen rajalta, joten tilanne on yhtä vaarallinen Venäjälle kuin Ukrainan Natoon liittäminen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.2.2022 11:46

   Jussi vahvisti maineensa järkevänä tyyppinä. Mitä Itä-Ukrainassa on joskus tapahtunut, siitä meillä on saatavissa vain väritettyä tietoa, mutta massiivinen hyökkäys Venäjältä rajan yli Ukrainaan on asia, jota ei voi selittää pois kuten ei suurennellakaan. Valitettavaa, että rauhanneuvottelut eivät ole käynnistyneet, vaikka Zelenski jo hyväksyi Venäjän tärkeimmän vaatimuksen neutraloinnista.

   NATO ei liity tähän mitenkään, koska Ukrainan sulkeminen liiton ulkopuolelle voi tapahtua vain Ukrainan päätöksellä. Bai tö vei, Zelenski ei voi luvata ettei Suomi tai Ruotsi liity NATO:oon. -Mutta sehän sisältyy myös sodan päämääriin?!

   Jos kerron oman näkemykseni:
   1.) Kommentoijat, jotka rinnastavat 1939-syksyn ja 2022-helmikuun ovat jäljillä: Hitlerille viritettiin ansa Puolan avulla: Paikallinen ”donitsimaa”, ns. Puolan käytävä, esti maayhteyden Saksasta Itä-Preussiin ja vanhaan suurkaupunkiin Danzigiin. Rohkaisemalla Puolaa olemaan suostumatta Saksan läpikulku-vaatimuksiin, luotiin kärjistynyt tilanne. Saksa tinki vaatimuksensa lopulta moottoritiehen Saksa-ItäPreussi, mutta Puola kiristi linjaansa. Lopulta Aatun pinna paloi, ja aloitti sodan.

   Näin saatiin aikaan sekä maailmansota että Puolan jako Saksan ja Neuvostoliiton kesken. Maailmansota oli tarpeen, koska maailman ei ollut vielä toipunut v.1927 pörssiromahduksesta. => Saatiin pyörät pyörimään, koska valtiot ottivat nyt tuhottomasti velkaa ja tilasivat aseita ja muita härpäkkeitä. => Pankit lainasivat virtuaalirahaa ja saivat käypää rahaa korkoinen. Joka sodassa vain pankit voittaa.

   2.) Putinille tehtiin ansa ukrainaan: Mikään Minskin sopimuksen tulkinta -vaikka Ukraina ja Venäjä olisivat löytäneet yhteisen sävelen- ei olisi estänyt kriisiä, koska Venäjä erehdytettiin vaatimaan NATO:n perääntymistä Elbelle asti, -siis edellisen nuijasodan linjalle. -Sinnehän Stalinin joukot tuotiin Jaltan konferenssin yms. avulla.

   Putte meni samaan halpaan kuin Aatu: On kiinni sodassa jota ei voi itse hallita. Venäjällä saattaa tulla ylipääsemättömiä sisäisiä hajaannuksia, ja Putinin aikaa on rajoitettu.

   Toinen ansaan astunut on läntinen maailma (=koko muu maailma kuin Venäjä, Pohjois-Korea, Iran, jne.): Kun Yhdysvallat, EU, YK, jne. joutuvat lunastamaan puheensa ja käyttämään kaupallisia pakotteita Venäjää vastaan, saadaan maailmanlaajuinen taloushäiriö. Muistakaa vuosi 1991 Suomessa. -Sama globaalina. On jo Suomessa harjoiteltu.

   Huomatkaa, että Kiina -Venäjän ”ystävä”- äänesti tyhjää YK:ssa. He odottavat hetkeään, mikä ei tule olemaan Putinille lainkaan miellyttävä yllätys.

   Bäckmannit ja JanusPutkoset ovat tämän sodan hyödyllisiä idiootteja. He hämärtävät isoa kuvaa kiihkoilemalla ”länttä” vastaan kuvitteellisten ”tasavaltojen” puolesta. Tästä kiihkoilusta minulla oli havaintoja jo 1970-luvulla: Taistolaisten jutut. Kyllästyin jo silloin niihin perinpohjin. (Ei uutta auringon alla.)

   Jussi on oikeessa. On surullista, että Venäjä meni ansaan ja ottaa vahinkoa. Järjen voitolle on ehkä vielä vähän aikaa, mutta ei paljoa. Jos joku lukijoista on uskovainen, rukoilkoon.

   Vastaa
   1. Kohta Lada kauppa köy
    27.2.2022 15:00

    Ompas hyvää keskustelu. Ei vänkäämistän vaan todella perusteltuja näkemyksiä. Tästä minä pidän. Mitä enemmän tuodaan keskusteluun historiaa sitä paremmin se tuo esille tätä päivää.

    Kuten jo edellä todettua, Putin on sodassa jota se ei halunnut, mutta maanmiestensä pelastamiseksi joutui. Toisaalta, pelissä on Donetskin ja Luhanskin teollisuus, niin energia kuin teräs ja lentokoneteollisuus. Ja mikä merkittävää, myös satamat.

    Venäläisen pelikirjan mukaan vihollinen työnnetään niin kauas kunnes se anelee armoa. No, Ukrainan johtajalla ei ole mitään menetettävää. Se todennänöisesti pakenee ja jättää kansansa. Josta seuraa se kysymys että onko Ukrainaa enää vuoden päästä? Vai ovatko naapurivaltiot napsineet sen pala palalta. Nyt vielä kaikki ovat rauhallisia. Mutta tulee aika kun naapurivaltioiden vanhat kaunat heräävät ja sen myötä ne haistavat veren.

    Tuo Kiina-viittaus oli mielenkiintoinen. Olen pitänyt Kiinaa ja Veväjää toisilleen yhtä tärkeina. Siksi se että Kiina tekisi Venäjälle jotain odottamatonta, se oli asia jota en ole tuumaillutkaan.

    Varmaa kuitenkin on että tämä Jussin ulostulo propagandamielessä ei jää venäläisiltä huomiotta. Se muistetaan varmasti sodan jälkeen. Ja se saattoi langettaa varjon koko PS:n tulevaisuuteen.

    …pitäisköhä aloittaa Ladojen maahantuonti. Saattavat olla yllättävän edullisia.. Mistä seuraa että nyt varmasti monet ymmärtävät paremmin miksi Lada Ravenin valmistuksesta nousi kiistä Venäjän ja Ukrainan kesken. Silloinkaan ei noudatettu sopimuksia.

    Vastaa
 3. Juha
  27.2.2022 12:37

  Vain sieluton ihminen toivoo toisen kuolemaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top