Aluehallintovirasto: Maailman Lapset Oy:n on keskeytettävä toimintansa Lohjalla

Lastensuojelulaitos Lastenkoti Aurinkoisen Lohjalla on keskeytettävä toimintansa 1.3.2021 alkaen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Perhekoti Maailman Lapset Oy:n keskeyttämään Lohjalla sijaitsevan Lastenkoti Aurinkoisen toiminnan. Aluehallintovirasto on havainnut laitoksen toiminnassa useita vakavia puutteita. Aluehallintovirasto on saanut puolen vuoden aikana yhteensä kahdeksan epäkohtailmoitusta yksikön toiminnasta. Aluehallintovirasto on tehnyt laitokseen kolme ennalta ilmoittamatonta tarkastuskäyntiä.

Aluehallintoviraston mukaan laitoksessa ei ole ollut riittävästi lastensuojelulain mukaista henkilökuntaa eikä henkilöstön koulutustaso ole ollut riittävä. Myös lastensuojelulain mukaisten rajoitustoimenpiteiden käyttämisessä sekä kasvatuskäytännöissä on ollut puutteita ja asiakasturvallisuus on vaarantunut. Palvelujen tuottaja on laiminlyönyt toistamiseen velvollisuutensa järjestää palvelu lastensuojelulain ja yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain edellyttämällä tavalla.

Palvelujen tuottaja ei ole korjannut toimintaa saamansa ohjauksen perusteella niin, että aluehallintovirasto olisi voinut todeta toimintaedellytysten täyttyvän. Toiminnan korjaaminen säännösten mukaiseksi vaatii palvelujen tuottajalta niin suuria toimenpiteitä, ettei se ole mahdollista ilman toiminnan keskeyttämistä.

Artikkelia editoitu 12.2.2021.16:10: Täsmennetty aluhallintoviraston näkemystä asiassa.

1 Comment

 1. Orang Utang
  15.2.2021 12:53

  Näitä viranomaispäätöksiä käytettään myös härskisti yksityisen laitostoiminnan sosialisoimiseen.
  – Kun kohde on selvillä, syykin kyllä löytyy.

  Usein laitoksen oma henkilökunta toimii agenttina luovuttamalla tietoa oman puolueen jäsenille lautakunnassa.
  – Sellainen henkilö sitten palkitaan hyvällä kunnan viralla tuossa sosialisoidussa laitoksessa.

  Se että laitoksen toiminta siirretään kunnalle, ei yleensä poista epäkohtia. Vain itse itseään valvovan viranomaisen “valvonnan painopiste” siirtyy muihin asioihin.
  – Katsotaan sormien läpi.

  Aihetta sivuten: https://leeniikonen.fi/2021/02/15/jeesustelijat/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top