100 kiloa kokaa pois syntisten nenistä: Suurtakavarikko risteilyalukselta Madeiralla

Eilen Funchaliin Madeiralla saapuneesta risteilyalus MSC Operasta löydettiin huomattava määrä Euroopan markkinoille tarkoitettua kokaiinia. Madeiran rikospoliisin ja saaren yleisen turvallisuuden poliisin operaatio Poseidonissa pidätettiin 12 henkilöä, joista osa oli vastaanottamassa huume-erää.

Löydetyt huumeet riittäisivät noin 200 000:een käyttöannokseen, joten moni nenä jää nyt Euroopassa valkaisematta. Huumeiden jatkokuljetus olisi hoitunut lentomatkustajien mukana eri puolille Eurooppaa, mutta ”muulitkin” taitavat nyt olla Funchalin poliisin säilytystiloissa. Operaatiossa otettiin kiinni kuusi miestä ja 20-52 vuotiaita naisia. Joukkioon kuuluu kuutta eri kansallisuutta. Pidätykset tapahtuivat eri aikoina ja paikoissa Funchalin kaupungissa, tutkimusten edetessä. Löydetty kokaiini oli hyvin puhdasta, siis tullut melko suoraan alkuperämaasta.

Osa pidätetyistä oli tullut Madeiralle laivan mukana, mutta poliisi ei kerro olivatko he matkustajia vai henkilökuntaa. MSC Operan omistava yhtiö on rekisteröity Karibialle, erääseen saarivaltioon. Poliisi olettaa koko huume-erän olleen jäämässä Madeiralle, Eurooppaan-jakelua odottomaan.

Madeiran poliisin edustaja muistuttaa, että laivayhtiö suhtautui suopeasti poliisin toimintaan: ”On syytä huomauttaa, että MSC Operan omistaja-varustamo, johon poliisin oikeudellinen osasto otti yhteyttä, tarjosi asiaankuuluvaa yhteistyötä ja helpotti tutkimuksen operatiivista kehittämistä.”

Asiasta kertoi tänään Dnoticias.

4 Comments

 1. Jussi
  26.3.2019 13:18

  Vapaassa Mediassa luottamani lähde on julkaissuut vinkin (ehkä vuosi sitten), että suurimmat ainekuormat Eurooppaan tulevat vuosittain Monacon F1-kisavieraiden tarkastukset ohittavissa diplomaattilaukuissa. Luultavasti vinkin antoi Robert David Steele, mutten mene vannomaan vanhaa muistikuvaa. Veikkaisin ettei vilkas luksusveneliikennekään ole pelkkää F1-henkista huviveneilyä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.3.2019 14:01

   Vankilapastori P.V. kirjoitti julkaisemassaan KIRJASSA että ”suurin osa Suomen vankiloissa käytettävistä huumeista tulee maahan Sirkka Auran matkalaukussa, diplomaattipassin turvin.” Sirkka Aura ei ollut koskaan elämässään diplomaatti, vaan Helsingin kaupunginjohtajan puolisi. Että näin.

   Vastaa
   1. Wanha Ulkomerihinaaja
    26.3.2019 19:12

    Diplomaattipassin saaminen ei tosin edellytä, että henkilö on diplomaatti tai diplomaatin perheenjäsen.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     26.3.2019 22:22

     Etpä sinä tai minä sellaista saa?

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top