Alueellinen pysäköintivalvonta Oy:n usko ei horju

Jutunmetsästysmatkalla olleet eXtrauutisten toimittajat törmäsivät mielenkiintoiseen pysäköinticaseen Turun rautatieasemalla. Parkissa seisoi kilvetön auto, jossa kuitenkin oli yksityisoikeudellinen valvontamaksu.

Heti syttyi päässä kysymys: Miten kilvettömän auton voi laputtaa? Eihän siinä muu auttanut, kun ottaa asiasta selvää.

Yksityisoikeudellista valvontamaksua tutkimalla selvisi, että Alueellinen Pysäköinninvalvonta Oy oli kirjoittanut valvontamaksuun auton rekisterinumeroksi KILVETÖN. APV:n usko autoilijan maksumoraaliin näyttää olevan horjumaton, sillä kyyniset toimittajat arvioivat valvontamaksun maksamisen todennäköisyydeksi nolla, varsinkin kun auton pysäköintikiekkokin oli ruotsinkielinen ja näin ollen auto tuskin ikinä ollutkaan Suomen ajoneuvorekisterissä.

Eittämättä maksun periminenkin tuottaa lievää suurempaa ahdistusta APV:lle, sillä kilvettömän, mahdollisesti ruotsalaisen, auton omistaja ei APV:n keinoin ole selvitettävissä. Olisiko tästä syystä autoon laitettu myös siirtokehotus?

Aivan ekaa kertaa elämässään ei autoilijakaan ilmeisesti ollut pysäköimässä, sillä auton ikkunasta löytyi tosiaan sekä pysäköintikiekko, että easyparkin mobiiliappsin tunnus. Autoilijan vahingoksi kummastakaan ei tällä pysäköintipaikalla ollut mitään hyötyä, sillä alueella ainoa käypä tapa pysäköidä on ostaa parkkiautomaatista pysäköintilipuke.

Extrauutiset jää seuraamaan, kuinka kauan auto saa olla rasittamassa Turun rautatietorin muutenkin vähäisiä parkkipaikkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top