Asteroidi 4660 Nereus lähellä Maan kiertorataa 10.12: ”Potentiaalisesti vaarallinen”

Olette varmaan kaikki kuulleet sanottavan, ja joskus itsekin sanoneet: ”Tulis jo se asteroidi!” -Rukouksenne on kuultu.

Nopein tapa päästä eroon valtion velkaantumisesta, pandemiasta ja persujen liian-vähän-leikkaavasta varjobudjetista, on täysosuma. -Dinosauruksetkin tietää, mutta heiltä ei voi kysyä, sattuneesta syystä.

Asteroidi numero 4660, Nereus, on läpimitaltaan jotakuinkin Eiffel-tornin korkeuden luokkaa, että siis  kohtalainen pulteri. -1082 jalkaa anglosaksisessa mittayksikössä. Painosta ei parane sanoa muuta, kuin että sitä on riittävästi. Nereus on kiertoratansa takia NASA:n tarkkailussa: Sen rata auringon ympäri on lähellä Maan rataa, joten se on kategorisoitu ”potentiaalisesti vaaralliseksi”.

Nereuksen löysi vuonna 1982 tähtitieteilijä Eleanor Helin. Siitä alkaen sitä on seurattu, sillä se tulee säännöllisesti lähelle Maata. Seuraava kohtaaminen onkin sopivasti 10. joulukuuta. Todennäköisesti Nereus ohittaa Maan turvalliselta etäisyydeltä, eikä mitään vaaraa ole, -ellei sitten sattumoisin eduskunnalla ole samana päivänä rutiiniharjoitusta, jossa mennään kykkimään pommisuojaan. Pitäkääpä niitä silmällä.

Nereuksen vauhti on 14 700 mailia tunnissa. ja ohitus-etäisyys -tällä kertaa- 2,4 miljoonan mailia Maasta. -Mikään tähtitieteellinen luku tuo etäisyys ei ole, -jos verrataan vaikka Suomen valtion velkaantumiseen: Onko yhden tunnin lisävelka-kertymä, -vai peräti vähemmän?

Vedonlyönti osumasta, puolesta tai vastaan, ei kannata. -Ainakaan jos laittaa rahansa osuman puolesta: Voitto saattaa jäädä lunastamatta.

Asiasta kertoi:

2 Comments

 1. J. Jörgensen
  2.12.2021 09:04

  Voisit sen verran nähdä vaivaa, että muutat anglosaksien menneen maailman mitat täysjauhoisten SI -järjestelmään. Lisättäköön noihin mainitsemiisi mittoihin myös se tieto, että tuhovaikutuksen kannalta tuo paino tai massa on vähintään yhtä tärkeä kuin nopeus. Sen kuittaaminen vain ’riittäväksi’ on kovin nokkelaa!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.12.2021 13:54

   Kyllä se riittää. Voit olla varma.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top