Älä matkusta Etelä-Afrikkaan, Namibiaan, Botswanaan, Zimbabween, Lesothoon äläkä myöskään Swazimaahan

THL suosittelee välttämään tästä päivästä (26.11.2021) alkaen kaikkea matkustamista Etelä-Afrikkaan, Namibiaan, Botswanaan, Zimbabween, Lesothoon ja Eswatiniin (Swazimaa).

Suosituksen mukaan kaikki edellä mainituissa maissa viimeisten kahden viikon aikana oleskelleet ja Suomeen palanneet noudattavat seuraavia varotoimia:

 • Hakeutuvat heti maahan saavuttuaan koronavirustestiin riippumatta
  siitä, ovatko he saaneet täyden koronarokotussarjan tai onko heillä
  koronaan viittaavia oireita,
 • välttävät sosiaalisia kontakteja ja hakeutuvat koronavirustestiin, jos heillä ilmenee maahan paluun jälkeen edes lieviä koronavirusinfektioon viittaavia oireita.
 • Jos oireita ilmenee, uuteen testiin kannattaa hakeutua, vaikka olisi käynyt testissä jo maahantulon yhteydessä.

Suositusten syynä on Etelä-Afrikassa ja Botswanassa havaittu uusi koronavirusmuunnos B.1.1.529. Muunnoksessa on havaittu olevan useita muutoksia koronaviruksen piikkiproteiinissa, minkä vuoksi sen epäillään leviävän tehokkaammin kuin muiden varianttien.

Toistaiseksi Suomessa ei ole havaintoja uudesta virusmuunnoksesta

”Vielä ei ole tietoa, pystyykö uusi variantti kiertämään koronarokotteiden tuomaa immuunisuojaa. Suositus välttää matkustamista eteläisen Afrikan maihin sekä käydä koronatestissä ovat varotoimia, kunnes saamme lisätietoa muunnoksesta”, sanoo johtava asiantuntija Jari Jalava THL:stä.

Koronatestit eteläisen Afrikan maista tuleville tehdään yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, ja ne ovat testattaville maksuttomia julkisessa terveydenhuollossa kansallisuudesta riippumatta. Näihin ylimääräisiin testeihin osallistuminen tapahtuu THL:n vahvasta suosituksesta, mutta niihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Uusi variantti havaittu marraskuussa

Ensimmäiset havainnot Etelä-Afrikan virusvariantista on tehty marraskuussa Etelä-Afrikassa ja Botswanassa sekä Hong Kongissa, jossa muunnos todettiin Etelä-Afrikasta tulleella matkustajalla.

”Uusi variantti saattaa liittyä Etelä-Afrikan kohoaviin tapausmääriin. Lisätutkimuksia tehdään parhaillaan Etelä-Afrikassa, ja kerromme tuloksista heti kun niitä saadaan. Tutkimuksissa arvioidaan myös sitä, pystyykö muunnos kiertämään rokotteiden antamaa suojaa”, sanoo johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra THL:stä.

Variantti tunnistetaan sekvensoinnilla, jota Suomessa tehdään otospohjaisesti sekä esimerkiksi maahantulon yhteydessä tehtyjen koronatestien positiiviseksi havaituista näytteistä. WHO arvioi variantin vaikutusta globaaliin pandemiatilanteeseen
tänään ja mahdollisesti esittää variantin lisäämistä variant of concern (VOC) tai variant of interest (VOI) -seurantalistalle

”Tämän hetken vajavaisen tiedon perusteella on vaikea arvioida, millainen mahdollinen leviämispotentiaali uudella variantilla on maailmanlaajuisesti”, Savolainen-Kopra sanoo.

Hän muistuttaa, että virusmuunnosten syntyminen on sinällään hyvin tavallista ja kuuluu virusten normaaliin kiertoon. Variantit voivat levitä ja syrjäyttää aiempia virusmuotoja tai jäädä muiden muunnosten jalkoihin, mikä on nähty koronapandemiankin aikana jo
useaan otteeseen.

4 Comments

 1. jj.t
  26.11.2021 18:10

  silmiin pistävää ”Botswana-mutantissa” on, että siihen yhdistetään HIV, jonka tartunnasta kehittyy immuunikato eli AIDS. Siis juuri kuten mRNA-koronarokotteiden aiheuttamasta uhasta on jouluksi varoitettu.monissa tutkimuksissa on varoitettu koronarokotteen laskevan ihmisen omaa immuniteettiä,ADE (antibody-dependent enhancement). Se on tila johon rokotettu saattaa joutua, kun hän rokotuksen jälkeen altistuu uudestaan luonnolliselle virukselle. Silloin hänelle voi kehittyä voimakkaampia, vakavampia oireita kuin jos häntä ei olisi rokotettu.

  Vastaa
 2. Obelix
  26.11.2021 20:30

  jj.t

  Tuokin vielä, että kiinalaisista ”LEPAKOISTA” kiinalaisten kautta koko maailmaan hyökänneestä viruksesta ja sitten sen torjuntarokotuksista voisi kehittyä immuunikato, eli AIDS! Niin tai näin, mutta ainakin Cream yhtyeen myötä kuuluisuuteen noussut kitaristi, Eric Clapton, on antanut nimensä käyttöön / kokemuksineen / varoituksineen rokotuksien hänelle aiheuttamista, erittäin vakavista sivuvaikutuksista.

  https://www.youtube.com/watch?v=Trstysfnfwc

  Lisää tietoa Claptonin tarinasta voi etsiä haulla: Eric Clapton’s vaccine symptoms

  Vastaa
 3. Reijo Urpilainen
  27.11.2021 09:56

  Oletteko muuten huomioineet, että nyt liki kahden vuoden aikana, jona tämä erittäin ”vaarallinen pandemia” on raiskannut maailmaa, Suomen hallitus ei ole laittanut tikkua ristiin kotimaan terveydenhuollon päivittämiseksi. Yhä edelleen ollaan siinä alkuasetelmassa, että muutama kymmen tehohoitopotilas tukkeuttaa sairaanhoidon. On otettu kymmeniä miljardeja velkaa ja holvattu rahat ties minne. Huomattava osa ulkomasiin projekteihin ja ulkomaisten kansalaisten tarpeisiin. Se kansa, jonka arvellaan maksavan tämän rulijanssin, ei ole hyötynyt mitään. On biletetty ja kuvattu mainoksia ja näytelty hallituskriisiä sekä moraaliposeerattu, mutta asiallisia korjauksia terveydenhuollon kykyyn vastata tähän yhä pahenevaan virukseen, ei ole tehty. Nojaudutaan vaan unelmaan, että jokseenkin tutkimaton ”rokote” on oikopolku koko asian hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä.

  Jos tämä geenimanupolaatio toimisi, niin kun yli 80% on injektoitu, tukahtuisi virus energian puutteseen. Kun otetaan huomioon, että kuitenkin suurimmalla osalla väestöä luontainen immuniteetti torjuu taudin. Mikään virus maailmassa ei ole sairastuttanut koko ihmiskuntaa 100%:ti. Erittäin aktiivinen ”aasialainen” influenssa 1957 tarttui noin puoleen koululaisista kansakoulussa, jota kävin silloin. Meidän 6-henkisestä perheestä vain isä ja minä sirastuttiin. Isällä oli perussairaus ja minä olin perusheikko syntyjään. Ei myöskään ns. ”Espanjantauti”, jolloin nälän ja sodan heikentämä väestö oli lähes vastustuskyvytön, sairastunut läheskään kokonaan. Tämä uusi rokote on lähes tyhjäpäiväinen sepite. Ainoa teho tulee olemaan negatiivinen. Se rasittaa elimistöä, joka yrittää torjua DNA-ketjun vaurioita tunkeutujaa kohtaan, joka ei ole luonnollinen, vaan keinotekoinen. Tämä antaa muille hyökkääjille oivat aseet saada tilaa. Seurauksena on ”säteilysairaus”, eli tappajageeni tuhoaa soluja, joita ei pystytä palauttamaan ruotuun, liian paljon. Ihminen heikkenee ja altistuu muille sairauksille.

  Vastaa
 4. E-Afrikassa se on lievä flunssa
  29.11.2021 14:52

  Nyt taas vedetään massoja nenästä. Etelä-Afrikassa kerrotaan kyseessä olevan lievä flunssa. Samaa harhaa eli edellinen kohu ”variantista”, olikohan se Intiasta tuleva(?). Silloin ko. maa (Intia?) lähetti kirjeet mm. BBC:lle, että Intiassa(?) ei ole havaittu mitään uutta tai muutosta covid-rintamalla.

  Vahvistamattoman raportin mukaan UK aikoo vaihtaa kokeellisesti tupla-rokotetun statuksen rekistereissään rokottamattomaksi. Sen jälkeen kokeellisesti tupla-rokotetun sairastuminen/kuolema muuttuu näppärästi rokottamattomalle tapahtuneeksi, jotta lisää ihmisiä saataisiin peloteltua piikeille. Kohta vaaditaan ottamaan 4. piikki, boosterin boosteri, kun ne 1-3 piikkiä ottaneet sairastelee/kuolee ja pitää keksiä variantteja selitykseksi, kun piikitykset ei oikeasti antaneet suojaa.

  Kun kehoon pistetään elimistölle vieraita myrkkyjä, metallien nanopartikkeleita, magneettista graphine yms niin mahtaako se lisätä vastustuskykyä vai heikentää sitä? Entä jos asia tutkittaisiin puolueettomien riippumattomien tutkijoiden taholta, eikä WHO:n äänitorvien, jotka pelkäävät menettävänsä lääkärilisenssinsä, elleivät yhdy WHO:n kuoroon?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top