Aleksei Navalnystä löytynyt myrkky on tunnistettu: Novichok

Saksan hallituksen edustaja kertoi tänään, että Berliinissä sairaalahoidossa oleva Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalny on sairastunut myrkyllisen aineen vaikutuksesta, ja myrkky on tunnistettu.

Aleksei Navalnylta otetut verinäytteet on tutkittu Bundeswehrin (sotilaallisessa) labratoriossa, ja tulokset osoittivat myrkyllisen kemikaalin läsnäolon. Myrkky on määritelty samaan ryhmään kuuluvaksi, kuin Novichok-nimellä tunnettu hermomyrkky. Lausunnon antoi liittokansleri Angela Merkelin tiedottaja Steffen Seibert tänään keskiviikkona.

Tasavallan presidentin lausunto Aleksei Navalnyin tilanteesta

Saksan hallitukselta tänään kuullut uutiset koskien Aleksei Navalnyitä ovat huolta herättäviä. Kemiallisen aseen käyttö on järkyttävää. Koko kansainväliselle yhteisölle on tärkeää saada tapahtumista mahdollisimman perusteellinen selvyys.

Venäläisen selityksen mukaan Omskin sairaalan lääkärit ovat havainneet Navalnyllä hiilihydraattisen aineenvaihdunnan häiriön ja haimatulehduksen:

”Määritetyssä lääketieteellisessä laitoksessa (Omskin sairaala N1) A.A.Navalnylla oli kliininen diagnoosi ajanjaksolla 20. elokuuta – 22. elokuuta 2020: Hiilihydraattien aineenvaihdunnan häiriö, samanaikainen krooninen haimatulehdus” – kerrotaan Venäjän toimivaltaisten viranomaisten Saksalle lähettämässä asiakirjassa. (Interfax)

Aleksei Navalnya hoidetaan yhä Berliinissä Charite-sairaalan tehohoitoyksikössä. Häntä pidetään tilansa takia keinotekoisessa koomassa.

Asiasta kertoivat eri näkemyksiä:

4 Comments

 1. Kai
  2.9.2020 20:29

  Onko Suomen presidentti yhtä huolissaan Suomen oppositiojohtajien terveydestä?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.9.2020 21:23

   Hallituksesta olisin enemmän….

   Vastaa
 2. Orang Utang
  3.9.2020 01:04

  Jonkin uutisen mukaan Angela Merkel on vaatinut Putinilta Selvitystä. Itse arvelen, että Angela Merkel tosiasiassa haluaa Putinilta “oikean vastauksen”, totuuden.

  Suvereenilla maalla kuten Saksa on oikeus omien rajojensa sisällä itsenäisesti määritellä mikä on totuus.
  – Niinpä totuus vaihtelee sen mukaan, minkä maan alueella se kerrotaan.
  – Niinpä myös yhteinen totuus eri maiden kesken kertoo vain sen, että ne kaikki ovat yhden ja saman hallinnon alamaisia.

  Oma käsitykseni totuuden relatiivisuudesta on aika lähellä tätä:
  Tim Anderson – How the illusion of an objective reality creates time travel paradoxes

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.9.2020 10:44

   Putte ei ole sisäsiisti. Putte on vääntänyt kikareen EU:n olohuoneen lattiamatolle. Nolo tilanne kaikille, kun perintötätikin on kylässä. Nyt täytyy Puten kuono painaa torttuun. ”Tuhma poika!”

   PS.
   Kaasuputken suhteen kaikki on entisellään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top