Äärivasemmisto yllyttää rikkomaan karanteenimääräyksiä, mellakoimaan ja tuhoamaan ruokakauppoja

Emme ensin uskoneet Tageszeitungin välittämää uutista saksalaisen de.indymedia.orgin sisällöstä, vaikka kaikki kokemus ns. autonomien tähänastisesta toiminnasta, mm. kaaosviikoista Hampurin G20-kokouksen yhteydessä 2017, tukevat mitä huonoimpia odotuksia. Tarkastelemme siis äärivasemmisto-agitaation sisältöä koronan vuonna 2020.

Aloitamme siteeraamalla kapinajulistusta, jota on levitetty italiaksi, saksaksi ja kreikaksi. Tuntematon kirjoittaja spekuloi, mitä mahdollisuuksia koronakriisi suo ammattihäiriköille ja kapinan lietsojille:

”Muutamassa viikossa perushyödykkeet, nimittäin ruoka, voivat alkaa loppua. Joten ihmiset, joilla on aikaa omistautua epätavalliselle ajattelutoiminnalle, voivat halutessaan suunnata vihansa niihin, jotka aiheuttavat nälän ja vankeuden.”

Ikävää perheellisille ja työssäkäyville, jos ruoka loppuu, mutta vallankumous-agitaattori näkee siinä mahdollisuuden ja tilaisuuden: Ihmiset voidaan usuttaa ”systeemin” kimppuun. #Viha on avainsana, mutta #vihapuhe on varattu aivan muille sanankäyttäjille.

”Ja jokaisen historiallisen ajanjakson kapina osoittaa meille, että vihaiset kapinalliset tietävät aina, mitä tehdä. Joten odotetaan tilanteen huonontumista ja yritetään antaa vallankumouksellinen panoksemme, vihan, mielenosoitusten, ryöstelyjen ja levottomuuksien puhkeamiseen.”

Sillä lailla, pojat ja tytöt: Kun tilanne huononee tarpeeksi, teille aukenee tilaisuus. Sitten seuraa toimintakehoitus omalle väelle:

”Voisiko kärsimätön kuitenkin tuntea vahvan halun osallistua välittömästi shokkiin – ennen nykyisen järjestelmän romahtamista? Joten joku voi haluta iskeä tuotantoketjua vastaan katkaisemalla energiansaannin, tappavan järjestelmän, …”

Vantaallahan nämä suomalaiset versiot ovat jo hyökänneet VR:n liikenteenohjauslaitteen kimppuun, vaarantaen satoja matkustajia ja aiheuittaen junien seisauttamisen.

”Joku toinen voi halutessaan hyökätä infrastruktuurijärjestelmään. Sama asia mahdollisti virukselle liikkumisen sellaisella nopeudella. Tämä voi tietenkin viivästyttää eri kaupunkien toimituksia, mutta emme ole päättäneet irrottaa elintarvikkeiden tuotantoa kokonaan alueilta, joilla niitä käytetään.
Joku, joka on erityisen kekseliäs, voisi hyökätä sen sijaan primaarimpiin kohteisiin. Vaikka hän iskee sokeasti, hän ei osu koskaan väärään maaliin tässä maailmassa – melkein. Ja kuka tietää, voiko esimerkiksi tupakkakauppoihin kohdistuva hyökkäys, joka estää tiettyjen riippuvuuksien tyydyttämisen, lopulta käynnistää tupakoitsijoiden ja rahapelien pelaajien kapina? Tarttuvan kapinallisen mielikuvituksen tulevaisuus odottaa meitä. (Kaikki sitaatit: de.indymedia.org)

Kun suomalaiset vasemmistovaikuttajat liikkuivat mellakkaturisteina Hampurissa heinäkuussa 2017 , jolloin 200 poliisia loukkaantui ja kiinteistöille ja ajoneuvoille aiheutui yli sadan miljoonan euron vahingot, he olivat imemässä vaikutteita juuri samalta porukalta, jonka tajunnantilaa ja varjomaailmaa edelle leikattu teksti heijastaa.

Haettu oppi on itänyt hyvin, kertoo  Helsingin poliisikin, mutta ei aavistanut että keskieurooppalaisen mellakkakulttuurin maahantuonti ei ollut irrallisten ääriryhmien työtä, vaan virallisten radikaalien, joille kunta ja valtio kustansivat siistit toimistot, puhelimet ja konttorikoneet, ja projektirahaa kyselemättä rahan käyttöä. Kuten em. tekstillä, silloisella vasemmistoväkivallalla oli suora Italia-kontakti.

Poliittis-sosiaalinen alakulttuuri, johon rekrytoitiin muutakin väkeä kuin monisyrjäytynyttä nuorisoa jolla ei ollut kykyä tai halua käyttää hyväkseen yhteiskunnan heille suorastaan tyrkyttämiä kouluttautumis- tai työllistymismahdollisuuksia, oli siis organisoidusti maahantuotua tuontitavaraa. Se muu väki: He olivat kyldyyri- tai byrokratia-taustaisia, je he olivat kadulla mellakoidessaankin ”korkoa kasvamassa”, so, odottamassa sitä vihreää oksaa joka heitä odotti joko järjestöissä tai peräti valtion/kunnan hallinnossa. Sana ”kulttuuri” löytyi sieltäkin, eikä politiikka ole vieras alusta urakehitykselle.

Nyt siis pohjoisten reuna-alueiden ääriradikaalien mentorit ja oppi-isät ovat huomanneet korona-poikkeustilan mahdollisuudet.  Keinot ovat heille tuttuja: Mellakointi, vandalismi ja tuhopoltot. Maalitettuna on jo peruselintarvikkeiden jakelu.

 

 

 

3 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  19.3.2020 15:05

  Niin, eikös tämä Liin lähipiirin henkilö , joka levittää murhafantasioita, kuulu näihin. Erittäin huolestuttavaa . Kahden nuoren aikuisen isänä olen huolestunut , mikäli tällainen anarkismi saa jalansijaa ennen niin rauhallisesta yhteiskunnastamme. Ja ketä nämä jantterit huutavat apuun , jos ovat itse kerjänneet ongelmia ja tulee ongelmia? No, poliisia tietenkin. Voi v..tu ironian määrää….

  Vastaa
 2. Kim Laitinen
  19.3.2020 15:18

  Siit vaan, anarkot! Normaali-ihmiset tajuavat tilaisuuden jyrätä paska takaisin viemäriin.Vaikkapa äänestämällä?
  Keinoja piisaa…

  Vastaa
 3. jani
  19.3.2020 23:58

  Olenkin aina ihmetellyt miksi esim. Li Anderson ja Ohisalo ovat jatkuvasti niin kovin vihaisen oloisia.
  Taidan myös tietää miksi takaovi jätettiin tahallaan auki myös vihaisille ”turvapaikanhakijoille”.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top