Armeniassa vallankaappauksen yritys, mm. Venäjä tukee pääministeriä armeijan vaatimusta vastaan

Armenian puolustusvoimat on tänään esittänyt kannanoton,  jonka pääministeri tulkitsee uhkavaatimukseksi. Pääministeri Nikol Pashinyan kieltäytyy eroamasta, eivätkä hallituspuolueet ole suostuneet opposition vaatimaan parlamentin kokoontumiseen. Ulkovallat ovat asettuneet tukemaan hallitusta.

Armenian parlamentin kaksi oppositiopuoluetta, BHK ja LHK, ovat vaatineet parlamentin hätäistuntoa koolle, sen jälkeen kun armeija vaati pääministeri Nikol Pashinyanin eroamista. Venäjän presidentti ja puolustusministeri ovat keskustelleet armenialaisten kollegojensa kanssa tänään. Yhdysvallat on ilmoittanut toivovansa Armenian armeijan pidättyvän toimista hallitusta vastaan.

Opposition haluamaa parlamentin hätäistuntoa ei ilmeisesti pidetä. Pääministerin kannattajat ovat olleet kaduilla ainakin pääkaupungissa Jerevanissa.

Luettavaa:

2 Comments

 1. juha.
  26.2.2021 21:15

  Kun maa on hävinnyt sodassa ja tyytymättömyys leviää. Uudet hallitsijat kuvittelevat tekevänsä asiat paremmin kuin vanhat, vaikka reaaliteetit ovat kaikille aivan samanlaiset!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.2.2021 21:35

   Siellä ei vaihtunut hallitus. PM menetti suosiota, kun Armenia joutui luopumaan alueesta, joka sillä oli vuoden 1993 sopimuksen nojalla, jonka sopparin Venäjä oli välittänyt.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top