Afganistan: Taisteluja talebaanien välillä, vastarintaneuvosto muodostettu

Afganistanilainen oppositiolähde, Panjshir Observer, kertoo Talebanin johdon ja radikaalisiiven kannattajien taistelleen, ja kahden talebaanin menehtyneen yhteenotossa. Perjantaina (22.10.) talebaaneja vastustavat voimat ilmoittivat vastarintaneuvoston muodostamisesta.

Afganistanissa vallan kaapanneen Taleban-järjestön johdon, mullah Baradarin, kannattajien ja jyrkkämielisen Haqqani-verkoston kannattajien kesken on lauantaina (23.10.) tapeltu, ja ainakin kaksi talebaania kuoli, kertoo Panhshir Observer:

Perjantaina (22.10.) Talebania vastustavat poliittiset toimijat ilmoittivat muodostaneensa koalition nimeltä ”Afganistanin islamilaisen tasavallan kansallisen vastarinnan korkein neuvosto” (The Supreme Council of National Resistance of the Islamic Republic of Afghanistan). Lehden mukaan neuvoston jäseniksi ilmoitetut oleskelevat tiettävästi Afganistanin ulkopuolella. Neuvosto pyrkii ilmoituksensa mukaan sovitteluratkaisuun Afganistanissa vallitsevan sotatilan lopettamiseksi, ja laajapohjaisen hallituksen muodostamiseksi.

Neuvosto ilmoitti pyrkivänsä ensin keskustelemaan Talebanin kanssa, mutta jos talebaanit eivät suostu neuvotteluun, käytetään aseita. Afganistanin vaikutusvaltaisten koraani-oppineiden neuvosto Ulama on aiemmin kehoittanut Talebania ja Panjshirin laaksossa toimivaa Ahmad Massoudin johtamaa liikettä välittömään aselepoon. Aselepo ei toteutunut Talebanin kieltäydyttyä. Oppineiden kannanotto kertoo kuitenkin, että Afganistanin yhteiskunnassa on merkittävissäkin piireissä tahtoa estää Talebanin yksinomainen valta.

Yhteenotot Panjshirissa jatkuvat, ja Massoudin mukaan paikallinen talebaaneja vastustava liike on ottanut uudelleen haltuunsa laakson pääkaupungin Pazarakin, ja liike toimii myös Parwanin ja Kapisan maakunnissa. Massoudin suhde perustettuun neuvostoon on epäselvä.

Vastarintaneuvoston johtajana pidetään Talebanin äärimmäisyyksiä arvostellutta Abdul Rab al-Rasul Sayyafia, muita jäseniä ovat mm.  Jamiat-e-Islamin johtaja Atta Mohammad Noor ja sotaherra Abdul Rashid Dostum.  Neuvostossa on ilmeisesti mukana myös elokuussa kaatuneen hallituksen entisiä virkamiehiä. Islamilaisen yhtenäisyyspuolueen johtaja Mohammad Karimi Khalili on kieltäytynyt liittymästä neuvostoon. Mikä on perustetun liittoutuman toimintakyky, sitä ei tiedetä.

Vastarintaneuvoston esittämät ohjelmat ja suunnitelmat sisältävät samoja asioita, joita Afganistanin tilanteesta kiinnostuneet ulkovallat ja kansainväliset järjestöt ovat esittäneet, ensimmäisenä ”osallistava hallitus”, so. jotain sen tapaista vallanjakoa jota Yhdysvaltojen ja Talebanin Dohassa Qatarissa tekemä sopimus sisälsi, -ja toki naisten aseman turvaaminen ja ihmisoikeudet. Dohan vallansiirtosopimus kaatui heti talebaanien saavuttua Kabuliin 15.08. viime kesänä. Dohan neuvotteluissa Talebania edusti Baradarin siipi.

Taleban-hallinnon tiedottaja Zabihullah Mujahid on ottanut torjuvan kannan neuvottelutarjoukseen.

 

 

Luettavaa:

13 Comments

 1. missä jenkit, sielä sota
  24.10.2021 10:17

  Ja kun katsotaan riitttävän laajalla spektrillä niin melkein kaikki on yksinomaan Amerikkalaisten syytä. Ne halusi sieltä sen öljyn ja kullan lähes ilmaiseksi. Ja se klaanijohtaja joka sen tarjosi halvimmalla, siitä tehtiin demokratian mannekiini. Ei amerikkaaisia kiinnostanut mikään muu kuin luonnonrikkaudet. Kansoista tai niiden kärsmyksistä viis veisattiin.

  Mietiäämpä aikoinaan Palestiinaa ja sen aikana kukoistanutta kulttuuria. Niin rakennuksissa kuin ihmisten vaatetuksissa ja koruissa. Mitä siitä jäi jäljelle kun Palestiina miehitettiin? Tai kun englanti antoi Turkin omistaman maapalan amerikan juutalaisille? Samanlainen kehtys Libyassa ja Irakissa. Kuka tietää mitä olisi tapahtunut jos Iran olisi lähtenyt mukaan amerikkalaisten härnäämiseen. No, onneksi ne on fiksumpia kuin amerikkalaiset.

  Eikä muuten sovi unohtaa sitä Turkin alas ampumaa venäläistä tiedustelukonetta. Turkkilaiset menivät amerikkalaisten ärsytys-ansaan. Ja se teko on vielä kuitttaamatta. Kummaltakin valtiolta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.10.2021 12:49

   Afganistanin asiat sotkettiin jouluna 1979, eikä se ollut Yhdysvallat.

   Vastaa
   1. Jupi
    25.10.2021 18:54

    Totta. Parhaiten ne pärjäisi omillaan. NLn lähdettyä hallitus sentään pysyi koossa 3 vuotta. Eiköhän afgaanit itse parhatien tiedä miten sotkea omat asiansa

    Vastaa
 2. Orang Utang
  24.10.2021 12:13

  Ny­kyai­kai­ses­sa so­dan­käyn­nis­sä voit­ta­ja on se, jo­ka myy­ a­seet mo­lem­mil­le o­sa­puo­lil­le.

  http://en.kremlin.ru/events/president/news/66975#sel=31:7:Sj6,31:19:2×3

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.10.2021 12:45

   Just, profiitti päätyy bisnesmiehille, mitalit tyhjätaskuille.

   MUTTA, sodassa on pakko ottaa valtioinvelkaa, ja parhaiten nauraa se joka lainoittaa molemmat sotijapuolet.

   Vastaa
   1. Kalergi-suunnitelma
    24.10.2021 14:50

    Wall Streetillä ja Lontoon Cityssä majailevat banksterit eli planeettamme kovimman luokan (globalisti-)rikolliskopla rahoitti sekä Neuvostoliiton bolsevikkeja, Stalinia ja myös Hitleriä jopa vielä 2. maailmansodan aikana.
    Professori Antony Sutton on osoittanut sen tiukasti dokumentteihin pohjautuvissa kirjoissaan. Suurin osa Suttonin kirjoista on myös internetissä vapaasti pdf-muotoisina luettavissa. Tästä asiasta globalisti-rikollisten kontrollissa oleva valtaVALEmedia ja ”virallista totuutta” edustavat yliopistot vaikenevat täysin.

    Ylin banksteri-roisto Rotschild sitä paitsi hallitsee vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavaa velkaponzi-rahajärjestelmää, joka jossain vaiheessa muiden korttitalojen tavoin on tuomittu romahtamaan katastrofaalisin seurauksin koko maailmalle.

    Nuo johtavat, kovimman luokan globalistirikolliset ovat myös ilmasto- sekä koronahuijauksen takana edistääkseen Uuden maailmanjärjestyksen tyranniansa toteutumista. Nuorempaa globalisti-rikollispolvea edustavat Maailman talousfoorumin Klaus Schwab mm. Bill Gates yhteistyökumppaninaan ja työkaluinaan mm. grafeenioksidia sisältävät korona-myrkkypiikit ja 5G, jotka ovat tarpeen ihmismassojen tekemisessä robottien tavoin ohjailtaviksi transhumanisteiksi noille rikollisille.
    Ks. myös ”Uusi maailmanjärjestys: Mitä käsite oikeasti tarkoittaa?”, https://www.oikeamedia.com/o1-157803

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     24.10.2021 15:05

     Mitens tämä Fediäkin omistava kiinalainen Lin pankkihuone? -Jolla on yhteyksiä sekä kommunisteihin että triadeihin, ja joka rahoitti Maon valtaannousun? Onko heillä jokin rooli teollisuuden siirtämisessä hiilihysteriasta kärsivistä maista Kiinaan?

     Vastaa
     1. Kalergi-suunnitelma
      24.10.2021 17:42

      Federal Reserve on todellakin YKSITYIS-pankki, jonka Wall Streetillä & Lontoon Cityssä majaileva banksteri-kopla onnistuistui kaappaamaan haltuunsa viime vuosisadan alkupuolella. Sana Reserve on luonnollisesti puhtaasti huijaustarkoituksessa pankin nimessä.

   2. Obelix
    24.10.2021 19:56

    Justiinsa! Aitoa Borat-Country meininkiä 24/7. 🤩/🎩

    Vastaa
  2. Jupi
   25.10.2021 18:55

   Ja se joka rahoittaa molempia osapuolia. Sodankäynti ei ole halpaa

   Vastaa
 3. juha II
  24.10.2021 15:55

  Ulkoministeri Pekka Haaviston voisi lähettää sovittelijaksi… toistaiseksi!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.10.2021 21:54

   Ehdota!

   Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  25.10.2021 09:44

  Edellä olevassa Fediä eli Federal Reseveä koskevassa kommentissani PITI sanoa, että sana Federal on pankin nimessä puhtaasti huijaustarkoituksessa, koska se useimmille ihmisille viittaa enemmän valtiolliseen kuin yksityiseen omistukseen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top