Anne Berner mukaan Keskustan puheenjohtaja-kisaan

Eronneen hallituksen ministeri Anne Berner aikoo keskustan sisäpiiri-lähteen mukaan asettua ehdolle keskustapuolueen puheenjohtajaa valittaessa seuraavassa puoluekokouksessa. ”Toimiminen ruotsalaisen pankin johdossa ei poikkea siitä, mitä olen tehnyt Keskustan ministerinä jo yhden vaalikauden”, on Berner lähteen mukaan kertonut.

Puoluejohtajia eivät myöskään rajoita jääviydet, filosofoi lähteemme. Berner aikoo puolueen kautta saattaa päätökseen suuret hankkeensa, mm. Suomen ja Kiinan yhdistävän rautatietunnelin. Kuulemiemme asiantuntijoiden mukaan se olisi vain hiukan epärealistisempi, kuin jo esillä olleet väylähankkeet, -mm. rautatieyhteys Suomen rataverkosta Jäämerelle, mikä yhteys palvelisi Kiinan ja Länsi-Euroopan välistä tavaraliikennettä. Jäämeren radan myötä myös erinäiset datakaapeli-hankkeet saisivat lisää nostetta, kuten myös kiinteistöt arvoa suunnitellun kaapelin reitillä.

Berner ei varsinaisesti ole mukana hankkeessa myydä Suomen pohjavedet arabiemiraateissa olevalle sijoittajaryhmälle, mutta hänen odotetaan Keskustan puheenjohtajana olevan avuksi maalais-isäntien suostuttelussa maksamaan siirtomaksua sadevedestä, jota sataa heidän tonteilleen. Ns. hulevesi-maksua on jo suunniteltu eräillä paikkakunnilla. Maksun perusteena on arvio tontille satavan veden aiheuttamasta kuormituksesta kaupungin katuviemäriverkostolle, mutta tärkeintä on saada sadevesi-valuma rekisteröidyksi ja myöhemmin laskutuksen lisäksi kaupankäynnin kohteeksi.

Näitä ja moni muita keskeneräisiä hankkeita on tarkoitus jatkaa myös tulevien hallitusten aikana, ja valistuineita ja sisäpiiritiedosta hyvin informoituja henkilöitä tarvitaan Suomen pysyvästi hallituksessa oleviin puolueisiin, kuten Keskustaan ja RKP:hen. Muista puolueista ei ole niin väliä, koska valmistelevat virkamiehet ovat valmiiksi suurten hankkeiden tukena ja osallisina, ja vievät ministerejä kuin pässejä narussa.

Extra toivottaa lukijoilleen hyvää huhtikuun ensimmäistä!

13 Comments

 1. Janis Petke
  1.4.2019 06:22

  Ahneudella ja röyhkeydellä ei ole ylärajaa.

  Vastaa
 2. Nimetön
  1.4.2019 08:18

  Aprillia, Aprillia!

  Vastaa
 3. Aapo Ervasti
  1.4.2019 08:22

  Aprillipäivähän se tänään on.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.4.2019 09:47

   Mutta eikö todellisuus ole vitsiäkin vitsikkäämpää?

   Vastaa
 4. Päivitys
  1.4.2019 08:26

  Aprillia, Aprillia!

  Vastaa
 5. Pekka Kemppainen
  1.4.2019 09:58

  Aprillipoimintoja:

  ”Alhamdulillah tulin uskoon! Myönnän, että on vain yksi jumala ja se on Allah! Muhammed on hänen viimeinen profeettansa (PBUH)! Insallah palaatte kanssani Islamin ummahin syleilevään kehtoon!”

  https://twitter.com/YasaAnter/status/1112533882128265217

  Vastaa
 6. Jussi
  1.4.2019 14:50

  Sadevesimaksut ovat perättömältä pohjalta suunniteltavien hiiliverojen kanssa samaa globarien salajuonta, johon ei kenenkaan rehellisenä tai oikeudenmukaisena itsensä pitävän pidä suostua. USA:ssa ehtivät jo koka-loka ja murukahavee nestelli jonkun laintulkinnan version perusteella ”laillisesti” varastaa paikallisten asukkaiden oikeuden luonnon makeaan veteen pilkkahinnalla, vesi jota paikalliset asukkaat sukupolvia kayttäneet juoma yms vesilähteenään. Nyt asukkaiden pitää ostaa kotiympäristön luonnollisesti ilmainen vesi epäterveellisessä ja ympäristöön/meriin paljolti päätyvissä muovipulloissa.

  Suomessa taas sataa enemmän, niin asia kääntyy päinvastoin – itsestä riippumattomista sateista pitäis maksaa veroa?

  HAH-HAH-HAA-HOH-HOH-HOO!

  Luulisi lain esittäjien häpeilevän mediassa ja pelkäävän liikkua kaduilla.

  Kerätköön verot jokaiselta metsässä kasvavalta puulta ja vedessä uivalta kalalta – lähettäkää joka puulle ja kalalle postissa verokarhun lasku.
  Luonnonkarhun pennulle sen verolaskun voi lain esittäjä toimittaa henkilökohtaisesti suuhun antamalla, emokarhun katsellessa kolmen metrin päässä leveästi hymyillen.

  Tämä aloite voi olla se kimmoke, jonka jälkeen ilmenee tuleeko kaduille enemmän lain kannattajia vai vastustajia?
  Itämaista itsepuolustusmenetelmää, tarkemmin itäsuomalaista, hallitsee jokainen yli 10 vuotias suomalainen. Lajin itämainen nimi on HANKO.

  Vastaa
 7. Jussi
  1.4.2019 14:57

  OLINPAS TYHMÄ kun en lukenut koko juttua enkä päivämäärää. Sadevesi pisti silmään arkaan paikkaan ja viha otti vallan. Jenkkitarina on joka tapauksessa ruma totuus.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.4.2019 15:13

   Sadevesi-jutussa on hiukan perää, ja pohjavesien myymisessä ulkomaille. Nykyään on niin vaikea keksiä vitsiä, jossa ei olisi totta, -jos siis Berneri ja Sipilä liittyy mitenkään.

   Vastaa
   1. Huru-ukko
    1.4.2021 18:06

    Ne hulevesimaksut ovat täyttä totta jo monessa kaupungissa. Esim. täällä GreenCity vai mikä tää ny on? Lahti nimeltään..

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     1.4.2021 19:51

     Niinpä on totta meiän 2021 aprillikin.

     Vastaa
 8. Åttå Wille
  1.4.2019 21:42

  Ehkä rajuin aprillipila tänä vuonna tuli CNN:ltä: se julkaisi sarjan oikeita uutisia aprillipäivän kunniaksi.

  https://www.sott.net/article/410281-Real-news-story-published-by-CNN-on-April-Fools-Day

  Vastaa
 9. Jussi
  2.4.2019 08:28

  😀 😀 :D, loistava oivallus, Wille

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top