Afganistan: Neljä nais-aktivistia murhattu Mazar-i-Sharifissa

Neljä afganistanilaista nais-aktivistia murhattu ampumalla. Taleban-hallinnon tiedottaja vahvisti lauantaina, että naiset on löydetty kuolleina.

Kaksi henkilöä on pidätetty epäiltyinä naisten surmaamisesta Mazar-i-Sharifissa, vahvisti talebaanien sisäministeriön tiedottaja Qari Sayed Khosti lauantaina (06.11.).

Forouzan Safi on ainoa tunnistettu vainaja neljästä murhatusta. Masih Ajinejad kertoo Safin poistuneen kotoaan, mukanaan passinsa ja todistukset yliopisto-opinnoistaan, mennen tapaamaan ihmisoikeusjärjestön edustajina esiintyneitä henkilöitä, jotka olivat luvanneet auttaa pakenemaan Afganistanista.

Pidätetyt henkilöt ovat Khostin mukaan myöntäneet alustavissa kuulusteluissa, että he olivat kutsuneet naiset taloon, josta neljä vainajaa oli myöhemmin löydetty. Safin tunnistivat hänen perheenjäsenensä, jotka kertoivat asiasta tietotoimistolle, mutta eivät ole sen jälkeen halunneet puhua medialle.

Neljä surmattua naista tunsivat toisensa, ja olivat työskennelleet yhdessä ennen elokuussa tapahtunutta vallankaappausta, jossa Taleban-järjestö otti vallan. Naiset olivat aikoneet matkustaa maasta Mazar-i-Sharifin lentoasemalta lähtevällä lennolla. Heidät oli kutsuttu puhelimella evakuointilennolle.

3 Comments

 1. Snif
  7.11.2021 13:33

  Jostain syystä ei syki myötätuntu noita 3 maailman olioita kohtaan, se mitä ovat tuolta tulleet suomelle tehneet, on aiheuttanut sen että pidän kaikkia tuon maan kansalaisia vihollisena.

  Vastaa
 2. Rakennetaan unelmaa yhdessä
  7.11.2021 13:34

  Tuo kuuluu noiden kulttuuriin. Ja ihmiset ovat rakentaneet juuri sellaisen asuinympäristön kuin ovat halunneet. Meidän on paha arvostella sitä miksi noille ei pistetty kampoihin. Tai miksi ne päästi ne valtaan -70 luvun länsimaisten aikojen jälkeen. Mutta että nyt niillä on unelmiensa maa. Sellainen josta ne on aina haaveillut.

  Sitä minä vaan että miksi ne nyt sitten unelmoi tulevansa tänne eurooppaan?

  Vastaa
 3. juha II
  7.11.2021 16:43

  Täällä Tytti Tuppurainen parkuu lisääntyneestä ”naisvihasta” sossulehdessä. Kantsis kuitenkin hieman suhteuttaa asioita maassa, jossa ”kaakatuiset” päättävät kaikesta muka-poliitikkoina, jotka eivät suostu ymmärtämään mitä hallituksen ministeriys edellyttää!!!

  Sen sijaan valkoisen miehen taakka miesviha on ylitsevuotavaa 24/7. Enkä nakkaa siitä paskaakaan, koska se on yhtä normi juttu maanantaipäivä!!!
  Eikä sitä paitsi tosi mies valita turhista, sillä suomalaisen miehen elämä on vaarallista eikä koko estrogeeni yhteiskunta ole sitä itkemässä kun on pipi milloin missäkin taipeessa!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top