Al Jazeera v.2015: Suomen pääministeri on luvannut yksityisen kotinsa turvapaikanhakijoille

Näin siis kirjoitti 05.09.2015 erittäin luettu arabimedia al Jazeera: ”Suomen pääministeri on luvannut yksityisen kotinsa Pohjois-Suomessa turvapaikanhakijoille, samaan aikaan kun massiivinen pakolaisten aalto kohdistuu läntiseen Eurooppaan maitse ja meritse.”

Juha Sipilä kertoi valtiolliselle medialle, että hänen kotinsa Kempeleessä, joka sijaitsee 500km pohjoiseen Helsingistä, voidaan käyttää turvapaikanhakijoiden majoittamiseen vuodenvaihteen jälkeen.

”Me voimme kaikki katsoa peiliin ja kysyä itseltämme, kuinka voimme auttaa… Minun taloni ei ole käytössä tällä hetkellä. Perheeni asuu Sipoossa (itään Helsingistä) ja pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa”, Sipilä kertoi radiokanava Yle:lle.

Pääministeri siis kutsui muita kansalaisia, kirkkoja ja vapaaehtoisjärjestöjä viiden miljoonan asukkaan maassa ottamaan hyvin vastaan tirvapaikanhakijat.

Maija Karjalainen, konservatiivisen Finns Party -puolueen kansainvälisten asioiden sihteeri, kertoi että pääministerin teko oli positiivinen, mutta monetkaan suomalaiset eivät seuraa esimerkkiä: ”Se on yritys olla esimerkkinä muille pakolaisten auttamisessa, mutta meidän ei pidä unohtaa että pääministerillä on ainutlaatuinen asema, hänellä on talo käytettävissä tähän tarkoitukseen”, kertoi Karjalainen al Jazeeralle. ”Ei läheskään kaikilla suomalaisilla ole tilaa, pääomia tai kapasiteettia tehdä samaa.”

Maahanmuutonvastainen (anti-immigration) Finns Party on Sipilän Keskustapuolueen hallituskumppani.”

Al Jazeera kysyi vielä usean suomalaisen mielipiteen Sipilän avauksesta. Osa haastatelluista oli hieman kriittisiä. Jazeera kertoi myös, että Oulun kaupungilla, joka on Sipilän kotipaikkakunta, on puutetta pakolaisten majoittamiseen sopivista tiloista. Oulusta homma siis alkoi, -ja Ouluun palattiin.

Al Jazeera 05.09.2015: Finnish PM offers his home to asylum seekers
Al Jazeera talks to Finns on the PM’s recent move and what role the Nordic country should play in EU’s refugee crisis.
.

2 Comments

 1. Puolueeton
  11.1.2019 22:59

  Maahanmuutajien tekemiä rikoksia verrataan usein suomalaisten tekemiin rikoksiin. Jotkut puolustelevat maahanmuuttajia sanoin, tekevät suomalaisetkin rikoksia. Siksi pitäisikin puhua vain maahanmuutajien tekemistä rikoksista, joista suomalaisten ei tarvitsisi kärsiä, jos maahanmuttajat olis suljettu omalle alueelleen, kunnes heidät on todettu vaarattomiksi vapaan ollessaan, tai ei olisi päästetty maahan ollenkaan nuoria sotilaskarkureita. Rikollinen eri kulttuurista todennäköisesti ”kiihottaa” osaa suomalaisistakin rikollisuuteen ja lisää sitenkin rikollisuutta. Näinhän on tapahtunutkin jo kymmeniä vuosia sitten.

  Täydellistä piiottaamattomuutta kansalaisista osoittaa pääministerin houkuttelu hyvillä eduilla. Niinhän pääministerin sanat helpotsi tulkitsee.

  Vastaa
 2. Nestori
  12.1.2019 01:37

  Sipilä on mitään häpeämätön valehtelija!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top