Afganistanin-evakkoja saapui eilen Suomeen

Myöhään torstaina saapui Suomeen 37 Afganistanista evakuoitua. Kymmenen muuta saapuvat lähiviikkoina.

Ulkoministeriö jatkaa edelleen evakuointeja Afganistanista Suomeen

Suomen evakuointioperaatio Afganistanista jatkui myöhään eilen illalla 37 henkilön saapuessa Suomeen Pakistanin ja Saksan kautta. Afganistanista on evakuoitu edellisten lisäksi Pakistaniin noin 10 henkilöä, jotka saapuvat Suomeen lähiviikkoina. Evakuoitavien apuna toimi ulkoministeriön lähettämä konsulikomennuskunta. Suomeen saapuneessa ja vielä matkalla olevassa ryhmässä, on sekä Suomen suurlähetystölle työskentelyn perusteella valtioneuvoston päätösten mukaisesti avustettavia, että kymmenisen konsulilain mukaisesti avustettavia Suomen kansalaisia tai Suomessa pysyvästi asuvia, kertoi Extralle konsuliasioiden yksikön päällikkö Outi Saarikoski UM:stä.

Operaatiossa toimittiin yhteistyössä Pakistanin viranomaisten kanssa. Evakot olivat viime viikolla tulleet Afganistanista Pakistaniin. Saksan, Hollannin ja Pohjoismaiden edustustoilla Islamabadissa Pakistanissa on omia vastaavia evakuointioperaatioita, ja heidän kanssaan toimittiin yhteistyössä. Afganistanissa länsimaiden edustustot ovat kaikki edelleen suljettuina, eikä Suomi voinut toimia tätä kautta. Perheenyhdistämistapauksia ei kummassakaan ryhmässä ole, täsmensi Saarikoski.

Suomeen saapunut ryhmä koostui Suomen Kabulin suurlähetystön entisistä työntekijöistä perheineen sekä konsulipalvelulain piiriin kuuluvista suomalaisista tai pysyvästi Suomessa asuvista ulkomaalaisista jotka ovat viime elokuusta lähtien pyrkineet pois Afganistanista, kertoi UM tänään.

Afganistanissa on edelleen konsuliavustettavia, joiden tapausten kanssa Suomen viranomaiset jatkavat työskentelyä. Evakuoinnit perustuvat valtioneuvoston elokuussa 2021 tekemiin kolmeen eri päätökseen, joka koskee Suomen lähetystölle työskennelleitä henkilöitä, yhteensä 298 henkilöä.

3 Comments

 1. pöh
  11.2.2022 15:19

  Kylläpäs niitä riittää, johtuuko ilmastosta kun ne noin siellä lisääntyy? Alunperin kun piti olla noin 20 suomalaista evakuoitavaa..
  Haavisto päässyt mielipuuhaansa, valitsee porukkaa kun elloksen luettelosta..

  Vastaa
 2. Heikki
  12.2.2022 10:13

  Se suurlähetystö on ollu kyllä toosi suuri.Kohta 500 evakuoitu.

  Vastaa
 3. Hampaat kuntoon
  12.2.2022 22:03

  Miksi ne tänne tuli? Matkallahan oli jo kaksi turvallista maata. Ellei enemäänkin.

  Tänne tunkee koko ajan lisää väkeä ja täälä olevienkaan hampaita ei vielä ole ehditty korjaamaan. Suomaalaiset saa odottaa vuoroan, sehän on selvä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top