Abderrahman Bouananen puolustus valitti Turun hovioikeuteen

Abderrahman Bouananen puolustuksen mukaan Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi virheellisesti Bouananen myöntäneen tekojen terroristisen tarkoituksen.

Bouanane hyväksyy käräjäoikeuden syyksilukemiset siltä osin, kun se on katsonut menettelyn täyttävän murhan tai murhan yrityksen tunnusmerkistön. Sen sijaan puolustus kiistää edelleen, että kyseessä olisi ollut terrori-isku.

Puolustuksen valituskirjelmän mukaan ”Vastaajan terrorismimääritelmä on omintakeinen eikä vastaa terroristisen tarkoituksen legaalimääritelmää. Pelkkä ideologisten tavoitteiden kannattaminen tai oppiaatteen tukeminen ei myöskään riitä osoittamaan, että tekijä olisi toiminut terroristisessa tarkoituksessa.

Lisäksi Bouanane vaatii, että suurin osa Hassan Zubierille määrätyistä korvauksista tulisi kumota. Kumoamisvaatimus perustuu siihen, että Zubier on rikollisella menettelyllä suuresti liioitellut korvausvaatimuksia. Extrauutiset kertoi Zubieriin kohdistuvista rikosepäilystä tuoreeltaan tässä jutussa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Bouananen elinkautiseen vankeusrangaistukseen terrori-iskusta. Turun hovioikeus ei ole vielä määrännyt asiassa käsittelypäiviä. Extrauutiset seuraa tilannetta ja tulee olemaan paikalla, kun hovioikeuskäsittely asiassa aikanaan alkaa.

 

2 Comments

 1. Nestori Lundahl
  21.9.2018 14:14

  Sen Hassan Zubierin voisi tuomita muutamaksi vuodeksi tuon Bouananen häkkikaveriksi.
  Hyvällä tuurilla päästäisiin pian vaikka molemmista eroon.

  Vastaa
 2. Elf
  21.9.2018 16:02

  Ei nykyajan demla-tuomareille riitä edes tunnustus.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top