Arizonan osavaltion senaatti ja edustajainhuone vaativat äänestysjärjestelmän riippumatonta tutkimusta

Presidentti Donald Trumpin lakitiimin esitettyä aiemmin viikolla moitteita Arizonan osavaltion ääntenlaskentaa kohtaan osavaltion Senaatti ja edustajainhuone ovat vaatineet perjantaina (04.12.) Maricopan piirikunnassa (county) käytettyjen ääntenlaskentalaitteistojen ja niiden ohjelmistojen riippumatonta tarkastamista.

”Senaatin puheenjohtaja Karen Fann ja osavaltion edustajainhuoneen puhemies Rusty Bowers vaativat tänään riippumatonta tutkimusta Maricopan piirikunnassa vuoden 2020 vaaleissa käytetystä Dominion-ohjelmistosta ja laitteista”. kertoo Senaatin tiedote perjantaina.

Republikaanien edustaja Arizonan senaatissa, Michelle Ugenti-Rita, ja Edustajainhuoneen Warren Petersen, sanoivat lehden mukaan perjantaina, että kun suuri osa äänestäjistä on ilmaissut epäluottamuksensa vaaleihin, ja mielipidetutkimuksen mukaan uskoo petoksia tapahtuneen, riippumaton tutkimus käytetystä ääntenlaskenta-järjestelmästä on välttämätön. Yksilöityjä syytteitä on kohdistettu Arizonan Maricopa Countyyn.  Osavaltion Senaatti onkin vaatinut, että Maricopassa käytetty Dominion Voting Systems -laitteisto ja ohjelmisto on puolueettomasti tutkittava. Moitteita ääntenlaskua kohtaan on esittänyt päättyvän kauden presidenttiä Donald Trumpia tukeva lakimiesryhmä.

Republikaani Jim Jordan kirjoittaa: ”Yli 50 miljoonaa amerikkalaista uskoo että nämä vaalit on varastettu. Se tekee kolmanneksen äänestäjistä. Pelkästään tästä syystä me edellytämme, että vaalien loukkaamattomuus tutkitaan.”

Marraskuun kolmantena pidetyissä presidentinvaaleissa valitut valitsijamiehet kokoontuvat 14.12. päättämään yhdysvaltain seiraavasta presidentistä, joka astuu virkaan 20.01. 2021. Vallanvaihto-toimenpiteet, ja vaalien voittajaksi mediassa julistetun Joe Bidenin (dem) tiimin sisäänajo hallintoon on jo käynnissä, minkä olemmekin kertoneet.

Dominionin laskentajärjestelmät ovat olleet keskustelun alaisina useissa osavaltioiden senaattien järjestömissä kuulemistilaisuuksissa, todistajien esittäessä hyvinkin pitkällemeneviä väitteitä. Kuulemisissa todistajat puhuvat valantehneinä. Dominionin toimitusjohtaja on mm. kiistänyt mahdollisuuden, että yhtiön ohjelmia käytettäessä on voitu siirtää ääniä ehdokkaalta toiselle.

Media on meilläkin muistanut kertoa, että Trumpin tukijoiden esittämille epäilyille presidentinvaalien 03.11. rehellisyyttä kohtaan ei ole löytynyt perusteita eikä todisteita. Tässä näitä väitteitä:

  • Äänestäjäluetteloihin on lisätty vuoden 2020 aikana ennätysmäärä yli 100-vuotiaita, joskus enemmän kuin piirikunnassa asuu sen ikäisiä,
  • äänestäneissä on henkilöitä, jotka eivät asu osavaltiossa jossa äänestivät,
  • osalta äänestysluetteloon merkityiltä puuttuu ikä, osoite ja sukupuoli,
  • postiäänestysten kaikkien vaalilippujen logistiikkaketjua ei voi jäljittää, -ei siis kukaan tiedä mistä ne tulivat.
  • Ääntenlaskennan edistymistä kuvaavassa datassa on tilastollisia epätodennäköisyyksiä ja kummallisuuksia: Yhdellä kerralla kirjattu äänipotti on voinut mennä miltei kaikki samalle ehdokkaalle.
  • Vaalien tarkkailijat ja media eivät ole aina saaneet tilaisuutta seurata äänten laskentaa.

Tässä muutamia Trumpin kannattajien väitteitä, joista suomalainen lukija tietää että ne on kumottu, mutta ei tiedä mitä on kumottu. Yhdysvalloissa kolmannes tai puolet äänestäjistä uskoo jonkin osan näistä väitteistä, ja 20.01. aloittava presidentti on ”rampa ankka” jos väitettyjä asioita ei ole selvitetty.

Luettavaa:

Twitter kyseenalaisti Trumpin viestin, tarkistimme

Trump näkee ”haamuääniä”, -näetkö Sinä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top