Afganistanin vastarintajoukot tuhonneet talebaanien saattueen

Venäläinen sotilastietolähde välittää Afganistanin vastarintaliikkeen tiedon Taleban-järjestön ajouneuvosaattuen tuhoamisesta, Talebaanien edustaja kiistää vastarintataistelijoita olevan yhä Panjshirissa.

Afganistanilaisen Tolo Newsin toimittaja on vieraillut kapinalaakso Panjshirissa ja haastellut sekä talebaanien asettamaa virkamiestä, että paikallisia jotka kertovat talebaanien ahdistelleen heitä. Virkamies kiisti Talebania vastustavien joukkojen läsnäolon laaksossa.

Venäläinen epävirallisen mutta sotilaallista tietoa saavan julkaisun, Avia.pro:n mukaan Ahmad Massoudin johtamat vastarintajoukot ovat tuhonneet Parwanin maakunnassa talebaanien saattueen, jossa oli ollut sekä panssaroituja että siviiliajoneuvoja. Avia.pro:n välittämissä kuvissa on sekä Humvee-jeeppejä että pickup-siviiliautoja tuhottuina maastossa. Tiedon mukaan talebaanit tuhoutuivat ”kaikki”, 120 henkilöä. Vastarintajoukot olivat jäljestä päätellen käyttäneet myös suurikaliiberisia mukanakuljetettavia aseita.

Tiedot ovat ristiriitaisia.

Luettavaa:

Afganistanin edustusto Tadzikistanissa pitää aiempaa varapresidenttiä laillisena valtionpäämiehenä, presidentin veli kidutettu ja surmattu Panjshirissa

Massoud valmis rauhanneuvotteluihin, jos Taleban vetäytyy Panjshirista

 

1 Comment

  1. Kulutusjuhlaa
    3.10.2021 09:53

    Tämä oli ihan hyvä uutinen. Siinä väheni väkeä sekä kalustoa molemmilta puolilta. Ehkä se sotiminen jossain kohtaa loppu kun amerikkalaisten jättämä kalusto loppuu.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top