Aleksei Navalnyin ehdonalainen muuttui 2v8kk vankeudeksi

Moskovalainen tuomioistuin muutti oppositiomies Aleksei Navalnyin 3,5 vuoden ehdonalaisen tuomion 2,8 vuoden vankeudeksi. Tuomion perustelujen mukaan Navalny oli rikkonut ehdonalaisen ehtoja ollessaan Saksassa hoidettavana myrkytyksen takia.

Istuntoa seurasi 20 eri valtioiden diplomaattia, ja Suomen presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut kriittisen kantansa tuomioon. Tuomari Natalya Repnikova perustelee tämänpäiväistä päätöstä: ”Tuomioistuin katsoo, että FSIN: n (liittovaltion vankeinhoitoyksikön) esitys on tyydyttävä.” Alkuperäisestä kolmen ja puolen vuoden tuomiosta vähennettiin osa, joten istuttavaksi jäi  2 vuotta 8 kuukautta. Päätös ei ole vielä lainvoimainen. Navalnya puolustanut asianajaja Vadim Kobzev kertoikin että valitus on tulossa.

Ison-Britannian  ja Yhdysvaltain ulkoministerit ovat jo ottaneet kantaa tuomioon, pitäen sitä epäoikeudenmukaisena. Moskovassa ja Pietarissa on ollut Navalnyä tukevia mielenilmaisuja, joihin mellakkapoliisi on reagoinut. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova on ilmaissut tyytymättömyytensä ulkomaisten diplomaattie läsnäoloon oikeudenkäynnissä, joka oli avoin yleisölle. Zakharova pitää tätä puuttumista Venäjän sisäisiin asioihin.

Pidätyksiä tapahtui tiistaina:

Luettavaa:

7 Comments

 1. juha.
  2.2.2021 22:11

  On se hyvä, että Niinistö ymmärtää kaivaa verta Suomen nenästä jonkun jolkin takia. ”jolkkihan” oli sekin, joka ”sähköistettiin” Suomen Eduskuntatalon rappusilla kun uskalsi vaatia perustuslakituomioistuinta Suomeen.

  ”Ei pitäisi heitellä kiviä lasitalosta!”

  Niinistö Yhdysvaltain, EU:n ja globalistien mukana larppaa tavalla, joka on vähemmän viisasta, sillä ”muilla” ei ole Venäjän kanssa ”rajaviivaa” 1300 kilometriä.
  EU:ssa kyllä mennään ”luu ulkona” aivan kirjaimellisesti!

  Vastaa
 2. Jape
  2.2.2021 23:03

  Kuka muistaa p-medioiden huudon ja itkun kun esim. Ilja J haettiin mestattavaksi valtaa pitävien rikosten paljastamisesta tai MaTu vastaisen SuomiMaidanin polpon väkivaltaisesta murskaamisesta? Kovin oli hiljaista… Ei klovnimaamakaan esittänyt huolestumistaan. Miten Suomessa käy, kun rikot ehdonalaisen sääntöjä? Häkkiä tulee. Näin nyt kävi naapurissakin.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   3.2.2021 11:03

   Sotkeutuiko Venäjä Iljan tapauksessa Suomen toiminnan johdosta Suomen sisäisiin asioihin? Ei tainnut sotkeutua, vaikka täällä Iljaa nimiteltiin Putin trolliksi.

   Vastaa
 3. pöh
  2.2.2021 23:25

  Jostain kumman syystähän länsimaat on jo vuosia lietsonut eu:n naton johdolla sotaa venäjää vastaan.
  Enkä nyt putinista pidä yhtään, mutta se vihamielisyys venäjää kohtaan mitä varsinkin media luo, on todella huono asia Suomelle.

  Vastaa
 4. Terhomatti Hämeenkorpi
  3.2.2021 06:15

  Kaikki kunnia Navalnyille ! Isänmaan palveleminen käy yhtä hvin vankilasta kuin presidentin linnasta ( Risto Ryti ).

  Vastaa
 5. Orang Utang
  4.2.2021 00:06

  Navalnyn oikeudenkäyntiä tarkkaili 16 valtiota:
  1)  Poland
  2)  Lithuania
  3)  Latvia
  4)  Czech Republic
  5)  Bulgaria
  6)  Japan
  7)  USA
  8)  United Kingdom
  9)  Canada
  10) Denmark
  11) Austria
  12) Norway
  13) Finland
  14) Sweden
  15) Germany
  16) Switzerland

  Which 16 Countries Sent Diplomats To Navalny’s Trial?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.2.2021 14:47

   Maininta 20:stä diplomaatista oikeudenkäynnissä oli siten epätarkka?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top