Aikooko hallitus tukea Somaliaa maan jälleenrakennuksessa?

Somalian ulkoministeri Ahmed Isse Awad on vierailullaan Yhdysvalloissa vedonnut diasporassa asuviin maanmiehiinsä palaamaan kotimaahansa Somaliaan auttamaan maansa jälleenrakennuksessa.

Ulkoministeri Ahmed Isse Awad kertoi antamassaan haastattelussa Yhdysvalloissa, että Somalian taloudellinen tilanne on parantunut ja, että kenenkään ei enää tarvitse nähdä nälkää Somaliassa. Lisäksi hän kertoo, että maa on vihdoin myös jälleen turvallinen, koska Al-Shabaab- niminen terroristiryhmä ei enää uhkaa ketään.

Paluumuuttajat toisivat ulkoministeri Ahmed Isse Awadin mukaan arvokaita taitoja ja tietoja Somalian ylläpitämiseksi hyvänä ja elinvoimaisena maana nyt ja tulevaisuudessa.

Kysyimme kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeriltä Ville Skinnarilta onko Somaliasta oltu yhteydessä Suomeen asian tiimoilta, ja onko kenties jotain jo työn alla mikä edistäisi Suomessa diasporassa olevien somalien paluumuuttoa takaisin kotimaahansa tukemaan siellä vahvalla Suomessa hankitulla osaamisellaan Somalian jälleenrakennusta?

Pyysimme vastausta virka-ajan loppuun mennessä. Emme saaneet vielä vastausta ministeri Skinnarilta. Päivitämme luonnollisesti artikkelia saadessamme vastauksen.

2 Comments

 1. Minä
  6.9.2019 17:56

  Tultiin jo hakemaan, kun ei Suomessa ole tajuttu lähettää.

  Vastaa
  1. jukkis
   7.9.2019 05:54

   mikäli ministeri ei ole muslimi, niin kehoitusta ei tarvitse noudattaa, koska sharia. Jos ministeri on muslimi, niin kehoitusta ei tarvitse noudattaa, koska taquia, eli paskanpuhuminen on voimassa. Husu the muslim käyttää ansiokkaasti hyväksi Suomen uskonnonvapautta. Muslimien maailmanvalloitus estettiin viimeksi ainoalla tehokkaaksi osoitetulla toimenpiteellä (=seivästäminen). Poliittinen optio (=ulospäin suuntautuneisuus) pitää kieltää tässä keskiaikaisessa hurmiossa. Samaten paavi-instituutio pitää lakkauttaa ja ne uskovaisten rahat pitää upottaa Mariaanien hautaan, jotta muslimit näkevät, että kaikki on paskaa. Ja että ahneella on kakkanen loppu.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top