Aleksei Navalny osoittaa suoraan ex.liittokansleri Schröderiä (SPD, Nord Stream)

Sosialidemokraattijohtajasta venäläiseen puolivaltiolliseen kaasu-yhtiöön siirtynyt Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder saa Venäjän oppositiojohtajalta Aleksei Navalnyltä hyvin raskaan syytteen päälle. Toki entinen SPD-johtaja on itse valinnut asiansa julistamalla Novitchok-yhteyden ”spekulaatioksi”.

Bildille tänään antamassaan haastattelussa Venäjän näkyvin elossaoleva oppositiopoliitikko Aleksei Navalny otti puheeksi myös entisen Saksan liittokanslerin, nykyisen venäläisten energiayritysten lobbarin Gerhard Schroederin (SPD). Navalny kertoi olevansa ”erittäin pettynyt” Schroederin medialle antamaan lausuntoon, että Novitchok-myrkyn yhteys hänen sairastumiseensa on ”spekulaatiota”.

”Hän on Euroopan voimakkaimman maan entinen kansleri. Nyt Schroeder on Putinin juoksupoika, joka suojelee murhaajia”, totesi Navalny saksalais-lehdelle.

Gerhard Schröder on toiminut poliittisen uransa jälkeen venäläisen energiayhtiön palveluksessa, kuten myös Suomenkin entinen pääministeri Paavo Lipponen (SDP). Schröder kertoi Spiegelille (30.09.) seuraavasti:

Entinen liittokansleri Gerhard Schröder katsoo, että vastuu Kremlin kriitikko Alexej Navalnyn myrkytyksestä kemiallisella aseella Novichokilla ei ole vielä selvä. ”Tällä hetkellä voidaan lähinnä spekuloida, koska (…) ei ole luotettavia tosiasioita”, sanoi nykyinen putkiyhtiö Nord Stream 2:n hallituksen puheenjohtaja.

Kenen leipää syöt… .

Lisää luettavaa:

Neue Ostpolitik, Nordstream, ja miksi Saksa on Venäjän taskussa

1 Comment

  1. Pekka Kemppainen
    7.10.2020 14:30

    Olessaan Suomen pääministerinä nykyinen venäläisen pankin johtaja Esko Aho missasi mahdollisuuden kieltää Ruotsia ja Tanskaa sulkemasta sillalla kaikkia Itämereltä valtamerille johtavia salmia. Tämä lopettu porauslauttateollisuuden Suomesta. Toki NATO:n isot laivat jäivät ilman pääsyä ”venäläisten kotivesille”. Suomelle työttömyyttä, mutta joku pääsi pankinjohtajaksi Venäjällä.

    #simultaanimaanpetturit: Pettää itään, pettää länteen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top