Afganistan: Shia-moskeijassa itsemurhapommi

Kunduzissa Afganistanissa räjähti tänään iltapäivällä perjantairukousten aikana itsemurhapommittaja.

Taleban-hallinnon tiede- ja kulttuuriministeri Zabiullah Mujahid vahvisti tiedon, ja että kuolleita ja haavoittuneita on useita.

– Tänään iltapäivällä sattui räjähdys Shia-moskeijassa Khan Abad Bandarin alueella Kunduzissa. Räjähdyksen seurauksena useita meidän kanssakansalaisiamme (compatriots) haavoittui ja useista tuli marttyyreja. Erikoisjoukot ovat paikalla ja tutkivat tapahtunutta, twiittasi Zabihullah.

Tieto- ja kulttuuriministeriön kulttuurikomission apulaispäällikkö Ahmadullah Wasiq vahvisti, että hyökkäys kohdistui shiiamoskeijaan. Paikallisviranomainen Kunduzissa kertoi, että menetyneitä on 43 ja yli 140 loukkaantunutta. Viranomainen vahvisti, että kyseessä on itsemurhaisku. Moskeijassa oli yli 300 rukoilijaa iskun tapahtuessa.

Afganistanilainen media toistaa silminnäkijätiedon yli sadasta kuolleesta. YK:n henkilöstö Afganistanissa puhuu myös yli 100:sta uhrista. Toistaiseksi yksikään ryhmä ei ole ottanut vastuuta hyökkäyksestä.

Attentaatti saattaa liittyä Afganistanin tilanteen epävakauttamiseen. Talebanin edustaja käytti lausunnossaan myönteistä ilmausta hyökkäyksen uhreista, jotka kuuluvat shia-vähemmistöön.

Lisää aiheesta:

1 Comment

  1. juha II
    9.10.2021 01:14

    On se vaan hyvä kun olemme niin kaukana tällaisesta. Ja siitä saamme kiittää viisaita ja suoraselkäisiä päättäjiämme!!!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top