17-vuotias vangittu törkeästä ryöstöstä epäiltynä

Poliisille tuli maanantaina 00:48 ilmoitus, jonka mukaan Lieksan kaupungin alueella olevassa lastensuojeluyksikössä oli tapahtunut ryöstö ja epäilty oli poistunut lastensuojeluyksikön omistamalla pakettiautolla paikalta.

Poliisipartion ajaessa kohteeseen kyseinen ajoneuvo ajoi poliisipartiota vastaan Lieksan Viekin kylän kohdalla valtatie 73:lla. Partio kääntyi ajoneuvon perään ja yrittäessään pysäyttää autoa, auton kuljettaja kiihdytti pakettiautolla poliisia karkuun. Takaa-ajo eteni Viekistä Nurmekseen ja Nurmeksesta edelleen kohti Kuopiota. Enimmillään pakoon yrittäneen auton nopeus oli noin 150 km/h. Lopulta auton kuljettaja pysäytti auton Rautavaaralla Hankamäen kohdalla. Poliisi sai kiinni ajoneuvon kuljettajana toimineen 17-vuotiaan Joensuulaisen olevan nuoren miehen.

Esitutkinnassa on ilmennyt seikkoja, joiden perusteella miehen epäillään ryöstäneen lastensuojeluyksikön omistaman auton lastensuojeluyksiköstä teräaseella uhkaamalla ja saaneensa auton käyntiin pyrkineensä pakenemaan sillä poliisipartiota. Nuorta miestä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tänään vanginnut nuoren miehen tänään todennäköisin syin epäiltynä edellä mainituista rikoksista. Syyte asiassa on nostettava 23.10.2019 mennessä. Alle 18-vuotiaaseen kohdistunut vangitseminen on erittäin poikkeuksellinen pakkokeino.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top