Asetus turvapaikan eväämisestä laittomasti Yhdysvaltoihin tulleilta on allekirjoitettu tänään

USA:n presidentti Donald Trump on tänään edennyt vaalilupauksiensa mukaisella linjalla: Hän allekirjoitti asetuksen, joka kieltää turvapaikan myöntämisen laittomasti maahan tulleille.

Par’aikaa lähestyy USA:n etelärajaa kulkue laittomiksi siirtolaisiksi aikovia. Trumpin toimenpiteen ajoitus ei liene vailla yhteyttä tähän.

3 Comments

 1. John
  9.11.2018 21:16

  Hieno asia. Pitäisi saada Suomeenkin.
  Otsikossa puhutaan ”eväämisestä”. Oikea muoto suomen kielessä on kuitenkin ”epäämisestä”. https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/evätä

  Vastaa
 2. Jussi Suomalainen
  10.11.2018 16:15

  Tälle organisoidulle moottori- ja jalkamarssille osallistuneita oli matkalla haastateltu. Kellään marssijoista ei ollut aavistustakaan siitä, kuka mahtoi olla heidän Väli-Amerikka – Mexico – USA:n rajaa kohti karavaaninsa ilmaisten bussikuljetuksien ja ilmaisten ruokailujen järjestäjä ja maksaja !!

  Trump on antanut vihjeen tulevasta. Hänen asiantuntijoidensa mukaan syntymäpaikkaan perustuva automaattinen USA:n kansallisuus koskee vain laillisesti maahantulleiden lapsia. Perustuslakia on tähän asti tulkittu väärin tai erittäin suuripiirteisesti. Uusi tulkinta ei vaadi lakimuutosta.

  Vastaa
 3. Jussi Suomalainen
  10.11.2018 16:27

  Väli-Amerikasta laittomaan organisoituun yritykseen lähteneiden moottori- ja jalkamarssilaisten osastoa oli matkalla haastateltu. Marssilaisilla ei ollut aavistustakaan kuka mahtaa olla heidän ILMAISTEN BUSSIKULJETUKSIENSA ja ILMAISTEN RUOKAILUJENSA JÄRJESTAJÄ ja MAKSAJA !! 😮

  Trump on antanut vihjeen tulevasta. Hänen asiantuntijoidensa mukaan syntymäpaikkaan perustuva USA:n automaattikansalaisuuden saaminen koskee vain laillisesti maahan tulleiden lapsia. Lakia on tulkittu huolimattomasti tähän asti. Odotettavissa on tulkinnan muutos. Se ei vaadi mitään lakimuutosta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top