Annika Saarikko: ”Hallitus antaa tekohengitystä, kaikkia ei voi pelastaa”

Tämä oli kuluvan torstain toivottomuutta eduskunnan kyselytunnilla lietsova viesti kansakunnan kaapin päältä.

Keskustan tuore puheenjohtaja ja pääministerin sijainen luki näin madonluvut kymmenille tuhansille suomalaisyrityksille ja sadoille tuhansille työntekijöille, työttömänä on jo nyt 400000 suomalaista.

Lohdun sanojen sijasta tuollaisen vastauksen sai kokoomuslainen Lapin vaalipiirin edustaja Heikki Autto joka peräsi millä Lapin kymmenet tuhannet työpaikat pelastetaan? Saarikon puheen perusteella ei millään!

Kaikki tahtovat ulos koronasta mutta, kun yritykset kaatuvat, työt lakkaavat, palkkaa ei enää makseta mutta ei makseta verojakaan ja kunnat sekä valtio halvaantuvat. Näyttää yhä enemmän siltä, että hallitus huitoo kuin hukkuva mutta on kuitenkin korkeintaan vesirajaa myöten vedessä, sillä sen sijaan, että Marin/Saarikko & kumppanit auttaisivat Suomea ja suomalaisia he syytävät maahanmuuttoon rahaa kaikkiaan yli kolme miljardia ja saman verran Italian veronalennuksiin, Espanjan perustuloon ja ennen muuta Saksalaisille ja Ranskalaisille finanssipankkiireille.

Hallitus on luonut uuden strategian, kun edelliset eivät enää pure, eli nyt tarraudutaan alueelliseen sääntelyyn koronantorjunnassa, -ja syytä onkin, kun erot maan sisällä-alueiden välillä ovat jopa 50 kertaiset.

LIIKE NYT:in Hjallis Harkimo kysyi; että kuka vastaa kokonaisuudesta? Hallituksen puolesta vastannut Annika Saarikko ei vastannut -niinkuin useimmiten. Tämän hallituksen jäsenet ovat kyllä suomalaisia, koska ”suomalainenon sellainen joka vastaa, kun ei kysytä, kysyy, kun ei vastata, ei vastaa, kun kysytään” (runoilija Jorma Etto) Ja todellakin erityisen paneutuneita siihen, että ei vastata, eikä ainakaan siihen mitä kysytään, vaikka koko ajan ”vastataan”.

Uusi, jäätävä pelko nousi pintaan, kun viestit pohjoisesta kertovat, että Ruotsin ja Norjan matkailuyrittäjät ovat kaappaamassa Euroopan ja muun maailman matkanjärjestäjiä omiin pooleihinsa ja Suomen Lappiin ei enää tulla.

Lapin matkailu kyselytytti monia mutta keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä kuittaisi kategorisesti, että Lapin matkailuala ei palaa entiselleen ja Helsinkiäkin on autettava.

Omaishoitajien ahdinko jatkuu ja syvenee

Sanna Antikainen Perussuomalaisista kysyy omaishoitajien entisestään vaikeutuneen tilanteen korjaamisesta ja muuttamisesta parempaan.

SDP-ministeri Krista Kiuru myönteli, että vaikeata on ja lisää pelkoja korona on aiheuttanut. Ja hallitus edellyttää, että kunnat eivät heikennä palveluita.

Kun Antikainen vaati, että jo vuoden vanha Perussuomalaisten aloite omaishoitajien verovapaudesta ja nyt entistä syvemmästä syystä toteutetaan niin vastaus tuli korkealta -lähes kahdesta metristä- kun keskustan valtiovarainministeri Matti Vanhanen tiuskaisi yks kantaa, että ” Sellaista ei ole valtiovarainministeriössä suunnitteilla”.

Ohisalon rikkoutunut levysoitin – Sama levy uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja…

Keskustelua maahanmuutosta näyttää olevan lähes mahdoton käydä sisäministeri/poliisiministeri Maria Ohisalon kanssa, koska lähes jokaisen vastauksen hän aloittaa tai ainakin lopettaa siihen, että ”jokaisella on oikeus hakea turvapaikkaa”.

Kristillisten Päivi Räsänen tivasi, että milloin aletaan toimimaan järkevästi maahanmuuttopolitiikassa? Niin, ullatus ullatus, rouva ”maahanmuuttoministeri” vastasi: ”Jokaisella on oikeus hakea turvapaikkaa”.

Mutta entäpä jos tätä oikeutta ei olisikaan. Siis miksi minulla olisi oikeus hakea turvapaikkaa. No, joo vihreet piruilee, ovat valehdelleet päälleni ja sepittäneet satuja mitä olen muka tehnyt yms. Mutta en nyt oikeasti koe olevani uhattu tai joka koittaisi viedä vapauteni tai minulla ei olisi kansalaisoikeutta, liikkumisvapautta jne. Miksi minulla ylipäätään pitäisi sellainen oikeus olla ja varsinkaan, jos minä hukkaisin passini eli silloin mitenkään mitä minä mahdollisesti väittäisin ei voitaisi pitää totena. Mutta näinhän se nyt menee, että tp-hakija voi sanoa aivan mitä tahansa ja Migriin uppoaa kaikki kuin tulikuuma veitsi sulaan voihin ja sitten hämmennetään aletaan vaatia ”oikeuksia” ja parhaassa tapauksessa korvauksia.

Jouni Ovaskainen Keskusta kysyi sitä mitä hallitus aikoo omalta osaltaan tehdä EU-komission uuden taakanjako esityksen suhteen?

Tuorein komission rakennelma lähtee siitä, että pakko ei ole tp-hakijoita kenenkään ottaa mutta, jos ei ota niin siitä on maksettava sievä summa.

Maria Ohisalo vastasi nuhtelevaan sävyyn, että ”Ei ole kysymys taakanjaosta vaan vastuunjaosta,” eikä hallitus ole vielä ehtinyt muodostanut kantaa komission monisatasivuiseen esitykseen tutustua mutta se on tiedossa, että EU haluaa luopua nk. Dublinin sopimuksesta, jonka mukaan ensimmäiseen maahan tulevat jättävät siihen maahan tp-anomuksensa.

Ja tästähän erityisesti vihreät ja Vasemmistoliitto riemuitsevat, koska näin vallankin passinsa ”hukanneet” pääsevät mitä ilmeisimmin anomaan turvapaikkaa suoraan Suomeen.

SEPPO HUHTA

4 Comments

 1. punahöpöhallitus
  2.10.2020 00:38

  Nurin vaan. Hallitus nimittäin. Näin surkeaa hallitusta ei tule ikinä enää. Tämä on surkuhupaisan poispotkitun antti rinteen tekosia. Siksi se onkin niin naurettavan epäonnistunut, kuten itse anttikin.

  Vastaa
 2. Juha
  2.10.2020 08:23

  Historiaa lukeneena voin kertoa, että kaikki kommunistiset utopiat ovat päätyneet tuhoon ja kuolemaan.. yleensä se kommunismi alkaa syöksykierteen nälänhädällä kuten VeneZuela, KamboZea, Zimbabwe, Biafra, Etiopia.. ja marxistisleninistinen kehitysmaa, Zuomi, seuraa perässä..

  Vastaa
 3. Juha
  2.10.2020 08:25
  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   2.10.2020 13:04

   Nälänhätäkin jossain vaiheessa uhkaa, kun varsinkin viherkommunistit Ohisalon johdolla haluavat jatkaa Suomen toimimista maailman sosiaalitoimistona:

   ”Muutoksia turvapaikkapolitiikkaan ei luvassa – perussuomalaiset maahanmuuton ongelmista: ”Tämä on yksiselitteisen vahingollista””,
   https://www.kansalainen.fi/muutoksia-turvapaikkapolitiikkaan-ei-luvassa-perussuomalaiset-maahanmuuton-ongelmista-tama-on-yksiselitteisen-vahingollista/

   Maamme tarjoamaa avokätistä sosiaaliturvaa nauttimaan tulleiden kehitysmaalaisten elintasopakolaisten elättäminen maksaa jo nyt vähintään runsaat 3 miljardia euroa vuodessa: https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

   Se joudutaan jo nyt rahoittamaan jatkuvasti paisuvalla ULKOMAANVELALLA, jota Suomella on runsaat 100 miljardia euroa. Jo pelkästään koronahuijauksen ansiosta velkasumma hypähtää huomattavasti ylöspäin:

   ”Valtionvelasta karuja arvioita: Voi nousta jopa 130 miljardiin – ”Taloutemme ei kestä 2-3 kuukauden sulkua””,
   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c2910ae-8321-44a1-a798-15036da20f94

   Mutta viherkommunistien mukaanhan rahaa saa automaatista ja sähköä tulee pistorasiasta eikä valtionvelkaa koskaan tarvitse maksaa pois!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top