Arvopohjapuolue-Keskusta pitää köyhiä ihmisroskana? (VIDEO)

Tänään Oulun kaupunginvaltuustossa kuultiin mielenkiintoinen puhe, joka herättää mielikuvia jostain menneestä ajasta, jolloin köyhät lahdattiin turhana meno-eränä. Valtuutettu Riikka Moilanen, siviilissä Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtaja, syytti vähäosaisia katujen roskaamisesta, ja määritteli heidätkin #ihmisroskaksi.

Moilasen luotsaamaa Pihlajalinna Oy huolintaa vastaanottokeskusten asukkaita, jotka siis eivät ole hänelle roskaa. Syntyperäiset oululaiset heikko-osaiset sensijaan ovat, ainakin hänen valtuustopuheenvuoronsa mukaan.

Keskustan Sote-suunnitelmat taisivat nyt vahingossa paljastua: Maksukyvyttömät ihmisroskat lakaistaan sivuun, ja paremmille ihmisille järjestetään palvelut, maksoi mitä maksoi?

Moilasen puheenvuoro:

”Mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon. Siis tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttää ammattimaisesti alkoholia ja huumeita, päihteitä, ja ovat ottaneet Isokadun kodikseen. Mä olen huolissani niistä ihmisistä, mutta olen huolissani myös oululaisista … ja joka on ihan selkeä turvallisuusriski. Toisaalta Oulu haluaa olla matkailullisesti vetovoimainen kaupunki. Se on myös elinkeinoelämälle suuri riski.”

Tämän jälkeen valtuutettu Sebastian Tynkkynen (PS) käytti puheenvuoron, jossa paheksui ”ihmisroska” -sanonnan käyttämistä.

Odotamme pääministerin selventävän puolueensa uutta Sote-linjaa yleisölle. 

1 Comment

  1. Minä
    10.9.2018 23:59

    Anteeksi kamalasti, että sanoin mitä ajattelen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top