50 ”brittiläistä” jihadistia kieltäytyy antautumasta kurdijoukoille

Kurdien Kansan Itsepuolustusjoukot YPG ilmoittavat saartaneensa Deir ez-Zorin alueella viitisensataa ”hardcore-jihadistia”, joilla on jonkin eurooppalaisen maan kansalaisuus. Pussi on suljettu, mutta sen selvittämiseen menee vielä joitain päiviä tai viikkoja, kertoo kurdikomentaja.

”Aika keskusteluun tai leikkimiseen näiden terroristien kanssa on nyt ohi”, sanoo nimettömänä esiintyvä kurdiupseeri. ”Heidän on joko antauduttava tai kuoltava.”

Kurdien mukaan satoja henkilöitä pakenee päivittäin saarretulta ”islamilaisen valtionIS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) terroristien miehittämältä alueelta. Useimmat näistä ovat jihadistivaimoja.

Kurdien ja Damaskoksen hallituksen joukkojen ahdistamassa IS:ssa on tapahtunut myös sisäinen välienselvittely ulkomaisten taistelijoiden, mukana lienee ollut ainakin dagestanilaisia, yritettyä surmata IS:n perustajan Abu Bakr al-Baghdadin 10.02. eräässä kylässä lähellä Hajinia. Yritys epäonnistui. IS:n ulkomaisten vahvistusten veteraani Abu Muath al-Jazairi yhdistetään yritykseen.

Otsikkokuvassa tunnettu IS:n videoteloitusten esiintyjä ”Jihadi-John”, joka on saanut jo aiemmin surmansa. John toimi Englannissa räp-”muusikkona”, mutta ei toimi enää. Vangitsemansa IS:n ”vierastaistelijat” YPG luovuttanee niihin maihin, joiden passit näillä on. Vastaanottajamaissa näille järjestetään erityistukitoimenpiteitä ja kriisiapua.

Iltalehti 22.03.2017: Isis-alueilta palaaville valmistellaan kotoutusta – erityishuomio vierastaistelijoiden lapsiin.

Suomessa valmistaudutaan parhaillaan väkivaltaan ja radikalismiin kasvaneiden vierastaistelijoiden kotouttamiseen takaisin yhteiskuntaan, kertoo Uutissuomalainen.
Sisäministeriössä valmisteilla oleva toimintamalli huomioi erityisesti perheidensä mukana Syyriaan ja Irakiin taistelualueille muuttaneet lapset.
Suomesta on lähtenyt äärijärjestöihin taistelemaan noin 80 aikuista, joista osa on ottanut perheensä mukaan.
Suomessa lastensuojelussa ei tunnisteta väkivaltaiseen aatemaailmaan kasvaneita lapsia, koska tapaukset poikkeavat siitä, mihin on totuttu.

Asiasta kertoi hetki sitten al-Masdar News.

Jihadi John:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top