Asuntojonon ohituskaistaan viittaavat mainokset poistetaan Helsingissä

Helsingin kaupungin asuntoyhtiö, johon mainoksen sanonta ”hekatalot” viittaa, närkästyi Perussuomalaisten kadunvarsimainoksista, jotka vihjasivat asuntojonon ohittamisten olevan yleisiä pääkaupungissa. Mainokset  poistetaan tänään näkyvistä.

Perussuomalaiset ostivat mainostilaa yhtiöltä, joka hallinnoi mm. Helsingin joukkoliikenteen pysäkkien mainostauluja. Mainoksen kuvassa imitoitu kerrostalon nimitaulu näyttää vain kaksi sukunimeä, ja muiden kohdalla lauseen ”tuli jonon ohi”. Taulun muu teksti viittaa asuntojonojen ohittamiseen, yksilöimättä kuka tai mikä ryhmä ohitukset tekee.

Mainoskampanja aiheutti viikonlopun aikana ns. älämölön somessa. Kiihoittuneet kirjoittajat pitivät persujen kampanjaa ”rasistisena”, tulkintaansa perustelematta. Yhtiö ja kaupungin liikennelaitos ovat tänään ryhtyneet poistamaan tauluja.

Perussuomalaisten kampanja edustaa tavallisesti nähtyjä poliittisia tiedotusoperaatioita korkeatasoisempaa metodologiaa:

 • Jos aiot sanoja jotakin, mistä poliittinen vastustaja suuttuu, älä itse sano sitä.
 • Kerro ne faktat, joista seuraa johtopäätöksenä se mitä jätät sanomatta, -tai anna tilaa sille minkä kaikki jo tietää mutta kukaan ei sano ääneen.
 • Sen jälkeen vastapuoli hoitaa loput, reagoimalla. Anna vastustajan todistaa väite, jota et edes esitä.

”Sinä sen sanoit, en minä”

Tämä repliikki on Isosta Kirjasta, ja liittyy maailmanhistoriallisestikin merkittävään tapahtumaan. Persut ovat nyt tehneet saman, ja poliittisen retoriikan erään vaativimmista tempuista: He jättivät kertomatta ketkä sillä ohituskaistalla kiitävät kaupungin asuntoihin ohi Miettisten ja Rauhaloiden. -Ja antoivat poliittisten vastustajiensa sanoa sen ääneen. Suoritus on täysien pisteiden arvoinen.

Persuja on nyt vähän sillai turha syytellä ”rasismista”, kun eivät edes kehtaa nimetä maahanmuuttajia asunnonriistäjiksi ja julkisrahoitteisten etujen rohmuajiksi. Heidän ei tarvitse: Hyvää apua löytyy aina, kunhan vähän järjestelee.

Vaalimainosten vandalisointia on tiedossa:

7 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  7.6.2021 16:22

  Veronika Honkasalo 537
  @veronikahonka
  ·
  1h
  Päivän paras uutinen. Perussuomalaisten valheille perustuvat rasistiset katumainokset poistetaan! Flexed biceps

  Tietenkin näiden umpirasististen mainosten ei ikinä olisi pitänyt edes päätyä katutilaan. Toivottavasti tästä opitaan, eikä sama toistu enää koskaan.

  https://twitter.com/veronikahonka/status/1401870707479482369?s=20

  Vastaa
 2. SaleSeta
  7.6.2021 17:14

  Suomessa on sanan ja mielipiteen vapaus!

  Vapaasti saa puhua ja keskustella ”hyväksytyistä” asioista ja ilmaista ”hyväksyttyjä” väärinkäytöksiä.

  Vastaa
 3. Tuula
  7.6.2021 17:54

  Muistakaa karman laki suvakit

  Vastaa
 4. Anna-Maria Korhonen
  7.6.2021 19:04

  Juu, ja jos se olisi edes niin, että nämä jonon ohi tulleet keskittyisivät kaupungin vuokrakasarmeihin ghettoutuviin lähiöihin, jonne kantaväestö ei edes halua muuttaa. Vaan kun nämä saavat erilaisten säätiöiden yksityiseltä vuokraamia ihan uusia tai muuten parempia asuntojakin. Vuokrat ovat tietysti korkeampia kuin kaupungilla ja ne maksaa kukas muu kuin veronmaksaja. Nimet taulussa ovat aluksi toisinpäin kuin Persujen mainoksessa, mutta muutamassa vuodessa ns. White flight on ”korjannut” tilanteen ja entinen arvo- tai normialue on muisto vain.

  Vastaa
 5. pöh
  7.6.2021 19:46

  Sehän on totta että kaikki ”turvapaikanhakijat” perheenyhdistämisineen, jalkavaimoineen ym menee jonojen ohi, se on ihan mediassakin myönnetty.
  Omassa taloyhtiössä on 2-3-vuoden aikana uudet asukkaat kaikki olleet afrikasta, lähi-idästä ym.
  Sukulainen syntyperäinen helsinkiläinen muutti pikkupaikkakunnalle, mutta sairastui heti muuton jälkeen vakavasti.
  Yritti sitten saada uudestaan Helsingistä asuntoa, kun siellä pikkupaikkakunnalla ei saanut tarvitsemaansa hoitoa ja palveluita.
  Hänelle sanottiin ettei saa Helsingistä asuntoa koska ne on helsinklläisille.
  On tämä aika törkeäksi mennyt, suomalaiset omassa maassaan ei kelpaa kuin maksajiksi.

  Vastaa
 6. Kärkkäinen
  8.6.2021 00:15

  Vuonna 2018 mun kaveri jäi ilman asuntoa kun sen vaimo kuoli. Se oli ollut liian iso yksinasuvalle miehelle ja hänen poikansa, 18, olisi pitänyt muuttaa pois heti sieltä omaan kämppään. No sosiaalihuolto järjesti pojalle kämpän parissa viikossa paskasta kaupunginosasta, mutta isänsä eli mun kaveri ei saanut asuntoa millään keinolla ja kaupunki raahasi kolmiosta yli puolet varastoon ja mun kaveri oli ilman asuntoa kolmisen kuukautta ja joutui punkkaamaan missä milloinkin.

  Siihen niiden entiseen siistiin kämppään (Kaupungin vuokra-asuntoja) muutti sitten joku ihan musta miekkonen kuka sai sen kämpän ohitse meidän kaveripariskunnan, vaikka oltiin laitettu monet suosittelut niistä ja sen nainen oli vielä raskaana.

  Kuitenkin tämä n-sana sai yksin sen kämpän ja se oli kolmio. Siellä biletettiin ja ties mitä. Sitten se sai häädön metelöinnistä ja jostain pahasta hajusta.

  Epäreilua toimintaa ja tää on ihan totta sekä löytyy dokumenttia. Suomalaisia sorsittiin ja tämä mikälie meni JONON ohi.

  Vastaa
 7. murre iisakki riepunen
  8.6.2021 11:58

  Totuutta hipovat sanailut kieltolistalle, vain ylistystä ja maireaa hymyä sallitaan, maamme tallotaan syvälle maakellariin, sinne niin, takaisin ei tulemista ole, ei sitten millään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top