Aasian köyhin valtio katuu loistoautojen hankkimista johtajilleen

Papua Uusi Guinea hankki vuoden 2018 Aasian ja Tyynenmeren talousjärjestön APEC:n (Asia-Pacific Economic Cooperation) kokoukseen osallistumista varten ministereilleen useita edustavia ajoneuvoja, mallia Maserati Quattroporte sedan. Autot ostettiin käytettyinä srilankalaiselta jobbarilta, mutta maksoivat kuitenkin yhteensä 5.6 miljoonaa $. Se ei ole ihan vähän maassa, joka on Aasian köyhimpiä. BKT per asukas oli 2 636 $ vuonna 2020. Maassa on ajettavia teitä jotain 3000 km, ja maitse pääsee vain osaan saaren alueesta.

Silloinen maan APEC-ministeri ja nykyinen urheiluministeri Justin Tkatchenko selitti autoja ostettaessa v.2018, että ne tarjoavat ”johtajille laatutason, joka on standardi APEC-huippukokouksissa”. Nykyinen talousministeri Sir John Pundari on hiukkasen eri mieltä, ja autot yritetään myydä pois, jos jollekin kelpaavat.

Papua Uuden Guinean lukutaitoprosentti on 64%, maa vastaanottaa kehitysapua mm. Australialta, ja kaivosteollisuus aiheuttaa laajoja ympäristöongelmia. Valtion lipussa ja vaakunassa on kuvattu paratiisilintu. Asukkaiden perinteisissä juhla-asuissa käytetään runsaasti höyheniä. Korruptio on vakava ongelma saarella.

 

Lue lisää aiheesta:

4 Comments

 1. Eläke Propagandaa
  3.10.2021 11:57

  Eläkejärjestelmä remontoitiin vasta neljä vuotta sitten, mutta ruuvia täytyy kiristää taas – syntyvyys ja maahanmuutto jäivät odotuksista
  Syntyvyys, maahanmuutto, sijoitusriskit ylös – maksut alas

  Myös maahanmuuton kasvulla olisi suuri merkitys. Maahanmuuton kaksinkertaistuminen
  30 000:een pudottaisin eläkemaksua pitkällä ajalla kaksi prosenttiyksikköä.

  Kaikki kolme haastateltavaa ovat yhtä mieltä siitä, että eläkevarojen sijoittamisessa olisi varaa ottaa nykyistä enemmän riskiä paremman tuoton toivossa.

  – Mutta helpoin vaihtoehto eläkejärjestelmän rahoituksen kannalta olisi, että järjestelmän ulkopuoliset tekijät kääntyisivät suotuisampaan asentoon. Esimerkiksi työperäisen maahanmuuton lisääntyminen tai syntyvyyden nousu auttaisivat merkittävästi
  , Kaukoranta miettii.
  Koska aikaiemmin suomen eläkejärjestelmä on ollu riipuvainen
  työperäisestä maahanmuutosta
  vittu mitä Paskaa YLE demloinensa
  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005514218.html
  Ilmarisen uudelle pomolle yli 100000 euron lisäeläke-etu –
  eläkeyhtiöt hyödyntävät porsaanreikää
  Kolmen suuren eläkeyhtiön toimitusjohtajilta löytyy yhä lisäeläke-edut. Veroedun vuoksi ne on järjestetty ”ryhmäeläkkeinä”, sillä ryhmän muodostamiseen riittää kaksi henkeä.
  2
  Näin huippujohtajat välttävät isot verot lisäeläkkeistä
  https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005324737.html
  Ilmaston­muutos voi romuttaa eläke­järjestelmän
  VAS , ministeri Hanna Sarkkinen sanoo IS-haastattelussa – ”Kaikki laskemat uusiksi”
  Ei JUMALAUTA muutto Mars planeetalle olisi paras vaihtoehto
  täältä maanpäälisestä vihervasureiden pöpilästä

  Vastaa
 2. Harkittu juttu
  3.10.2021 14:32

  Taloudesta puhuttaessa pitää muistaa että bruttokansantuotetta syntyy vain silloin kun saadaan voittoa. Eli, jos minä ostan jotain ja myyn se samalla hinnalla niin bruttokansantuotetta ei tule. Mutta jos pyydän myydessä voittoa, sitä syntyy.

  Siksi kun asennan jotain niin myyn asentamani tuotteet ostohinnalla ja pyydän vain työstäni palkkaa. Tällöin inflaatio pysyy kurissa, verottaja saa vähäsen ja Suomen bkt pysyy alhaisena.

  Kun mietitään esim. vesijohtoputkea joka maksaa yksityishenkilölle 8-12e/m niin minä saan ostaa sen 1.2e/m. Myydessäni sen ihmiset saavat kohtuuhintaisen järjestelmän ja minulla on 100% työllisyys. Ja jos putkessa on pistesyöypymiä niin minä en ole vastuussa koska en ole putkesta pyytänyt voittoa.

  Vastaa
 3. juha II
  3.10.2021 15:41

  Siellä edes osataan jotain sellaista, jota EI tehdä missään muualla maailmassa!

  Nimittäin: Katua!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.10.2021 16:37

   Ei meillä hiilineutraalissa hyvinvointivaltiossa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top