AfD:n kritiikki: Saksa ei valmistaudu Syyrian pakolaisten paluuseen

AfD-puolue (Alternative für Deutschland) on kysynyt Saksan liittohallitukselta, miten se aikoo edesauttaa Saksassa olevien syyrialaisten pakolaisten kotiinpaluuta, ja onko Damaskoksessa olevan hallituksen kanssa keskusteltu kotiutumisen tukemisesta. Vastaus molempiin kysymyksiin oli kielteinen.

Syyrian sisällissotaa paenneiden #pakolaisten paluu Libanonista on kuitenkin jo täydessä vauhdissa, ja Bashar al Assadin hallitus on toivottanut tervetulleiksi myös maasta paenneet hallituksen vastustajat. Syyrian itäosassa USA:n tukemat kurdijärjestöt ovat ilmoittaneet laajoja alueita jihadisteista vapautetuiksi. Suurelle osalle pakolaisista siis oma kotiseutu on rauhoittunut, mutta sodan tuhoista kärsinyt.

AfD:n liittopäiväedustaja Markus Frohnmaier peräänkuulutti hallitukselta toimia paluun helpottamiseksi, ja yhteistyötä Syyrian de facto hallinnon, al Assadin kabinetin, kanssa. Hallituksen vastauksessa todetaan kuitenkin, ettei Syyriaan voi palata, ja ettei Saksalla ole aikeita avata asiaa Damaskoksen kanssa.

Äskettäin Saksan liittokansleri Angela Merkel osallistui yhdessä Ranskan pääministerin, ja Turkin ja Venäjän presidenttien kanssa Istanbulissa kokoukseen, jossa positiivisessa hengessä suunniteltiin sisällissodan päättymisen jälkeistä Syyriaa.

Ei ole syytä luulla, ettei Merkel, yhdessä Macronin, Putinin ja Erdoganin kanssa, vilpittömästi toivoisi Syyrian olojen rauhoittuvan ja tukisi diplomaattisia toimia poliittisen ratkaisun puolesta Syyriassa, mutta haluaako joku pitää kynsin-hampain kiinni Saksassa ja Euroopassa olevista pakolaisista, ja hidastaa heidän paluutaan Syyriaan?

Junge Freihet, 31.10.2018: AfD: Bundesregierung bei Rückkehr syrischer Flüchtlinge planlos.

Deutschlandfunk.de 29.10.2018: Rückkehr nach Syrien laut Regierung nicht sicher.

Macron, Merkel, Putin ja Erdogan koolla Istanbulissa: Syyrian tilanne puheena (VIDEO)

1 Comment

  1. Minä
    1.11.2018 13:52

    Suvakkien mielestä niin ihanien lemmikkien hankkiminen oli kovaa työtä, joten ei niistä millään huvittaisi luopua.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top