Amerikan Kehityspankki BID hyväksyy Guaidon ehdokkaan Venezuelan edustajaksi?

Amerikan Kehityspankin BID:n johtoelin äänestää piakkoin, nimitetäänkö Venezuelan oppositiojohtajan Juan Guaidon ehdottama ekonomisti Ricardo Hausmann Venezuelan edustajaksi pankkiin, kertoo Banca y Negotions tänään.

Amerikan kehityspankin BID:n johtokunta suosittaa uutisen mukaan hallintoneuvostolle Hausmannin tunnustamista. Mikäli Etelä-Amerikan maiden ja USA:n yhteinen pankkijärjestö päättää suosituksen mukaisesti, se merkitsee väliaikaisen presidentin Juan Guaidon aseman vahvistumista kansainvälisesti. Päätös Venezuelan uudesta edustajasta tehdään 15.03. sähköisenä äänestyksenä.

Hausmann on tunnettu taloustieteilijä ja johtaa tällä hetkellä Harvardin yliopiston kansainvälisen kehityksen keskusta. Hän oli aiemmin suunnitteluministerinä Venezuelassa ja on toiminut myös Venezuelan keskuspankin hallituksen jäsenenä. Vuosina 1994 – 2000 Hausmann oli BID:n pääekonomistina.

BID:n puheenjohtaja Luis Alberto Moreno ilmaisi jo tammikuussa olevansa valmis työskentelemään Guaidon kanssa. BID:n johtokunnassa päätösten on saatava yli 50 prosenttia äänistä, ja äänet painotetaan maiden pääomaosuuden mukaan. Silloin riittää esm. USA:n (30%), Argentiinan (11%) ja Brasilian (13%) kannatus yksinkertaisen enemmistön saamiseen päätöksen taakse. Nämä kolme maata ovat tunnustaneet Guaidon Venezuelan presidentiksi. USA:n presidentin turvallisuusneuvonantaja John Bolton on myös ottanut kantaa asiaan, ja kehottanut Yhdysvaltain kumppaneita tukemaan Hausmannin nimittämistä.

”Kannustamme kansainvälisiä kumppaneitamme tukemaan väliaikaisen presidentin Guaidon valintaa, ja tukemaan Venezuelan laillisen hallituksen edustajia kaikissa kansainvälisissä rahoituslaitoksissa”, Bolton twiittasi.

Bolton ei tarkoittanut ”laillisella” siis viime vuonna vaaleilla valitun presidentin Nicolas Maduron hallintoa.

Asiasta kertoi tänään Banca y Negicios>.

Venezuelan valtiollinen öljy-yhtiö PDVSA siirtää toimistonsa Moskovaan

1 Comment

  1. Pekka Kemppainen
    10.3.2019 18:55

    Noticias Venezuela kertoi juuri, että yhä jatkuva sähkökatko vaarantaa 10 000:n sairaaloissa olevan potilaan hengen. Kovaa on peli.

    https://twitter.com/NoticiasVenezue/status/1104785353079226369

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top