26.11. 2008: Uuden entistä kauheamman terrorismin kenraaliharjoitus Mumbaissa

Marraskuun 26, 13 vuotta sitten Bombayn viranomaiset ja Intian turvallisuusjoukot eivät tienneet, mitä he olivat kohdanneet. Tunnetun ja näkyvän Taj Mahal Palace -hotellin ja eräitä muita kohteita vallanneet islamistit eivät olleet ottaneet panttivankeja kiristämis- tai ”neuvottelu”tarkoituksessa, vaan tappaakseen heidät kiirettä pitämättä. Tämä uusi terrorismin formaatti tuli jäädäkseen. 

(Kuvassa Saleh Abdeslam ja Hafiz Mohammad Saeed; Mumbain iskun pääsuunnittelija ja Pariisin iskun toteuttaja)

Lashkar-e-Taiba (LeT) -terroristijärjestön linkittymisestä, tai oikeastaan lomittumisesta, Pakistanin valtiokoneisten pimeään puoleen on kirjoitettu Extrassa aiemmin. 26.11. 2008 järjestön lähettämä 10 terroristin ryhmä piti Mumbaita ja Intiaa pelon vallassa neljä kokonaista päivää. Terroristien teot niissä kohteissa, joita se piti hallussaan, olivat harkittua julmuutta maksimaalisen kauhun herättämiseksi.

Terroriteoissa sai surmansa 166 henkilöä, intialaisia, turisteja ja Mumbain juutalaisessa kulttuurikeskuksessa olleet henkilöt. Terroristit hyökkäsivät kahteentoista eri kohteeseen: Taj Mahal Palace -hotelliin, Nariman-taloon, Metro Cinema -elokuvateatteriin ja Chhatrapati Shivaji -terminaaliin. Terroristeista jäi henkiin vain yksi, Ajmal Kasab, mutta hyökkäystä valmistelleet ja koordinoineet operaattorit olivat turvassa Pakistanissa.

Terroritekoon sotkeutuneet ovat saaneet Pakistanissa vapauttavia tuomioita tai ovat vapaina

7. marraskuuta tuomioistuin vapautti kuusi terroristia, joukossa Mumbain hyökkäykseen osallistuneita: Hafiz Saeed, joka on YK:n terroristilistalla, ja LeT:n hyväntekeväisyyssiiven Jamaat-ud-Dawa (JuD) perustaja.  Zaki-ur-Rehman Lakhvi, LeT:n komentaja ja vuoden 2008 Mumbain hyökkäysten johtaja, on ollut takuita vastaan ​​vapaana vuodesta 2015 lähtien. Lakhvi on pidätetty uudelleen viime tammikuussa.

Euroopan maaperälle Mumbai-tyyppinen terrorismi astui 13.11. 2015, kun ryhmä islamisteja valtasi Pariisissa Bataclanin rock-klubin kesken konsertin. Tälläkin kerralla viranomaiset eristivät rakennuksen ja jäivät odottelemaan neuvottelijaa paikalle, luullen että kyseessä on panttivanki-tapaus. Ei ollut.

Mumbain ja Pariisin terroriteoissa islamistit ottivat suuren määrän ihmisiä kontrolliinsa, ja aloittivat näiden tappamisen brutaaleilla tavoilla, ja yllättivät viranomaiset. Ilmeisesti tämänkaltaiset tapaukset eivät jää tähän.

Luettavaa:

6 Comments

 1. pöh
  26.11.2021 07:16

  Vaikka ei olekaan vertailukelpoista, niin tämän koronan takia ymmärtää paremmin miksi ison joukon ihmisiä aivopesu toisiaan vastaan onnistuu niin helposti.
  Mutta kun on aivopesty ihmisiä vuoden verran aivan joka tuutista, niin iso osa ihmisiä on aivan valmiita lynkkaamaan ”rokottamattomat”. ihan riippumatta siitä ettei ne ”rokottamattomat” ketään vaaranna.
  Ihminen ei todellakaan ole niin älykäs kuin luulee olevansa.

  Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  26.11.2021 07:46

  Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia t. Kokoomus

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.11.2021 12:14

   Hyvä muistaa. Syksy 2015 paljasti Orpon todellisen karvan.

   Vastaa
 3. Islam on tosi ihku
  26.11.2021 09:39

  Mukavaa sakkia. Näitä Virheet, SDP, Vasliitto, RKP, Kepuleita ja Kokoomuskin haluaa Suomeen? Miksi no siksi, kun ovat mielisairaita ja politiikoille maksetaan ulkomailta, kun tekevät kyseistä myyräntyötä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.11.2021 12:11

   Mun vaan täytyy kertoa, mitä on tulossa. Kaivakaa poterot suviksi ja pitäkää ruuti kuivana.

   Vastaa
   1. Obelix
    27.11.2021 17:02

    Niin, mutku suvakit väittää, että suomalaisetkin….tosin, näkeehän sen noista otsikon kuvistakin, etteivät nämä oikeat terroristit nyt varsinaisesti miltään pottunokilta näytä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top