Atomipommin isä Robert Oppenheimer ja perheemme hyvä ystävä Fred Singer

Blogi Mikko Paunio 7.8.2023

Kävin katsomassa Oppenheimer elokuvan, joka oli järisyttävä kokemus. Ilokseni huomasin, että yleisön joukossa oli paljon nuoria ihmisiä. Olen Ukrainan sodan myötä laittanut merkille nuorten poliitikkojen ja laajemminkin nuorten ihmisten huolettoman kovan sotaretoriikan. Tämä viittaa siihen, että sodan ja erityisesti ydinsodan pelko ei ohjaa poliittista keskustelua samoin kuin oli laita Kylmän sodan aikana.

En ollut uskoa silmiäni, kun Lontoon pormestari Sadiq Khan vuosi sitten keväällä totesi lehdistölle antamassa lausunnossaan, että Lontoo on hyvin varautunut ydinsodan varalle.

Toivottavasti ihmiset Oppenheimer elokuvan nähtyään ymmärtävät, että ydinsota on nykyisen siviliaatiomme loppu.

Perheemme hyvän ystävän Fred Singerin opettajina, väitöskirjan ohjaajina ja tarkastajina olivat  keskeiset Oppenheimer elokuvan toimijat

Vihreää pseudoilmastotiedettä vuosikymmeniä kritisoinut perheemme hyvä ystävä ja ilmakehään (käynnisti mm. USA:n sääsatelliittiohjelman) erityisesti perehtynyt fyysikko Fred Singer (1924 – 2020) tunsi henkilökohtaisesti keskeiset Oppenheimer-elokuvan toimijat.

Robert Oppenheimer ja Nils Bohr olivat Fredin väitöskirjakomitean jäseniä ja John Archibald Wheeler toimi Fredin väitöskirjan ohjaajana 1940-luvullaWheeler ja Oppenheimer-elokuvan yksi ”pahiksista” eli unkarilaissyntyinen fyysikko Edward Teller olivat USA:n vetypommin pääarkkitehteja 1950-luvulla.

Myös Oppenheimer-elokuvassa esiintynyt Albert Einstein toimi emeritusasemassa Princetonin yliopistossa Fredin suorittaessa tohtorin tutkinnon siellä.

Suurin osa 20. vuosisadan suurista fyysikoista oli juutalaisia mukaan lukien Oppenenheimer ja Einstein.

Tämä oli käytännössä se syy, miksi Adolf Hitler ei kyennyt rakennuttamaan ydinpommia.

Perheemme vietti paljon aikaa viikonloppuisin Fredin kanssa toimiessani Maailmanpankissa kahden vuoden ajan

Toimiessani 15 vuotta sitten asiantuntijana Maailmanpankissa Washington DC:ssä Fred kutsui minut, vaimoni ja pienet lapsemme mitä moninaisimpiin karkeloihin viikonloppuisin. Oli eläintarhaa, oli Merijalkaväen kuuluisan Valkoisen Talon vieraita usein viihdyttävän kamariorkesterin konsertteja, oli jopa mongoolien vuotuinen Tshingis Khan juhla ym.

Saavuttuamme takaisin Suomeen vuoden 2008 alussa ja hankittuamme lasten iloksi labradorin noutajan se sai Fredin mukaan nimekseen Retu. Välitimme tästä tiedon Fredille.

Fred asui – asuessamme Washington DC:n naapurikunnassa Bethesdassa – ikäihmisten kerrostalossa lähellä Pentagonia Arglintonissa ja oli ilmeisen yksinäinen. Meillä oli aikaa hänelle viikonloppuisin. Fred muisti perhettämme vielä kuoltuaan.

Olimme veljeni kanssa alunperin tutustunut Frediin 1990-luvun lopussa, jolloin hän mm. vei meitä USA:n kongressiin kuuntelemaan tiedemiesten esitelmiä ilmastonmuutoksesta.

Vihreän lehdistön, aktivistien ja Al Goren mukaan Fred oli paha teollisuudelta rahaa saanut ilmastodenialisti ja korruptoitunut tiedemies

Fred oli 14-vuotias, kun Adolf Hitler liitti Itävallan osaksi Natsi-Saksaa vuonna 1938. Fred kuului niihin onnekkaisiin juutalaislapsiin, jotka pääsivät turvaan ensiksi Englantiin ja sieltä Yhdysvaltoihin.  Tämän vuoksi häntä erityisesti satutti häneen kohdistettu vihreiden ilmastodenialisti pilkkanimitys. Ilmastodenialistikäsitehän on johdettu holokaustidenialistista eli henkilöstä, joka epäilee natsien suorittaman juutalaisten joukkotuhonnan todenperäisyyttä.

Fredin suurin synti ”ilmastodenialismin” ohella oli se, että hän kritisoi passiivisesta tupakoinnista tehtyjen epidemiologisten tutkimusten johtopäätöksiä ja sai siitä väitteiden mukaan rahaa tupakkateollisuudelta. Ymmärrän vielä tänäkin päivänä ammattiepidemiologina tämän hänen kritiikin perustelut, koska havainnoivan ei fysiikan tavoin eksaktin ei-kokeellisen epidemiologian pienet assosiaatiot eivät ole todistusvoimaisia syistä, joihin en tässä mene sen syvällisemmin.

Fredistä luotiin hänen elinaikanaan lähes myyttinen tiedemiehen karikatyyrihahmo, joka sai valtavia summia öljy- ja tupakkateollisuudelta. Minua harmittaa vielä tänäkin päivänä, että en ottanut valokuvaa, kun kävin antamassa virtaa omasta autostani kaapeleilla hänen vanhalle autonrämälleen Arlingtonissa.

Tämän päivän vihreät ympäristöjärjestöt ovat läpeensä korruptoituneita ja ne saavat suuria summia maailman mahtavimmilta.

Robert Oppenheimerin johtaman Manhattan projektin ydinpommien akuutit ja pitkäaikaiset terveysvaikutukset

Tämän blogin lukijat voivat – niin halutessaan – tutustua viranomaiskäyttöön alunperin tarkoitettuun huolella tietyiltä osin fyysikkojen avustuksella laatimaani 39 minuuttia kestävään YouTube-luentoon, jossa kerron Hiroshiman ja Nagasakin pienten (alle 20 kilotonnia TNT:tä) ydinpommien akuuteista ja pitkäaikaisista terveysvaikutuksista. 20 kilotonnia TNT:tä vastaa 20 000 suurta korttelipommia.

Tässä luennossani kerron vastoin vihreän propagandan luomaa yleistä uskomusta, että ydinpommin välittömien terveysvaikutusten pääaiheuttaja ei ole ionisoiva säteily, vaan näkyvän ja näkymättömän ionisoimattoman valon välittömät lämpövaikutukset. Lisäksi valon lämpövaikutukset ulottuvat paljon laajemmalle alueelle kuin painevaikutuksesta johtuvat suurenergiset vammat (esim. seinän kaatuminen päälle). Nykyisten yli 50 kilotonnin ydinpommien valon lämpövaikutukset ovat niin massiiviset, että ne peittävät alleen täysin yleisön pelkäämän ionisoivan säteilyn akuutit terveysvaikutukset. Vain pienillä taktisilla ydinaseilla sairastumisia, vammoja ja kuolemia voi aiheutua niiden tuottamasta ionisoivasta säteilystä. Vain pieni osa Hiroshiman ja Nagasakin akuuteista kuolemista aiheutui säteilysairaudesta. Vain aniharva hoitoon hakeutunut tai kuollut oli pelkästään sairastunut akuutisti säteilysairauteen.

Kerron myös luennossani, että unohdettu alunperin 1950-luvulla vain japaniksi julkaistu ja vuonna 2017 maailman johtavassa säteilyhygienian alan lehdessä englanniksi uudelleen julkaistu merkittävä epidemiologinen tutkimus ns. Mustan sateen akuuteista säteilysairausvaikutuksista osoittaa vastaansanomattomasti, että pienten säteilyannosten pienet vuosikymmenien myötä syöpää lisäävät vaikutukset ovat nykyarvioita vielä puolta pienemmät. Tämä johtuu siitä, että Hiroshimassa ja Nagasakissa eloonjääneet ja vuosikymmeniä seuratut (ns. Life-Span Study)  ihmiset saivat paljon luultua suuremmat ionisoivan säteilyn annokset Mustan sateen vuoksi.

Virallisissa pommituksissa hengissä selvinneiden annosarvioissa, jotka tehtiin Nevadan autiomaassa tehdyn kokeen avulla, ei ole huomioitu Mustaa sadetta. Sekä Hiroshimassa että Nagasakissa tuntikausia kestänyt Musta kaatosade toi suuria lisäannoksia ionisoivaa säteilyä väestölle, joita ei siis ole huomioitu ionisoivan säteilyn syöpävaikutuksia arvioitaessa;  tähän asti on oletettu väestön saaneen ionisoivan säteilyn annokset vain noin 20 sekuntia räjähdyksen alusta kestäneen ionisoivan säteilypulssin myötä.

Eräs hengissä Hiroshimassa selvinnyt nuori mies lähti sukulaisia tapaamaan Nagasakiin ja selvisi onnekkaasti myös tästä hengissä. Hän kuoli 93-vuotiaana.

Blogisti toimi 2010-luvulla kymmenen vuoden ajan valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana

Mikko Paunio/OM 7.8.2023

Lisätietoja

https://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Singer#Early_life_and_education

https://youtu.be/nfEFDvBTGkA (39-minuutin luento ydinpommin ja siihen liittyvän ionisoivan ja ei-ionisoivan säteilyn sekä painevaikutusten ja muiden epäsuorien vaikutusten akuutit ja pitkäaikaisiset terveysvaikutukset)

https://reaction.life/the-facts-about-chernobyl/
HBO Tshernobylin HBO:n dramatisoidun minisarjan levittämien väärien lääketieteellisten uskomusten englantilaisessa Reaction-lehdessä)

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2020/06/Calabrese-Paunio-2020.pdf (Yhdysvaltalaisen professori Edward Calabresen kanssa kirjoittamamme raportti säteilysuojelun perustavana olevan LNT-hypoteesin tieteellisistä ongelmista)

https://en.wikipedia.org/wiki/Tsutomu_Yamaguchi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top