”Äärioikeistolainen”, joka halusi kidnapata Michiganin demokraattikuvernöörin, onkin anarkisti?

Michiganilainen Brandon Caserta, molemmissa kuvissa, on yhdessä 12 muun ”militia”-miehen kanssa pidätettynä epäiltyinä suunnitelmasta kaapata väkivalloin osavaltion demokraatti-kuvernööri Grethen Whitmer. Poliisi pääsi suunnitelman jäljille ryhmän sisäisen epäilijän avulla.

Yle vetäisi heti riemuotsikot: ”13 äärioikeistolaista vangittu – Aikoivat siepata Michiganin kuvernöörin ja tehdä aseellisen hyökkäyksen osavaltion pääkaupunkiin Kuvernööri Gretchen Whitmer on tunnettu presidentti Trumpin arvostelija.” Onneksi suomalaisella medialla ei ole agendaa, eikä omaa lehmää ojassa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Ikävää, mutta joudumme pilaamaan ylen hyvän tarinan: Brandon Caserta liputtaa somessa anarkismia:

Tämä on video Brandon Casertasta, yhdestä ryhmänjohtajista, jotka pidätettiin hankkeesta, jossa ryhmä aikoi siepata kuvernööri Gretchen Whitmerin. Casertan takana on anarkistinen lippu, ja YouTube-videoissa roskat poliiseille. Hän ei ole republikaani, hän on anarkisti.

Emme tuomitse Brandonia hänen ajatusmaailmansa, eikä toteutumattomaksi jäävän tekonsa takia, sillä kansanvaltaisessa järjestelmä tuomiovalta kuuluu riippumattomalle oikeuslaitokselle, ei esm. medialle. Hänen suunnitelmansa attentaatista johtavaa viranhaltijaa vastaan oli yhteiskuntavaarallinen, ja sen kaltaisista ajatuksista on varotettava. Se on tavallaan jopa osa median yhteiskunnallista tehtävää.

Tässä Brandonin some”taidetta”:

Luemmekin tarkemmin:

Sinulla, Brandon, on trendikkäät kiinnostuksen aiheet: Anarkia, poliisin väkivaltaisuus, vapaus, yksilönvapaus, jne. Sitten näytät suhtautuvan ymmärryksellä #robberyyn?  Missä olit, kun BLM-Antifa -jengit ryöstelivät kauppoja, kun eräs Floyd oli menehtynyt tuntemattomasta syystä? Et ehkä ollut mukana, mutta olisit halunnut?

Sinut tunnistaa videolta, jossa paasaat ”asiaa” (A)-lippu taustallasi: Sama Boogaloo-mies siinä. Kenenköhän asialla oikeastaan olet? Sen voin päätellä, ettet ainakaan vakuutusyhtiöiden.

Brandonin johtamaksi arvellun salaliiton 13 osallistujaa on tänään vangittu rikoksen valmistelusta epäiltyinä. Tuomioistuimelle kerrottiin heidän tarkkailleen kuvernööri Whitmerin loma-asuntoa, ja keskustelleen keskenään kaappaussuunnitelmasta. He olivat todisteiden, mm. ääninauhan, mukaan puhuneet jonkinlaisesta kansantuomioistuimesta, jonka eteen Whitmer joutuisi.

Kuvernööri Gretchen Whitmer on kerännyt arvostelua ja vihaakin päälleen, paitsi demokraattina, myös korona-pandemiaan liittyvien rajoitusten määräämisestä. Niitäkin vastaan on ollut mielenilmaisuja, kiihkeitäkin. Pidetään mielessä. Keskiviikkona (07.10.) FBI:n agentit tunkeutuivat yhtäaikaa useaan asuinrakennukseen mm. Hartlandin asuinalueella, ja pidättivät ensin kuusi henkilöä, ja myöhemmin lisää. Uutisen mukaan syytteet on luettu torstaina 12:lle henkilölle.

Michiganin poliisi ja FBI ovat keränneet todisteita epäiltyjä vastaan usean kuukauden ajan, kertoo poliisipäällikkö lehdelle. Ty Garbin (24v.) asuu Delawaressa, muut ovat michiganilaisia: Adam Fox, Barry Croft, Kaleb Franks, Daniel Harris ja Brandon Caserta.

Syyttäjä Andrew Birge Michiganin läntisestä piiristä sanoi, että miehille voidaan tuomita jopa elinkautinen vankeusrangaistus.

”Me kaikki, jotka olemme täällä tänään, haluamme yleisön tietävän, että liittovaltion ja osavaltion lainvalvontaviranomaiset ovat sitoutuneet työskentelemään yhdessä varmistaakseen, että väkivaltaiset ääriliikkeet eivät koskaan onnistu suunnitelmissaan, varsinkin kun he kohdistavat ne asianmukaisesti valittuihin johtajiin”, Birge sanoi. (lehden mukaan)

Hanke, joka kulminoitui aikeeseen kaapata kuvernööri Withmer, on ollut liittovaltion turvallisuusviranomaisten tutkimusten kohteena jo pitkään. Viranomaiset käyttivät luottamuksellisia lähteitä, peite-identiteetillä esiintyviä agentteja, ja salakuuntelua, kertoi Birge. Lopulliset syytteet saattavat käsittää myös terrorisminvastaisten lakien rikkomisen.

Liittovaltion tutkijat seurasivat kesäkuussa kokousta, jonka Crofr, Fox ja 13 muuta pitivät Dublinissa Ohiossa, lähellä Columbusta. FBI:n luottamuksellinen lähde nauhoitti tämän kokouksen. Lehti kertoo tälle maksetun nauhasta 8600 USD.

”Ryhmä puhui sellaisen yhteiskunnan luomisesta, joka noudatti Yhdysvaltojen Bill of Rights -ohjelmaa ja jossa ne voisivat elää omavaraisesti”, FBI-agentti kirjoitti. -Hippejäkö ne oli, vai ekokapinallisia?

”He keskustelivat erilaisista tavoista saavuttaa tämä tavoite aina rauhallisista ponnisteluista väkivaltaisiin tekoihin. Yhdessä vaiheessa useat jäsenet puhuivat osavaltioiden hallituksista, joiden uskottiin rikkovan Yhdysvaltojen perustuslakia, mukaan lukien Michiganin hallitus ja kuvernööri Gretchen Whitmer.

Tarkkailtu ryhmä otti myös yhteyttä tarkemmin määrittelemättömään ”miliisiin”, jolla kerrotaan olevan säännöllisiä aseharjoituksia. FBI on seurannut tätä miliisiä mm. maaliskuussa 2020. FBI sai samantien agenttinsa tähänkin ryhmään:

”Tuolloin FBI haastatteli miliisiryhmän jäsentä, joka oli huolissaan ryhmän suunnitelmista kohdistaa ja tappaa poliiseja, ja kyseinen henkilö suostui tulemaan (luottamukselliseksi lähteeksi)”, agentti kirjoitti.

Kesäkuussa em. epäiltyihin kuuluva Fox julkaisee Facebook-videon, jossa hän hyökkää oikeuslaitosta ja korona-rajoituksia vastaan (sic!). Whitmeriä maalitetaan jo tuolloin. Hänen kesämökkiään aletaan tarkkailla syyskuussa. FBI:n kuunteluaineisto sisältää huolestuttavaa kielenkäyttöä, ja poliisi saa viitteitä räjähteisiin liittyvistä harjoituksista. Keskiviikkona viranomaiset sitten päättivät vetää nuotan.

Casertan, Foxin ja muiden hanke näyttää todella olleen olemassa, ja se on ollut vaarallinen. Vaara ei ole kuitenkaan ollut kovin vakava, sillä FBI on ollut ryhmän sisällä alusta alkaen. Kysymyksiä jää auki, -mm. mikä oli mainittujen FBI:n (ja kenen muun?) ”luottavien lähteiden” rooli henkisesti keskenkasvuisten karpaasien kovien puheiden alkaessa muuttua teoiksi.

”Eri soppa, sama kokki.”

Ääri oikealla, ääri vasemmalla, ala-toope siellä, ylä-toope täällä. Ääriryhmien varjomaailmassa kiehuu ja kuplii kuin viimeistä (vaalien-edellistä) päivää. Hei, kaikki piilosta pois! Teidät on nähty: Sekä Michiganissa että Jämsässä. Politiikan laidat ovat etäällä toisistaan, mutta kaikki langat johtavat samaan #sylttytehtaaseen. Olette petettyjen porukassa.

Politiikka ei ole sitä, mitä teille on kerrottu. Näennäisesti vastustatte toisianne (natsit kontra kommarit) mutta yhdessä luotte epävakautta, jonka joku käyttää johonkin, mistä teille ei kerrota.

Lisää luettavaa:

Vähän-tunnettu äärijärjestö liittyy Perussuomalaisen kuntapoliitikon murhan yritykseen, kaksi vangittu todennäköisin syin

2 Comments

 1. Sitä parempaa
  9.10.2020 08:17

  Tämä on vissiin sitä Li Anderssoninkin mainostamaa ja tukemaa Vasemmiston ”parempaa väkivaltaa”.

  Vastaa
 2. pöh
  12.10.2020 00:49

  Kyllä media on pahin, sielläkin suuri osa toimittajista on vain hyödyllisiä idiootteja jotka ottaa lopulta niskoilleen näiden median omistajien tekemät ”rikokset”. Siis valheet ja ihmisille valehtelun.
  Mutta toimittajathan on aivopesty koulutuksessa, ovat itsekin suuri osa uhreja isossa kuvassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top