Aleksander Lukashenka ja Vladimir Putin neuvottelevat Sotshissa

Valkovenäjän kiistanalainen presidentti Aleksander Lukashenka tapaa tänään venäläisen kollegansa Vladimir Putinin lomakohteenakin tunnetussa Sotshissa. Keskustelujen odotetaan käsittelevän Valkovenäjän tilannetta, ja Venäjän mahdollisia tukitoimia Lukashenkalle.

Valkovenäjällä on ollut suurenevia mielenilmaisuja äskeisten presidentinvaalien jälkeen, ja Lukashenkan asema on tarkkailijoiden mukaan tukala. Valtiokoneisto on kuitenkin pysynyt hänen tukenaan huolimatta satojentuhansien valkovenäläisten joukkomielenosoituksista. Lukashenkan avunpyynnöstä Venäjälle on spekuloitu siitä alkaen, kun itse otti asian puheeksi. Näkyviä Venäjän toimia ei ole kuitenkaan havaittu, vaikka Valkovenäjän opposition jakamissa videoleikkeissä on kerrottu tunnistetun mellakkapoliiseja, joilla on venäläisten OMON-turvallisuusjoukkojen asusteet. Valkovenäjän omat viranomaiset käyttävät samaa kirjainlyhennettä.

Spekulaatioissa tarkastellaan, mitä myönnytyksiä Lukashenska joutuu tekemään saadakseen Venäjän tuen. Valkovenäjä on monessa asiassa ajanut Venäjän linjasta poikkeavaa politiikkaa, -mm. Ukrainan rauhansopimusten )(Minsk 1. ja 2.) suhteen.

Eilen käynnistyvät myös Valkovenäjän ja Venäjän yhteiset sotaharjoitukset Brestin lähellä Valkovenäjällä.

4 Comments

 1. Orang Utang
  15.9.2020 01:38

  Puolalla historiallinen tehtävä on jatkuvasti laajentua ja sitten taas supistua. Nyt on laajentumisen kausi ja tavoitteena on toteuttaa maailmansotien välissä epäonnistunut Intermarium-hanke. Tällä kertaa hanke toteutetaan laajennettuna: Suomi ja Turkki tulevat mukaan.

  Eikä tässä vielä kaikki. Kun jatketaan ajatusta Turkista etelään: Turkki ottaa Syyrian pohjoisosan ja Israel etelän. Loppusilauksen antaa “Israelin rauha” Saudien kanssa ja tämän vuosituhannen geopoliittiset nappulat alkavat olla paikallaan.

  Kun lännen ja idän suhteet eivät toimi on historian vääjäämättömyydellä seurauksena pohjoisen ja etelän valtioiden vankka yhteistyö. Syntyy pohjois-etelä -suuntaisia valtioliittoja:

  – Puolan intermarium hanke pohjoisessa jäämerelle ja etelässä Saudi-Arabiaan ja kenties kuinka kauas.
  – Euroopan yhdentyminen Afrikan kanssa. Eurooppa ja Afrikka yhdentyvät mustan enemmistön hallitsemaksi pohjois-etelä vyöhykkeeksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.9.2020 13:12

   Jee, Make Puola great agein! Tää alkaa kiinnostaa. Suomella ja Puolalla joskus hetken aikaa yhteinen kuningas, Wasa-Jagello -sukua. Siihen asti tämä suku oli Svean valtakunnan laillisia kuninkaita, kun Suomen suuriruhtinaskunta erotettiin Ruotsista ja liitettiin Venäjään Napoleonin ja Aleksanteri I:n sopimuksella, niinkuin -Molo ja Ribbe. Sen jälkeen Ruotsissa tehtiin laillisesti epämääräinen toimi ja valtaistuimelle istutettiin eräs tasavaltamielinen ranskalainen kenraali, joku Bernadotte joka ei ollut edes talonpoikaissukua kuten Kustaa Wasa. Kunhan Puola on vallannut puolet maailmaa, palautamme personaalinionin. Eikös Ruotsi-Suomi-Puolan kunkku asunut joskus hetken Turun linnassa?? Tehään Turusta koko paletin pääkaupunki?

   Vastaa
  2. Orang Utang
   15.9.2020 17:29

   Viime vuosituhannen valtiollinen ihanne oli
   – valtakunta, jossa aurinko ei koskaan laske.
   Tämän vuosituhannen:
   – valtakunta, jossa on aina kesä.

   Vastaa
  3. Orang Utang
   16.9.2020 22:04

   Pitää kyllä korjata tuo aina kesäinen valtakunta. Kohti globaaleja diktatuurejahan tässä mennään:

   Viime vuosituhannen valtiollinen ihanne oli
   – valtakunta, jossa aurinko ei koskaan laske.
   Tämän vuosituhannen:
   – valtakunta, jossa on aina talvi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top