Al-Holin internointileirillä kasvatetaan lapsista terroristeja, kirjoittaa saksalaislehti

Saksan viranomaisten mukaan kurdihallinnon ylläpitämästä al-Holin internointileiristä on muodostunut seuraavan jihadistisukupolven hautomo, kirjoittaa Frankfurter Allegemeine. Leiriltä on palautettu terrorismista epäiltyinä pidätettyjä mm. Saksaan ja Suomeen.

Saksaan palanneita terroristijärjestö ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS) jäseniksi epäiltyjä naisia on rikostutkinnassa, heidän Syyriassa tekemiensä asioiden selvittämiseksi. Suomen ulkoministeriön keväällä noutamien al-Holin asukkaiden kohdalta ei ole tietoja tutkinnoista.

Koillis-Syyrian kurdihallinnon ylläpitämissä internointikeskuksissa on vielä 12 000 IS:n riveissä tehdyistä rikoksista epäiltyä. Joukossa on naisia lapsineen, ja saksalais-viranomaisten käsityksen mukaan näistä lapsista kasvatetaan terrorismin seuraavaa sukupolvea, kertoi lehti.

Menetettyään kontrolloimansa alueet IS antoi terroristiensa perheiden antautua kurdijoukoille, jotka joutuvat sijoittamaan nämä siviileinä leireille ja vankiloihin. Osa IS:n taistelijoista jatkoi sotaa Syyriassa maanalaisina soluina, suurempi osa liittyi Turkin ylläpitämiin kapinallisryhmiin taistelemaan kurdeja ja Syyrian hallitusta vastaan. Entisiä IS:n jäseniä on myös Turkin palkkasotureina Libyassa.

Syyrialaisten todistajanlausuntojen mukaan ”ISIS-vaimot” ovat olleet aktiivisia osallisia järjestön terroriteoissa. Osalla heistä on eurooppalaisten maiden kansalaisuuksia, ja kotiinpalanneiden epäillään jatkavan terroritoimiaan kotimaissaan. Toisaalta perheiden ja lasten hakemista al-Holin tapaisista paikoista suositellaan, -lasten viha-kasvattamisen estämikseksi, toisaalta heidän pelätään muodostavan terrorismin uhkaa niissä maissa joihin he asettuvat.

Suomen ulkoministerin, Pekka Haaviston, toiminta al-Holin asukkaiden Suomeen tuomisessa on ollut poliisin tutkinnassa. Eduskunnan perustuslakivaliokunta jätti asian käytännössä pöydälle, pyytäen lausuntoja. Asia tullee esille syksyllä.

Asiasta lisää: Frankfurter Allgemeine 18.07.2020.

2 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  20.7.2020 18:33

  Kuvassa oikeella on se terroristi-epäilty. Kerron varmuuden vuoksi.

  Vastaa
 2. murre riepunen
  20.7.2020 19:46

  Terroristin koulutuksen saaneita kuskataan tänne, ja tekoa pidetään ylpeilyn aiheena, jakamttomista arvoista löpisten jne. Maahamme onkin pesiytynyt kunniakansalaisten ryhmät, ensimmäisenä kaikkein kallisarvoisimpina hallitus pitää maahanmuuttajien ryhmää, myös romanit ovat saaneet osakseen kunniatonta, kenties asiatonta sanan säilällä sivaltelua. Meitä kantaväkeen kuuluvia saa ivailla, sylkeä päälle, raiskaukset, pahoinpitelyt jatkuvat lisääntyen uhkaavsti.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top