29 pidätystä Ranskassa ja Espanjassa siirtolaisten salakuljetustapauksessa

Espanjan kansallinen poliisi (Policía Nacional) ja Ranskan kansallinen poliisi (Police Nationale), Europolin tukemana, tavoittivat suuren monihaaraisen rikollisverkoston, joka on mukana siirtolaisten salakuljetuksessa, ihmiskaupassa ja huumekaupassa.

Järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä otti kohteeksi myös ilman huoltajaa tulleita alaikäisiä Espanjan suojelukeskuksissa. He houkuttelivat alaikäisiä pakenemaan keskuksista ja lähtemään vaarallisille matkoille Länsi-Eurooppaan. Rikollisryhmä käytti rekrytoijia eri maista, jotta nämä ottaisivat kohteikseen maahanmuuttajia omasta kansallisesta ryhmästään (Algeria, Mali, Marokko ja Syyria). Laittomat maahanmuuttajat kuljetettiin Espanjan Almerían satamasta Ranskaan Ranskan, Marokon ja Espanjan yhtiöiden omistamilla linja-autoilla. Rikollisryhmä käytti linja-autoja myös hasiksen, tupakan ja metsästettyjen eläimien salakuljetukseen. Tavarat ja eläimet piilotettiin ajoneuvojen rakenteisiin, jotka oli erityisesti tehty salaamaan salakuljetusyritykset.

Tutkimus alkoi Espanjan kansalaisen pidätyksellä Ranskassa, jolla oli ajamassaan linja-autossa kyydissä 22 laittonta maahanmuuttajaa, joista kuusi oli alaikäisiä.

Tiedot käynnistivät laajamittaisen tutkinnan Espanjassa, ja se paljasti rikollisverkoston, jonka johdossa väitettään olevan linja-autoja omistavan yrityksen pääjohtajaa, joka on  Marokon kansalainen. Operaation seurauksena:

  • 26 epäiltyä pidätettiin Espanjassa
  • 3 Ranskassa
  • 14 talon etsintää
  • 33 000 euron takavarikointi, erilaiset asiakirjat, atk-laitteet,
  • yli 200 kg hasista, ajoneuvo ja perävaunu.

Europol tuki operaatiota koordinoinnilla, analyysillä ja tietojenvaihdolla. Europol rahoitti operatiivisen kokouksen järjestämistä ja antoi toimintapäivänä operaatioihin liittyvää operatiivista tukea lähettämällä kaksi analyytikkoa Espanjaan ja yhden Ranskaan tukemaan kenttätoimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top