Arizonan senaatti: Avain-piirikunnan äänet lasketaan uudelleen luottamuksen palauttamiseksi presidentinvaaleihin 2020

Arizonan osavaltion republikaani-vetoinen senaatti on eilen päättänyt tilata ulkopuolisen selvityksen osavaltion vaalituloksen kannalta ratkaisevan piirikunnan äänestyslipuista, ja myös laskentaprosessista. Tarkistus teetetään neljällä tietoturvallisuus-alan yhtiöllä.

Arizonan republikaanit kertoivat keskiviikkona (USA:n Pasific-Time:n mukaan) senaatin päätöksestä:

Tarkastuksen alaisiksi joutuu 2,1 miljoonaa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa syksyllä 2020 annettua ääntä Arizonan väkirikkaimmassa piirikunnassa  Maricopassa, Osavaltion senaatti on tilannut riippumattoman tarkastuksen neljältä yksityiseltä yhtiöltä:  Wake Technology Services, CyFIR, Digital Discovery ja Cyber ​​Ninjas.  Tarkastukseen sisältyy sekä äänestyslippujen laskenta käsin, että laskentaprosessin perinpohjainen tutkinta tietoturvarikosten varalta.

Riippumattoman turvallisuusselvityksen määräämisestä kertoi senaattori Karen Fann (rep) joka on myös Arizonan senaatin puheenjohtaja.

”Tarkastus validoi äänestysprosessin kaikki alueet äänestyksen eheyden varmistamiseksi”, senaattori Fann kertoi lehden mukaan. lisäten: ”Työ sisältää muun muassa kaikkien äänestyslippujen skannauksen, täydellisen manuaalisen uudelleenlaskennan, rekisteröinnin ja sähköisen äänestysjärjestelmän tarkastamisen.”

Tarkistus on välttämätöntä äänestäjien luottamuksen palauttamiseksi vaalijärjestelmää kohtaan, sanovat Arizonan republikaanit. Piirikunta on aiemmin tehnyt vaalien tarkistamista koskevia päätöksiä.

Luettavaa:

3 Comments

 1. K.Lehto
  1.4.2021 23:22

  Oudon kuuloinen tapa esitellä prosessi. Rehellinen tarkastelu ei voi lähtökohtaisesti varmistaa validiteettiä. Rehellinen tutkinta tarkistaa onko tulos validi, vai eikö.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.4.2021 08:01

   Arizonan republikaanit siis antavat laskea vaaliliput uudelleen, ja tarkistuttavat softan. Kun ei ennen tätä prosessia ole fiksua ottaa kantaa odotettavissa olevaan tulokseen, he sanovat teettävänsä tutkinnat ”palauttaakseen luottamuksen vaaleihin”. Talvella tehdyissä mielipidemittauksissan puolet amerikkalaisista vastasi, että pitävät vaalituloksen manipulointia mahdollisena. Tämä on ihan oma ongelmansa, -eikä se ole pieni ongelma.

   Jos republikaanit ottaisivat kantaa kysymykseen, mikä on rehellinen vaalitus Arizonassa, keskustelu suuntautuisi välittömästi väärille urille. Tämän kysymyksen aika on myöhemmin, kun vaaliprosessi on tutkittu ja mahdolliset virheet todettu.

   Vaaleihin liittyviä oikeusprosesseja on yhä kesken eri osavaltioissa, vaikka niitä ei uutisoida. Hyvin vakava kysymys on, että suuren määrän äänestyslippuja kohdalla ei ole tietoa, mistä nämä liput tulivat, elikkä onko postiäänestyslippuja jaettu ilman että saajien henkilöllisyys on ollut varmistettu.

   Vastaa
 2. juha II
  2.4.2021 15:13

  Noo… saapa nähdä tuossa stalinistisessa suurvallassa mitä tulee, koska koko hökötys on valheen päällä, jota johtaa seniili presidentti Joe Biden. Joka tuo mieleen yhtäläisyyden Leonid Breznevin Neuvostoliittoon, jota kutsuttiin ”pysähtyneisyyden kaudeksi”.

  Eipä olisi uskonut tuolloin, että historia tulee tekemään sellaisen kuperkeikan. Tosin ainakin poliittiset vastustajat kyseinalaistivat ihan kelpo presidentin Ronald Reagan:nikin henikiset kyvyt. Mutta uskokaa tai älkää. Hän ei ollut aivan tyhmä mies, vaikka YLE jo tuolloin harjoitti ”trumpilaista toimituspolitiikkaa”.
  Reagan ennusti natsismin tulevan Amerikkaan yltiö-liberalismin muodossa, joka tuhoaa maan demokratian ja sananvapauden!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top