Al-Holissa pidätetty ”islamilaisen valtion” ISIS:n solu ja terroristien organisaattoreita

Syyriassa hyvin ahtaalle joutunut ja alueensa jopa menettänyt ”islamilainen valtio” IS (ISIS, ISIL, Da’esh) on ylläpitänyt toimintaansa maanalaisesti mm. pakolaisleireillä, vierastaistelijoiden kotimaissa ja jopa Koillis-Syyrian itsehallinnon ylläpitämässä al-Holin (Hawl) internointileirissä. Sunnuntaina itsehallinnon turvallisuusjoukot aloittivat kampanjan toimivien terroristisolujen löytämiseksi leiristä.

Koillis-Syyrian itsehallinnon turvallisuusviranomaiset (Asayish) ja Syyrian demokraattiten voimien (SDF) terrorismintorjuntayksiköt  pidättivät sunnuntaina ja maanantaina (28.-29.03.) yhdeksän islamistiterroristina etsittyä henkilöä al-Holin leirillä Hasakahin maakunnassa, kertoo Asayishin tiedottaja Ali al-Hassan. Pidätettyjen joukossa oli myös irakilainen ISIS:n terroristien rekrytoinnista vastaava johtohenkilö, joka on käyttänyt terroristiniumeä nimeä Abu Saad al-Irak. Leirillä tiedetään olleen myös mm. IS:n nettipropagandasta vastanneita järjestön esikuntaan kuuluvia henkilöitä, jota IS on aiemmin onnistunut siirtämään ulkomaille ”kotiin-palaajina”.

Terrorisminvastaiseen operaatioon osallistui al-Holissa 6000 Asayishin, SDF: n ja naisten suojeluyksikön (YPJ) jäsentä. Terroristien etsimisoperaatiota jatketaan huhtikuun puoleenväliin. Al-Holissa on terroristien toimesta murhattu vuoden alun jälkeen 47 muuta internoitua, ja maanalaisen IS-solun on päätelty käyttäneen valtaa leirille eristettyjen keskuudessa. Asiasta oli huolestunut mm. SDF:n sotilaallinen johtaja Mazloum Abdi.

Joukkomme ovat käynnistäneet humanitaarisen ja turvallisuusoperaation al-Holissa ISIS-rikollisten pidättämiseksi ja siviilien suojelemiseksi. Uudelleen kehotamme ulkomaita ​​ottamaan takaisin kansalaisensa ja antamaan enemmän humanitaarista tukea al-Holille leirin olosuhteiden ja vakauden parantamiseksi, twiittaa SDF:n komentaja.

Al-Holissa on tällä hetkellä yli 60 000 ihmistä, joista suuri osa on ISIS:n kannattajia ja perheenjäseniä, joukossa suuri määrä lapsia. ISIS:n kannattajat ovat muodostaneet leirille oman näkymättömän hallintonsa: Hizba– ryhmät, eräänlainen ISIS-poliisi. Asayish-turvallisuusviranomaisten mukaan nämä ryhmät yrittävät pitää ”islamilaisen valtion” IS:n olemassaolevana tekijänä, ja elvyttää sen tulevaisuudessa, indoktrinoimalla leirillä olevia lapsia islamistiseen ideologiaan.

North Press Agency päivittää tänään, että 53 aktiivista terroristia on pidätetty al-Holista, ja näiden joukossa on viisi järjestön johtajaa. IS on kuluvan talven aikana tehnyt väkivaltaisia iskuja Syyriassa ja Irakissa nukkuvien solujen avulla. ”Islamilainen valtio” IS saattaa myös yrittää nostaa profiiliaan näkyvällä terroriteolla jossain päin maailmaa.

Päivitys 31-03: Kurdijoukkojen terrorisminvastainen yksi jatkoi islamistiterroristien etsimistä al-Holissa: Kaksi terroristikomentajaa löytyi:

  • Asiasta kertoi 29.03. ja 30.03. 2021 North Press:

1 Comment

  1. juha II
    30.3.2021 14:43

    Ohisalolle ja rerrori-hallitukselle uutta nannulia tiedossa. Taivaallamme pyörii kohta taas tunnuksettomia lentoja yön hämärissä laskeutuen salaa lentokentille, jossa odottelevat innosta täristen hoivaavat kädet.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top