Antisemiittinen vihapuhe keskeytti ”kristalliyön” muistotilaisuuden Lontoossa

Israelin ystävien pitämä muisto-vigilia keskeytyi keskiviikkona (07.11.) Lontoossa, kun joukko antisemitistisiä sloganeita arabiaksi huutelevia miehiä miltei kävi ihmisten päälle, ja kiljui raivoissaan juutalaisten tappamista. Heidän asiansa oli kertoa, kuinka eräs profeetta kannattajineen joukkomurhasi Khaibarin keitaan juutalaiset asukkaat joskus v.628.

Häiriköivä lauma mainitsi huudoissaan Khaibarin ja Muhammedin lisäksi myös Palestiinan. Arabiankielisissä huudoissa kannatettiin myös juutalaisten tappamista.

Tilaisuus järjestettiin Lontoon Hyde Parkin ”puhujien kulmauksessa”, jossa perinteisesti on pidetty kaikenlaisia tilaisuuksia, mutta aiemmin ne on saatu pitää rauhassa. Parisenkymmentä tilaisuuden osallistujaa oli siis kokoontunut, mukanaan Israelin lippu ja kynttilöitä. Tarkoitus oli muistella juutalaisvainoissa l. pogromeissa menehtyneitä, ja päiväksi oli valittu Saksassa v.1938 tapahtuneen ”kristalliyön” vuosipäivä. Tilaisuudessa muisteltiin myös arabimaissa tapahtuneiden antisemitististen väkivaltaisuuksien uhreja.

Israel Advocacy Movement -yhdistyksen aktiivin Joseph Cohenin videoidessa tapahtumaa paikalle ilmaantui noin 20 vihaista miestä, huutaen raivoissaan: “Jews, remember Khaybar, the army of Muhammad is returning.” (Juutalaiset, muistakaa Khaibar, Muhammedin armeija on tulossa.) Tämä sama slogan hämmästytti mediaa jo Lontoon ns. pilakuvamielenosoitusten yhteydessä, jolloin huudoissa luvattiin myös ”tappaa vääräuskoiset ja ottaa heidän naisensa sotasaaliiksi”.

Khaibarin keidas oli Muhammedin aikana hyvin vauras ja väkirikas kaupunki, jonka asukkaista suurin osa oli juutaisuskoisia. Arabialainen rosvojoukko saattoi siis pitää heitä ”vääräuskoisina”, jotka voi ryöstää ja tappaa. Khaibarin joukkomurhan julkinen ja äänekäs muistelu on oleellinen osa länsimaissa asuvien islamistien harjoittamaa juutalaisten pelottelua. Kuvassa uhotaan Khaibarin toistumista Miamissa USA:ssa:

”Olimme tuskin päässeet vigiliamme alkuun, kun extremistit ilmaantuivat paikalle messuten juutalaisten kuolemaa”, kertoo Cohen lehdelle. ”He eivät sallineet meidän muistella vainajiamme.”

Juutalaisvastaisten asenteiden yleistyminen, ja muuttuminen aggressiivisemmiksi, on aiheuttanut turvallisuustoimien tehostamista myös Helsingissä, vaikka Suomessa ei liene khaibaria huudeltu? Islamistisista äärijärjestöistä Suomessa toimii pysyvästi ainakin ”islamilainen valtio” (ISIS,ISIL), Hamas, Ansaar al-Islaami, al Sahaab, al Qaeda ja Hezbollah.

Asiasta kertoi The Times of Israel 09.11.2018.

2 Comments

 1. Taina
  10.11.2018 15:26

  Hitsin pimpulat, kuinka uskallatte julkaista tällaista uutisointia?

  Tämä on juuri sellaista uutisointia, jonka johdosta eräs toimittaja hiljattain menetti henkensä. Oletteko toimituksessa miettineet omaa turvallisuuttanne? Voi olla, että joku pahoittaa teille mielensä pahankerran?
  Juttu on kyllä sellainen, jota on syytä kunnioittaa, laadukas ja rohkea!

  Teette rohkeaa työtä, jota muidenkin medioiden kuuluisi tehdä! Kyseenalaistatte ja haastatte näkemyksiä tasapuolisesti. Ei teitä voi ainakaan politikoinnista syyttää.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.11.2018 10:57

   Kiitos!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top