Aiheuttiko maastopukuinen mies ulkonaliikkumiskiellon Joensuussa

Poliisi ilmoitti tänään joensuulaisille, että Marjalan alueen asukkaiden on syytä pysyä toistaiseksi sisätiloissa: Marjalan alueella on havaittu karhu. Tuoreempi tiedote muutti hieman vaaratilanteen kuvausta.

Joensuussa Marjalan alueella on havaittu karhu, ilmoitti Joensuun poliisi tänään. Hätäkeskuksen saaman ilmoituksen mukaan karhu on havaittu Matalalahden ympäristössä niin sanotussa Marjalan saaressa, kuntoradan lähistöllä. Ilmoituksen mukaan karhu liikkuu pentujen kanssa.

Poliisi suosittelee, että alueen asukkaat pysyvät toistaiseksi sisällä ja odottavat lisätietoja havainnosta. Vältä liikkumista Marjalan alueella ja lähialueilla. Älä lähesty tai häiritse karhua, jos havaitset sen. Ilmoita havainnoistasi hätäkeskukseen.

Poliisin partiot olivat paikalla, ja suurriistavirka-apu hälytetty paikalle. Poliisi lupasi tiedottaa tilanteen etenemisestä, -ja tiedottikin.

”Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt”

Poliisi on vahvistanut, että havainto karhusta Joensuun Marjalassa oli virheellinen. Tilanne on nyt ohi ja alueella on turvallista liikkua.

Poliisi sai noin kello 14 aikaan tiedon karhuhavainnosta Joensuun Marjalassa. Poliisi ja suurriistavirka-apu haravoivat alueen, eikä karhusta ole uusia havaintoja. On todennäköistä, että havainto oli alueella liikkuneesta maastopukuisesta henkilöstä, kertoo poliisin uudempi tiedote. Tilanne on nyt ohi ja alueella on turvallista liikkua.

3 Comments

 1. Huru-ukko
  20.5.2022 23:36

  Hyvä esimerkki luonnosta vieraantuneen viherhumpan tuloksista. Jos näkyy joku/jotain jota ei ole koskaan ennen nähnyt esim. juurikin tavallinen ihminen tavallisissa luontoon sopivassa asussa, niin joo, karhu tai susi tai mörökölli. Apua, polllisi ja pelastuslaitos tänne ja heti.
  Ei ole aikaa eikä kykyä tunnistaa, että mikä/tai mitä oikeasti näin.

  Vastaa
 2. saku kuusi
  20.5.2022 23:40

  Liikkuiko joensussa kenties maastopukuinen karhu?Vai olko se hirvellä ratsatava desantti?

  Vastaa
 3. Catilina
  21.5.2022 13:45

  Voi hyvänen aika. Täällä liikkuu kettu, useampiakin. Petohan sekin on. Pitääkö minun pysyä sisällä ja soittaa 112:een?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top