Äänekosken valtuusto-episodia on liioiteltu

Äänekosken maanantainen valtuuston virtuaalikokous nousi kohu-uutiseksi, kun puheenjohtajaa vaihdettiin kesken kokouksen, syistä joista ei vielä eilen ollut tarkempaa tietoa.

Valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Juha Kautto (vasemmisto) vaihtui lyhyen kokoustauon jälkeen toiseen varapuheenjohtajaan Marko Laitiseen (perussuomalaiset), joka luotsasi kokouksen loppuun. ”Tämä olikin ensimmäinen kerta Äänekoskella, kun perussuomalainen toimi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana”, kertoi Marko Laitinen Extran kysyessä. Vasemmiston ja persujen välit ovat Laitisen mukaan Äänekoskella ”yleisesti ottaen hyvällä tasolla”.

Extran kysyessä asiasta Äänekosken hallintojohtaja Aleksi Heikkilä kertoi, että Äänekosken kaupungilla on tapana lähettää valtuuston kokoukset suorina videolähetyksinä, ilman myöhemmin nähtävää tallennetta. Korona-aikana yleisöllä on joko mahdollisuus seurata kokousta Kaupungintalon aulassa, valkokankaalta, tai seurata nettilähetystä kotonaan. Kokouksia on siis voinut seurata ainoastaan samanaikaisesti.

Kuntalakiin perustuva julkisuus tarkoittaa, että kuntalaiset voivat seurata kokousten kulkua, mikä toteutuu koronan aikana videolähetyksenä. Tallenteiden jakamiseen ei ole Ääneskoskella päätetty ryhtyä, kertoi hallintojohtaja. Maanantaista valtuuston virtuaalikokousta hän ei muuten kommentoinut. Iltasanomien sivulla oleva videoleike valtuuston keskustelusta saattaa olla Youtubesta kopioitu, arveli hallintojohtaja Heikkilä.

Kansanedustaja Kautto kertoo Äänekosken kaupunkilehti Äksässä tilanteen takana olleen voimakas stressi ja työtaakan aiheuttama väsymys.

Asiasta muualla:

4 Comments

 1. Onpakumma
  30.3.2021 17:28

  Umpikännissä vaikutti olevan.

  Vastaa
 2. juha II
  30.3.2021 20:30

  ”Voimakas stressI” Kröhöm. Siksikö sitä nykyään sanotaankin. Ja mikä pahinta. ”Se” vain lisääntyy kun käy ”pitkäripaisessa”!

  Eipä parane ”stressata” autolla ajamista. ”Tuurillahan ne laivatkin seijlaavat” ihan Suezilla asti!

  Vastaa
 3. Pipsa
  30.3.2021 23:04

  Keltainen lehdistö Taas keuli? Onneksi te siellä extrassa otatte huomioon eri vinkkelit ja taustoitatte. Kyllähän tuo känniseltä kuulosti, mutta tiedä sitten? Aamulla sit kumminkin tuolle Äksälle jaksoi kommentoida, eli sairaskohtaus, uskottavuus??? Kovin on ”voimakas” tuo stressi. 😉
  Mut, iso kiitos extralle, että toitte asian esiin rehellisesti. Ette todellakaan ole keltainen lehdistö. <3

  Vastaa
 4. Peku
  30.3.2021 23:07

  Vastuullisen journalismin tarinoiden mukaan EU-juippi Jean-Claude Juncker:lla oli toisinaan niin karsee issias-ongelma, että ei meinannut pystyssä pysyä ja lääppi naisihmisiä. Siis tämä tapaus: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/villetavio/258164-taas-kannissa/

  Olisiko tuollakin kommumistilla Äänekoskella issias? Se tuli itselle heti mieleen, kun kuulin kaverin puheen sammaltamisesta. Lisäksi pitäikö koko valtuusto Äänekoskella laittaa pakkopuhallutuksiin, ei kun siis pakkoissiastesteihin ja laittaa ravintolat & Alkot Äänekoskella kuukaudeksi kiinni, ettei issiasepidemia pääse kiihtymis- tai leviämisvaiheeseen?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top