Arkansas kieltää Bidenin asekieltolain soveltamisen osavaltiossa

Arkansasin osavaltion senaatti hyväksyi tällä viikolla lakiesityksen, joka estää presidentti Joe Bidenin odotettavissa olevan asevalvontaa tiukentavan lain täytäntöönpanon osavaltiossa. Lakiesitys lähtee seuraavaksi osavaltion kongressiin.

Senaatti hyväksyi lakiesityksen SB298 äänestyksellä, 28–7, senaattori Gary Stubblefieldin (rep) esityksestä. Esitystä nimitetään ”Arkansasin suvereniteettilaiksi vuodelta 2021”.

”Kaikki Yhdysvaltojen hallituksen toimet, lait, määräykset, säännöt ja määräykset, olivatko ne menneisyydessä, nykyisyydessä tai tulevaisuudessa, loukkaavat ihmisten oikeutta omistaa ja kantaa aseita, jotka taataan Yhdysvaltojen perustuslain ja Arkansasin perustuslain toisessa lisäyksessä. Perustuslain 2 §:n  5 kohta on pätemätön tässä valtiossa, tämä valtio ei tunnusta sitä, tämä valtio on nimenomaisesti hylännyt sen, ja sitä pidetään mitättömänä eikä sillä ole vaikutusta tässä tilassa.”

Voimaan tultuaan lakiesitys kieltää Arkansasin lainvalvontaviranomaisia ​​tekemästä yhteistyötä liittovaltion virkamiesten kanssa sellaisten liittovaltion aselakien täytäntöönpanemiseksi, jotka ovat ristiriidassa Arkansasin perustuslain turvaamien oikeuksien kanssa, kertoo Arkansas Online.  Jotkut osavaltion lainsäätäjät ilmaisivat huolensa siitä, että presidentti Joe Biden ottaisi käyttöön aiempaa tiukempia aseidenvalvontatoimenpiteitä.

Liittovaltion lakeja, jotka lakiesitys SB298 nimenomaisesti julistaa mitättömiksi Arkansasissa, ovat kansallinen ampuma-laki, joka säätelee mm. sarjatoimisia aseita, ja vuoden 1968 aseiden valvontalaki, joka säätelee tuliaseiden kauppaa valtioiden välillä. Senaattori Jason Rapert (rep) katsoo, että lakiesityksessä on kysymys osavaltion suvereniteetista;

”Sinun pitäisi olla täysin kuollut ja sokea, ettet näkisi, kuinka kansakuntamme on tällä hetkellä jakautuneempi, kuin koskaan ennen, ja olemme valinneet virkoihin Washington DC:ssä henkilöitä, jotka eivät todellakaan välitä siitä mitä perustuslaissa sanotaan.”

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki kertoi viime viikolla medialle, että presidentti Joe Biden aikoo antaa toimeenpanomääräyksen aseiden kontrollin tiukentamista koskien. Perustuslain kunnioittaminen tai noudattamatta jättäminen on siis päivänpoliittinen kysymys siellä sun täällä.

Aiheesta enemmän:

 

 

 

2 Comments

 1. pöh
  3.4.2021 05:31

  Mitä enemmän USA:n uutisia ja tilannetta on seurannut (muualta kuin valtamediasta) niin sen varmemmaksi tullut siitä ettei Biden oikeasti saanut vaaleissa kuin alle 60 miljoonaa ääntä.
  Järkyttävä huijaus ja media jatkaa bidenille kumartelua siihen asti että syttyy se kolman maailmansota.

  Vastaa
 2. juha II
  3.4.2021 13:04

  Yhdysvaltain perustuslaki on ainutlaatuinen eikä pidä kommunistien sallia raiskata sitä likaisilla käsillään!

  Se on aivan sitten toinen kysymys kuinka kulloisetkin amerikkalaiset vallanpitäjät ovat lukeneet sitä.

  Tämä sama koskee myös omaa perustuslakia, jota kommunisti-globalistinen Marinin hallitus on pitänyt ”rappurallinaan”!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top