420 henkilöä tutkittu 370:stä rikoksesta Silkkitien jutussa Lounais-Suomessa

Tullin vuonna 2019 takavarikoima Silkkitie-palvelin on poikinut ennennäkemättömän rikossuman: Rikosilmoituksia on kirjattu 370, ja tutkinta on kohdistunut 420:een henkilöön kertoo tänään Lounais-Suomen poliisi. Palvelimen kautta on välitetty mm, huumeita.

Törkeitä huumausainerikoksia on Lounais-Suomen alueella tutkittavana 31 kappaletta, loput ovat huumausaineen käyttörikoksia, ja jokunen doping-rikos. Rikosepäillyistä suurin osa on Varsinais-Suomesta, noin sata Satakunnasta. 2000-luvulla syntyneitä on joukossa vain kolme.

Lounais-Suomen poliisi on suorittanut 70 esitutkintaa, kymmeniä on vielä työn alla. Suurin osa tapaukseen liittyvistä epäillyistä on miespuolisia, ja tutkinnat ovat keskittyneet Turkuun ja Poriin. Poliisin mukaan Suomessa harvinaisesta huumeiden verkkokauppaan yms. liittyvästä laajasta jutusta on saatu kokonaiskuva.

Silkkitie-juttu alkoi avautumaan 01.03. 2019, kun Tulli Ranskan poliisin avustuksella pääsi käsiksi palvelimeen, jonka kautta oli kaupattu huumeita, doping-aineita ja myös aseita.  Jo 2013 aloittaneen Silkkitien kautta on myyty erilaisia laittomia asioita yhteensä 50 miljoonan euron arvosta. Suurinosa kaupankäynnistä on koskenut huumeita.

Silkkitie-juttu ulottuu koko maahan, myös Ahvenanmaalle. 

 

 

 

 

4 Comments

 1. Pertti Grandell
  7.4.2020 16:21

  no nyt kun meillä on ”hippi” hallitus, vapautuu varmasti myös huumeet, joten näillekkin poliiseille tulee varmasti sitten tutkittavaksi isänmaallisten pottunokkien ”vihapuheet/ kirjoitukset”…..

  Vastaa
 2. Kiliseekö kassa
  7.4.2020 19:01

  Saas nähdä paljonko valtio saa kassaansa tästä. Jokaisen käyttäjänkin pitäisi saada tuomio koko satsista lain mukaan. Eli, rikoshyöty kokonaisuudessaan ihan niinkuin se olisi jäleenmyyntiin.

  Siten valtio voi saada sakkoina sen 10 miljoonaa. Muuten menee omakustannehintaan.

  Vastaa
 3. Miettijä
  7.4.2020 20:22

  Mitenkähän poliisi meinasi todistaa nuo käyttörikokset?

  IP-osoitteella? Yhteyttähän on voinut käyttää muutkin kuin liittymän omistaja.
  Postiosoitteella? On aina kiusatilauksen mahdollisuus.

  Taitaa ainoaksi mahdollisuudeksi jäädä, että epäilty menee kuulusteluissa myöntämään syyllisyytensä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.4.2020 22:57

   Syyttäjälle saakka viedään vain jutut, joilla on mahdollisuus johtaa tuomioon.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top