13.08.1961: Saksalainen diktatuurivaltio vangitsi kaikki kansalaisensa

Siitä on vain 60 vuotta kun Saksan itäosiin ilmaantunut diktatuurivaltio ”DDR” (Itä-Saksa) päätti estää alamaistensa vierailut ulkomailla, ja varsinkin Saksan länsipuoliskossa, rakentamalla rajalle esteen -”Antifashistischer Shutzwall”- ja käyttämällä sen ylitystä yrittäviin väkivaltaa.

Ulkomaailma oli ällistynyt itäsaksalaisen kommunistihallinnon röyhkeydestä, ja pian myös järkyttynyt ihmisten ampumisesta rajalinjalle. Suomessa oltiin geopoliittisesti hiirenhiljaa, ja kun jotain ilmiöitä ei ääneen arvostella, se tulee ajan kuluessa hyväksytyksi ja sitä pidetään aivan normaalina.

Jos itäsaksalaiset menettivät fyysisen liikkumisvapautensa, suomalaiset saivat 1970-luvulta lähtien olla ilman henkistä liikkuvuutta, ja totutella punnitsemaan sanansa, -ainakin julkisuudessa. Lukuunottamatta muutamaa pahamaineista toisinajattelijaa suomalainen poliittinen keskustelu läheni liturgiaa, jossa kukin ääneen päästetty todistelee salonkikelpoisuuttaan ja uskollisuuttaan vallitsevalle ajattelulle. Neuvostovastainen oli leima jota todella pelättiin.

Jos Itä-Saksassa ja Neuvostoliitossa diktatuuri perustui kyttäämiseen ja rangaistuksiin, Suomessa yksimielisyys toteutettiin sumealla metodilla, ja suomalaiset tekivät sen itse: Itsesensuuri oli sana, jota 1970-luvun toisinajattelijat käyttivät aikalaistensa käyttäytymisestä. Vaikka ”ystävyyttä” harjoitettiin sekä valtiollisesti että yksityisesti, vieraan vallan salatoimijat eivät tyytyneet julkisuuden hallintaan: Myös suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekoon täytyi päästä tunkeutumaan, ja säätämään asioita.

Geheime Staatspolizei (Gestapo) oli silloin nimeltään Staats Sicherheitsdienst (Stasi), ja tämä konsortio pääsi niin syvälle suomalaiseen valtiokoneistoon ja puolue-elämään, että kaikkea ei ole voitu vieläkään avata. -Syytä olisi, sillä Stasin ja KGB:n perintö Suomessa ei ole terveellistä kansanvallalle.  Tavallaan tämän solutuksen huipentuma toteutui vasta kommunismin jo romahdettua: Vuonna 2000 ja uudelleen vuonna 2006 Suomen tasavallan presidentiksi valittiin henkilö, joka oli profiloitunut Itä-Saksaa puolustavan komitean varapuheenjohtajana. Tässä toteutuukin eräänlainen historian paradoksi: Suomi sai presidentin, joka oli saksalaisen diktatuurivaltion ihailija. Voitteko kuvitella! -Ei edes Risto Ryti ollut.

Kun Saksan Liittotasavallan (Länsi-Saksan) liittokansleri Willy Brant petti itävyöhykkeellä, muurin takana, asuvat saksalaiset ja alkoi lotrata jonkinlaisella uudella idänpolitiikalla (Neue Ostpolitik), ja allekirjoitteli kaikenlaisia soppareita ja julkilausumia, joissa tunnustettiin ikuiseksi Saksan jako ja itäsaksalaisten ikuinen kurjuus kommunistien vallan alla, Brant sai heti ihailijoita ja jäljittelijöitä muutamista suomalaisista poliitikoista. Joku taitaa vieläkin julistaa hänet esikuvakseen?

Eivät idän kortille panoksensa jättäneet kuitenkaan saaneet nähdä odottamaansa ”systeemistä muutosta”, vaan vapaus se sittenkin voitti: Marraskuun yhdeksäntenä 1989 itäberliiniläiset kävelivät demarkaatiolinjan yli, ja keinotekoinen pakolla ylläpidetty ”DDR”-valtio lakkasi olemasta.

Ei siis mennytkään suunnitelmien mukaan, mutta meidän opportunistimme osasivat pudota jaloilleen: Kun on kerran kumartelemaan oppinut, osaa kumartaa länteenkin päin, vaikkapa Brysseliin. ”Kommunisteja ei enää ole”, sanottiin -ja kommunistit kävelivät sisään kaikkiin puolueisiin. (Tämä muuten mahdollisti sen, että 2000-luvulla Kokoomuksen naiset ”äänestivät tyttöä”.)

Berliinin muurin, Itä-Saksan ja kommunismin romahdus antaa kuitenkin toivoa: Kaikki paha loppuu aikanaan, vaikka Suomi jäisi pysähtyneisyyden ulkomuseoksi. -Niinkuin taisi jäädäkin. Tässä on vain se ikävä puoli, että me satumme asumaan Suomessa, -ja uutta ”systeemistä muutosta” pukkaa entisen päälle.

3 Comments

 1. pöh
  13.8.2021 21:32

  Tähän voi ikäväkseen todeta, että kyse ei ole enää Suomen tai edes muutaman maan tai Euroopan joutumisesta globalismi-kommunismin alle, vaan ihan koko maapallo ja ennenkaikkea kaikki mediat on vallattu.
  Joten ei tästä hyvä seuraa tavallisille tallaajille.

  Vastaa
 2. juha II
  13.8.2021 21:33

  Suomessa ollaan nytkin hiljaa samaisesta muurista, koska EU-globalistit pystyttävät eurooppaan ja siten myös Suomeen samanlaisen totalitaristisen hirmuvallan, joka on nykytekniikan avulla vielä sairaanpi terrori kuin DDR oli aikanaan. Ja se on paljon se!!!

  Vastaa
  1. Väestön vähennys
   15.8.2021 12:15

   Niimpä. Kommunismi jyrää ja kansa alistuu. Meitä laidunnetaan kuin karjaa ja meitä määräillään sen pohjalta olemmeko rokotettuja vai emme.

   Itse olen ilman rokotteita niin pitkään kuin pystyn. Toisaalta, ne ihmiset joilla on samanlainen dna-ketju, ovat jo varmaan ottaneet ne. Joten, nyt on sitten odotettavissa että varsinainen ”kuoleman piikki” odottaa meikäläistäkin. Eihän nyt ole mistään muusta kyse kuin siitä että etsitään rokotteita jotka tappavat tietyt dna-ketjut pois kahden vuoden sisällä. Silloin kuolemaa ei voida yhdistää rokotteisiin ja se saadaan näyttämään ”luonnolliselta”. Samaan aikaan maahan tuodaan islamisteja joiden taroitus on aiheuttaa sisällissota joka tuhoaa vielä enemmän kansaa.

   Osamme on kova, mutta sitä vastaan tulee taistella. Jokainen lapsi on sijoitus tulevaisuuteen. Jokainen raskaus on uusi soturi. Ja koska vasemmisto-kulttuuri-marxilaiset eivät lsäänny, olemme voittaneet jo sodan. Meidän pitää tehdä vain oma osuutemme ja olla vahvoja uskossamme.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top