Afganistanin-Iranin rajalla tapahtui jotain, Telebanin itsemurhapommi-prikaati Tadzikistanin rajalle?

Iraninkielisessä mediassa kerrotaan suuresta tulipalosta Afganistanin ja Iranin välisen maaliikenteen kannalta tärkeällä rajanylityspaikalla. Toisen tiedon mukaan talebaani-viranomainen on ilmoittanut erikoisjoukkojen, mm. itsemurhapommittajien, keskittämisestä Afganistanin-Tadzikistanin rajalle.

Otsikkokuvan palavat autot, kuva: Rokna. Afganistanilainen tsemurhapommittaja: Arkistokuva v.2001.

Iranin tullin tiedottajan Ruhollah Latifin mukaan tulipalo tänään tärkeällä Dugharunin rajanylitysasemalla johtuu polttoainetta kuljettavan rekan syttymisestä. Tapaus on Latifin mukaan vahinko. Paloa ole vielä sammutettu. Dugharunissa  500-600 kuorma -autoa ylittää rajan päivittäin, ja näkyy kuljetettavan paljon polttoaineita.

Tapaus sattuu samoille päiville, kuin Talebanin paikallisen edustajan outo ilmoitus erikoisajoukkojen, mm. itsemurhapommittajien, keskittämisestä Afganistanin ja Tadzikistanin rajalle.

Taleban ilmoitti lähettävänsä itsemurhapommittajia ja militanttien erikoisjoukkoja Tadžikistanin rajoille: ”Erityinen itsemurhapataljoona nimeltä Lashkar-e Mansur lähetetään Afganistanin rajalle”, kertoi nettijulkaisun mukaan Afganistanin Badakhshanin maakunnan talebaanien asettama apulaiskuvernööri Nisar Ahmad Ahmadi. Talebanin ”Badri-313” -erikoisjoukkoja on jo alueella, väittää julkaisu Avia.pro. Afganistanin-Tadžikistanin rajalla on muutenkin talibaani-keskittymää: Panssaroituja ajoneuvoja, tykistöaseita ja noin 1500-2000 terroristia.

Talebanien ”kilpaileva firma”, ns. Khorasanin islamilainen valtio ISK (”ISIS-Khorasan”), on toteuttanut terrori-iskuja -nimenomaan itsemurhapommeilla- vielä Yhdysvaltain joukkojen poistuessa ja senkin jälkeen. Talebaanit käyttivät sodassa 2001-2021 itsemurhapommittajia hallituksen joukkoja vastaan (pikkukuva).

Näiden uutisten taustoja -tai todenperäisyyttäkään- ei ole yksinkertaista varmistaa, mutta Afganistan näyttää olevan menossa kohti pahenevaa epävakautta. Polttoaineiden hinnat ovat nousseet Afganistanissa. Yksityinen säiliörekka-liikenne, joka käyttää mm. Dogharunia, voi olla otollinen kohde, jos joku haluaa epävakauttaa Afganistania.

Luettavaa:

4 Comments

 1. Seppo
  5.10.2021 16:37

  Iranissa puhutaan farsia ei irania.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.10.2021 16:43

   Farssia puhuvat, joo. -Kaikesta sen huomaa.

   Vastaa
 2. juha II
  6.10.2021 00:09

  Tuo pommivyö päällä Suomeen ”tultaisiin kuin hollitupaan!

  Kysehän on ilmiselvästä ”kansallispuvusta”!

  Tosin pohojalaaset eivät saa kulkea oikean ”veriuran” kanssa!

  Vastaa
 3. Ulla Kotja
  6.10.2021 09:12

  jokainen muslimi joka vaati sharia lakia on terroristi, taleban seuraa sharialakia pilkulleen ja sen vuoksi pakolaisia on.
  sharialain vaatiminen liittaa maahanmuutaajan talebaniin.

  ps. toivottavasti iranilla on ydinase maailmanrauhan saavuttamiseksi

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top