Antti Rinteen nimellä feikkiprofiili twitterissä

Julkisuuden henkilöiden kuten myös täysin tuntemattomien nimiin ilmaantuu toisinaan someen tai muualle nettiin julkaisuja, joiden sisältö ei vastaa heidän omia näkemyksiään, ja joista he eivät itse ole tietoisia. Vuodesta 2015 alkaen tämänkaltainen kampanja on kohdistunut SDP:n puheenjohtajaan Antti Rinteeseen.

 • Väärä twitter-profiili on osoitteessa https://twitter.com/AnttiRinnesdpei. Profiili löytyy haettaessa Rinteen nimellä nimellä twitterin hakukoneella.
 • Profiililla on 5068 julkaisua ja 1311 seuraajaa. Profiili esitellään Rinteen ei-virallisena, mielipidekanavana.
 • Käyttäjä ”anttirinnespdei” on liittynyt twitteriin v.2015.
 • Feikkiprofiilille on jaettu SDP:n yhdistysten julkaisuja ja uutisia, ja demareista kiinnostuneita henkilöitä on erehdytetty jakamaan sinne twiittejään. Myös A.Rinteen aitoja twiittejä on jaettu valeprofiilin seinälle.

Julkaisimme äskettäin A.Rinteen kannanottona twiitin, joka ei ilmeisesti ollut Rinteen, vaan pahantahtoisen vääristelijän työtä. Artikkeli poistettiin sivuiltamme viipymättä virheen tultua ilmi.

Otsikkokuva on puheena olevan väärennetyn profiilin etusivusta.

Pahoittelen tapahtunutta, Pekka Kemppainen.

2 Comments

 1. Janis Petke
  14.1.2019 23:03

  Eipähän tuo varmaan kovin paljoa eroa originaalista, joten en jaksa edes katsoa.

  Vastaa
 2. Infosotaa
  15.1.2019 19:54

  Porvaritahot olleet taas aktiivisina tarkoituksenaan aikaansaada ongelmia Rinteelle ja SDP:lle näin vaalien edellä. Twitter lienee Facebookin tapaan eduskintavaalityössä mukana hidastamassa feikkiprofiilin poistoa. Facebookahan on kunnostautunut perussuomalaisten profiilien sulkemisella.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top