Ääriryhmät uhkaavat sisäministeri Maria Ohisaloa, -tai sitten eivät?

Näkyvä poliitikko saa myös ei-niin-toivottua huomiota, minkä sisäministeri Maria Ohisalo on jo kerran saanut kokea: Ääriradikaali tuomittiin käräjäoikeudessa hänen uhkaamisestaan. Tuoreessa tapauksessa, eilen uutisoidussa, uhka osoittautui eräiden isojen medioiden VALEUUTISEKSI,  jonka poliisi kumosi miltei reaaliajassa.

Kohdistuuko ministereihin uhkia siitäkin huolimatta? Tarkastelemme

Siitä ei ole täyttä kuukauttakaan, kun sisäministeri Maria Ohisaloa väkivallalla 30-vuotias uhannut mieshenkilö istui käräjillä tuomiotaan kuulemassa.  ”Täytyy varmaan lähteä metsästämään tätä ämmää”, mies oli kirjoittanut somessa. Motiivina hänellä oli ollut ns. elokapinallisuus, joten Suomen historian ensimmäinen ministeritason poliitikkoa uhannut terroristi-larppaaja tuli ääriekologistien piiristä.  Vihreät ja myös Ohisalo ovat muuten flirttailleet näkyvästikin elokapina-jengin kanssa, mm. Vuosaaren ilmastokokouksen tiimoilla. Ehkei olisi pitänyt?

Kalabaliikki viimeisimmän uhkailu-ceissin ympärillä alkoi myöhään perjantaina (11.12.), ulkoministeri Pekka Haaviston epäluottamuksen oltua päivällä eduskunnan isossa salissa. Sattumaa tai ei, eilen kerrottulla äärioikeiston proscriptio-listalla olivat Ohisalo ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, muttei Haavistoa. Ehkä sisäministerin asema poliisin ylimpänä käskijänä, ja frau Gestapon arjalainen olemus, ärsyttävät natsilarppaajia enemmän kuin solf-core miesoletettu Haavisto? -Tai sitten äärioikeisto ei ehkä halunnutkaan kohdistaa huomiota häneen, -tai ehkä joku muu ei halunnut?

Kuvaan kuului, että perjantaina uutisoitu uhkatilanne sai runsaasti enemmän julkisuutta, kuin marraskuussa käräjille päätynyt uhkailija, jonka teko ylitti syytekynnyksen.

Poliisi on median mukaan ottanut kiinni ainakin kaksi epäiltyä, ja mediassa kerrotun mukaan tutkittuun vyyhtiin päästiin käsiksi Jämsässä heinäkuussa tapahtuneen pahoinpitelyn tutkinnan yhteydessä. Railakkaasti uutisoitu väite välittömästä ”henkeen ja terveyteen kohdistuneesta uhkasta” suli kuin lumiukko heinäkuussa poliisin ja syyttäjän alettua toppuutella mediaa.

Saivat Ohisalo ja Toiviainen saivat sentään korkean tason sympatiat, ennenkuin bluffi paljastui:

Sitten tuli ämpärillinen kylmää vettä:

Ylidramatisoitu kuva keskeneräisen rikostutkinnan kohteena olevasta asiasta siis levisi mediaan, ja puhkesi kuin ilmapallo kun tutkinnanjohtaja pääsi sanomaan sanansa. Valeuutinen siis kuoli, mutta sen jättämä vaikutus jäi:

Propagandan ja mediavaikuttamisen tutkija Georg Klaus kertoo kirjassaan ”Politiikan kieli” (on suomennettu), että valhe jättää kuulijan mieleen hänen käyttäytymistään ja myöhempää orientoitumistaan ohjaavan muistijäljen silloinkin, kun valheen alkuperäinen levittäjä itse kumoaa sen. Tämä pätee silloinkin, kun levittämisen ja uutisen peruuttamisen välillä on kulunut vain minuutteja.

Näin teille, suomalaiset median kuluttajat, näyttää tehdyn. Entisen Itä-Saksan propagandavaikuttamisen teoreetikon opit ohjaavat teillekin tarjottua apetta.

Olkaa kiitollisia, ja pysykää kaukalon äärellä.

Bonuksena aseistettu ääri***********lainen Suomesta, vuodelta 2020:


(Supo: Wink wink, hakekaa toi vintofka siltä pois, -nyt heti!)

4 Comments

 1. Peku
  12.12.2020 20:29

  Pelkkää fantasiahouruilua!!! Huomio Puppe-Pekka rikollisesta toiminnasta pitää saada pois nopeasti eli viher-bolshevistien pas**mediat huutavat kuorossa äärioikeistoa ja natseja siellä-täällä suunnittelemassa.

  Vastaa
 2. Punavihernatsimafia
  12.12.2020 22:30

  Vaalit tulossa. Tämän operaation takana lienee punuvihernatsit ja valtamedia. Yhdessä tai erikseen.
  Todennäköisesti menee hölmöläisiin täydestä ja punavihernatsit saa jytkyn seuraavissa vaaleissa.

  Vastaa
 3. murre riepunen
  13.12.2020 08:31

  TV-uutisissa toimittajan tiukkatessa useampaan kertaan, eikö ” äärioikeiston ” tappolistalla olekaan Ohisalon ja Toiviaisen nimeä, ei ole sanoo polliisi, ja paiskaa kyllästyneenä luurin kiinni. Naurettaviin naamiaisasuihin ahtautuneet Ylen uutisankkurit eivät helpolla anna periksi, kahden viikon inttämisen jälkeen löytyy paperinpala, maitoa, voita, nakkeja ja perunoita ter. Ohisalo.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.12.2020 17:53

   Näiltä Jämsän sankareilta on ehkä löytynyt samanlainen some-estettävien lista, kuin mitä vasurit jakaa toisilleen??

   Niinkuin tässä kerrottu: https://twitter.com/jekkukissa/status/1338091567538728965?s=20

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top