Arabi-uutistoimisto: 20 terroristia pidätetty retkeilijöiden murhista

Rabatin kaupungin yleinen syyttäjä ilmoittu sunnuntaina (30.12.), että tanskalaisen ja norjalaisen naisen murhaa Marokon vuoristoalueella tutkitaan terroristisena tekona, ja tekijöiden oletetaan toimineen terroristiryhmänä, ei siis ”löyhänä kaveripiirinä”, kuten jossain toisaalla on tapana nähdä. Tähän mennessä on löydetty viisitoista epäiltyä, mutta asiaan sekaantuneita saattaa olla vielä muitakin.

15 epäillyt oli eilen oikeuden edessä Sala:n kaupungissa lähellä Rabatia, mukana lauantaina Marrakeshissa pidätetty sveitsiläis-espanjalainen islamkäännynnäinen. Tanskalainen Louisa Vesterager Jespersen, 24v, ja norjalainen Maren Ueland, 28v, löydettiin 17.12. teloitettuina läheltä Imlilin kylää Toubkalin alueelta. Seutu on Pohjois-Afrikan korkeimman vuoren ansiosta retkeiljöiden suosiossa, -tai oli.

Jatkuu mainoksen jälkeen.Abdelhak Khiam kertoi uutistoimistolle, että ainakin neljä pidätetyistä on saanut yllykettä tekoonsa "islamilaiselta valtiolta" IS:ältä (ISIS, ISIL), mutta heillä ei ole ollut organisatoorista kontaktia Syyriassa ja Irakissa yhä toimivaan IS:ään.

Terroristien johtajana pidetään 25-vuotiasta Abdessamad Ejjoudia. Hän ja kolme muuta epäiltyä on tunnistettu videolta julistamassa tukeaan IS:lle. Marokossa on tapahtunut turisteihin kohdistuneita terroritekoja vuosina 2003 ja 2011, joissa iskuissa sai surmansa 33 ja 11 henkilöä, useimmat heistä länsimaiden kansalaisia.

Asiasta kirjoitti 30.12.2018 Al Jazeera: Morocco: 15 suspects face judge over Scandinavian hiker murders.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top