Andres Adlercreutz: OLEN VALMIS ULKOMINISTERIKSI

Kansanedustaja Anders Adlercreutz (r) eduskunnassa Helsingissä 12. huhtikuuta 2023.

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Adlercreutz sanoi Extrauutisille myöntämässään haastattelussa olevansa valmis ulkoministeriksi ”jos käsky käy”. Ja miksi ei kävisi, sillä niin kuin RKP:n eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja itsekin myönsi, on RKP:llä 2.5. alkavissa hallitusneuvotteluissa mahdollisuus ”vääntää” itselleen oikeusministerin salkun lisäksi toinen merkittävä ministeriposti ja se olisi tietenkin ulkoministerin salkku.

RKP saa nyt mitä haluaa

On selvää, että porvarihallitusta ei synny ilman Ruotsalaista kansanpuoluetta ja kaikki muutkin hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet tietävät sen.

Toki RKP:n on myös salkuistaan ”maksettava” jotakin ja se on varmaankin jonkin asteisia kiristyksiä nykyiseen PS:n löysänä pitämään maahanmuuttoon ja tarkennuksia työperäiseen maahanmuuttoon.

JOS RKP:lle NIIN HÄN

Näin toteavat jokseenkin kaikkien puolueiden edustajat ulkoministerin salkun tulevasta kantajasta. Adlercreutz on pidetty henkilö eduskunnassa ja niin kuin joku totesi ”osaamisessaan moitteeton, pitkä mies-näkyy EU-kokouksissa, puhuu sujuvasti muitakin kieliä kuin suomea ja aatelisena osaa pöytätavat”.

Niinpä eli ei muuta kuin odottelemaan ensimmäisen RKP-ulkoministerin nimittämistä 40 vuoteen sitten Per Stenbäckin toukokuulta 1983.

Seppo Huhta1 Comment

  1. Roti
    28.4.2023 13:10

    ”Aatelinen”… :). Kuka sen suvulle on arvon myöntänyt ja millä oikeutuksella?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top