Aleksei Navalny pidätetty Moskovassa, heti lentokentällä

Venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyn paluuta kotimaansa on odotettu jännityksellä. Tänään se tapahtui, lennolla Berliinistä Moskovan Serementjevoon.

Päivitys: Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi pidätettiin Serementjevossa heti hänen saavuttuaan Moskovaan. Viranomaiset vahvistavat tiedon pidätyksestä.

RT:n videolla pidätyshetki:

Alunperin lennon piti saapua Vnukovoon, mutta laskeuminen siirtyi Moskovan toiselle kentälle, Serementjevoon. Tässä yhteydessä mainitaan Vnukovon ruuhkautuminen yms., ja kentällä nähtiinkin ruuhkaksi asti mielenosoittajia ja mellakkapoliiseja. Aleksei Navalnya odottaneet ilmaisivat tyytyväisyytensä hänen saapumisestaan, vaikkeivat päässeet näkemään idoliaan.

Aleksei Navalny on viettänyt viisi kuukautta Saksassa, erikoissairaalassa, kärsittyään myrkytyksen oireita ja sairastuttuaan 20.08. lennolla Tomskista Moskovaan. Häntä Omskissa hoitaneet lääkärit puhuvat yhä aineenvaihduntahäiriöstä, mutta saksalaisen Clarité-klinikan mukaan sairastumisen aiheutti pitkällekehitetty myrkky, jota luonnehdittiin ”sotilaallis-tyyppiseksi hermomyrkyksi, kuten Novichok”.

Navalny on Venäjällä näkyvä oppositiopoliitikko ja presidentti Vladimir Putinin arvostelija.

Passintarkastus-kuvaa vielä:

4 Comments

 1. Orang Utang
  17.1.2021 23:48

  Viranomaiset kyllä muistuttivat Navalnya siitä, että hänen pitäisi ilmoittautua ehdonalaisvalvojalle ennen 31.12.2020, jotta entinen ehdonalaistuomio ei muutu vankeudeksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.1.2021 00:01

   Novitchok pitäis kelvata lailliseksi esteeksi?

   Vastaa
 2. Jsn
  18.1.2021 13:11

  Pieni tarkennus: Novichok diagnoosia ei tehnyt Charite-sairaala Berliinissä vaan Saksan armeijan laboratorio, ja useita päiviä sen jälkeen kun Navalnyitä oli menestyksellisesti hoidettu orgaanisen fosforimyrkytyksen diagnoosin pohjalta. Navalnyin potilaskertomus on julkaistu The Lancetissa.

  Vastaa
 3. Juha6
  18.1.2021 18:08

  Heh. Hallituksemme ja Sauli-setä voisivat osoittaa samanlaista intoa Julian Assangen vapauttamiseksi..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top